Päiväkirja Berliinistä osa 9

tunnetila: ärsytys

dav

Voi jumaliste tätä Berliinin joukkoliikennettä!!! Viimeksi toissa iltana bussi, jonka reitti kulkee normaalisti läheltä kotiani, ei sitten ajanutkaan tuttua reittiä, vaan jätti minut kolmen kilometrin päähän kotoa. Siinä sitten kävelin yksin pimeitä Berliinin katuja vain yölliset kulkijat seuranani. En pelkää pimeää (tai ihmisiä) kovin helposti, mutta tuona iltana yksin pimeässä vähän hirvitti.

Berliini on alueena suuri. Metrot, bussit, kaupungin sisäiset junat ja ratikat kulkevat periaatteessa hyvin ja laajalle. Mutta joka ikinen päivä joku bussi on poikkeusreitillä tai jotkut ratikkakiskot on poissa käytöstä. Lisäksi joka hemmetin viikonloppu keskusta on niin täynnä mielenosoituksia, että kertaakaan en ole viikonloppuisin kohdannut toimivaa joukkoliikennettä.

Kun tulin Berliiniin, en päässyt lentokenttäbussilla keskustaan. Kun siskoni lento tuli tänne todella aikaisin aamulla, lupasin olla häntä vastassa lentokentällä. En onnistunut siinä takkuilevan liikenteen vuoksi. Kun olin tulossa yhtenä viikonloppuiltana kotiin, samaan suuntaan menevät ihmiset ottivat kaupungilta kimppatakseja, sillä mikään bussi ei kulkenutkaan.

Onnekseni osaan saksaa ja ymmärrän (yleensä) mitä valotauluissa sanotaan. Kieltä taitamattomalle nuo tilanteet ovat varmasti hämmentäviä. Olen neuvonut näiden kolmen viikon aikana kymmeniä hätääntyneitä turisteja, jotka eivät ymmärrä, että ratikka jonka pitäisi kulkea yhteen suuntaan, lähteekin tänään tismalleen päinvaistaiseen suuntaan kiertoreitille.

Myös paikalliset vanhukset tuntuvat kärsivän tilanteesta. Pysäkit on usein täynnä vanhuksia painavien kauppakassejensa kanssa, eivätkä he jaksa lähteä etsimään uutta pysäkkiä parin sadan metrin päästä. Toimimaton joukkoliikenne ärsyttää minua täällä poikkeuksetta joka päivä.

Uh, kylläpä helpotti oloa tämä avautuminen!

Jottei postauksesta jäisi niin negatiivinen olo, niin kerron tähän loppuun kuukausikortin (hinta 80€) hyvistä puolista. Viikonloppuisin kuukausikortin omistajan seurassa pääsee matkustamaan yksi aikuinen (tai kolme lasta) mukana ilmaiseksi. Sama sääntö pätee viikolla klo 20.00 jälkeen.

Reissasimme siskoni kanssa iloisesti koko viikonlopun kaksi yhden hinnalla kaupungilla ees taas. Siis silloin, kun kulkuneuvot suostuivat kulkemaan aikataulun mukaisesti kaipaamillamme reiteillä…

0

(2) Kommentit

  1. CurryKaneli says:

    En ole käynyt kuin kerran Berliinissä ja silloin kyllä huomasi, että ihan ei voi luottaa noihin julkisiin. Pari kertaa seistiin jollain ratikkapysäkillä ja ihmeteltiin, että kun ei näy eikää kuulu. Onneksi niissä on kuitenkin ne taulut. Molemmilla kerroilla taisi olla jokin mielenosoitus jossain ja siksi ratikkaliikenne oli poikki. Mutta kokonaisuudessan tykkäsin, että julkinen liikenne on hyvin kattava ja suht toimiva syhteemi Berliinissä. Tuo kyllä on tosi kätevää, että saa ottaa kaverin mukaan viikonloppuna.

    1. Nina says:

      Juu, siis periaatteessa kaikkialle pääsee helposti ja liikenne on todella kattava. Kun vaan aina ei olisi jotain fiksattavaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.