Päiväkirja Berliinistä osa 7

tunnetila: seesteinen

davhdrhdrSiskoni kanssa vietetty viikonloppu oli huippukiva, mutta täytyy myöntää, että olen nauttinut myös todella paljon kuluneesta rauhallisesta viikonlopusta vain omassa seurassani.

Olen nyt selvästi alkanut kotiutua Berliiniin, tai ainakin lähiympäristööni Prenzlauer Bergissä. Prenzlauer Berg on alueena suuri, mutta viihtyäkseni hyvin minun ei tarvitse liikkua kuin muutaman korttelin säteellä asunnostani.

Kävin torstai-iltana elokuvissa lähiteatterissani miltei kulman takana. Katsoin saksaksi dubatun Inside Outin. Nauroin oikeissa kohdissa, ja liikutuin samaan aikaan, kun aloin kuulla ympäriltäni niiskutusta. Voin siis olla ihan tyytyväinen parin tunnin kielitreeniin. Ja leffa, se oli tietysti ihana!

hdr
kevytuntuvatakki ja kashmirpipo Uniqlo, huivi Balmuir*,
housut Columbia*, lenkkarit Adidas (Def-Shop)*

davdavdavdav

Ihan asuntoni kulmilla on myös todella kaunis puistoalue, Volkspark Friedrichshain. Kävelin eilen aamupäivällä puistossa useamman tunnin ja nautin syksyisestä luonnosta. Lämmintä ulkona oli +10, joten minulle tuli välikerrastossa ja untuvatakissa aika kuuma. Parempi kuitenkin olla vähän liian kuumissaan kuin palella.

Ulkoilun lisäksi kävin eilen katsomassa valokuvataiteen museossa (Helmut Newton Foundation) Newton. Horvat. Prodziak. -yhteisnäyttelyn. Voi jestas miten inspiroiva tuo näyttely olikaan! Näyttely sisälsi mm. Helmut Newtonin ja Frank Horvatin klassisia muotikuvia 50-luvulta tälle vuosikymmenelle, ja nuori valokuvaaja, puolalainen Szymon Prodziak (s.1979), ällistytti minut jokaisella kuvallaan yhä uudestaan ja uudestaan.

Jos olette Berliinissä lähiviikkojen aikana, niin suosittelen lämpimästi varaamaan aikaa kyseisessä valokuvanäyttelyssä käymiseen. Ja tietysti myös puistossa vaelteluun! Saksaksi dubattua leffaa en välttämättä suosittele ihan jokaiselle. Toki jos kaipaat kielikylpyä, niin siihen tuo sopii erinomaisesti.

Helmut Newton Foundation
Newton. Horvat. Prodziak. 15.11.2015 asti

0

(6) Kommentit

 1. CurryKaneli says:

  Se valokuvanäyttely olisi todella kiva nähdä ja tuolla puistossakin kävellä, mutta sen elokuvan skippaisin, jos vain olisin Berliinissä, mutta kun en ole, niin kiva ”piipahtaa” siellä sinun postausten välityksellä.

  1. Nina says:

   Ai skippaisit CurryKaneli elokuvan?! 😀 😀 En ymmärrä miksi täällä edelleen dubataan lähes kaikki leffat?! Onneksi Suomessa sitä ei ole koskaan tehty. Paitsi siis nuo lastenelokuvat dubataan meilläkin, se on ihan ymmärrettävää, mutta tarjolle jätetään myös originaali. Mutta yhtä kaikki, Inside Out kannattaa katsoa, millä kielellä tahansa. Se on ihana! 🙂

 2. HeidiV says:

  Ihastuttava puisto! Berliini-kuumeeni vain pahenee, kun katselen kuviasi ja luen blogipostauksiasi 😉

  Hienoa, että alat kotiutua!

  1. Nina says:

   Tuo puisto on ihana!!! Etenkin kun kaikki syksyn värit ovat valloillaan, mutta on vielä ollut sen verran lämmintä, että myös ruusut on vielä useissa paikoissa kukassa. Niin kaunista! 🙂

 3. Kamalaa tuo dubbaaminen.En ymmärrä ollenkaan. Miksi, miksi??? Sinulle pisteet että jaksoit dubatun filmin katsella. Berliinin puistot ovat ihania.

  1. Nina says:

   En mäkään ymmärrä miksi kaikki täytyy dubata! Tossa leffateatterissa menee tällä hetkellä kolme leffaa joita ei ole dubattu, mutta valitettavasti houkuttelevin oli tuo animaatio. Ja se oli kyllä superhyvä, ja ymmärsin onneksi ihan tarpeeksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.