Auringon kajo

tunnetila: ilo

Sorsakoski6

Testasin lainaan saamaani Sonnar T* FE 35mm:n F2,8 ZA -objektiivia* ensimmäisen kerran jouluna. Joulun ajan sää oli suurelta osin sateinen ja tylsä, joten tyydyin testaamaan objektiivia aluksi vain sisätiloissa.

Joulun jälkeen maa sai kuin saikin hetkeksi hennon lumivaipan, ja aurinko kurkisti harmauden seasta muutaman tunnin ajan. Kipaisin heti ulos ikuistamaan tuon ihanan näyn, ja testasin samalla miten objektiivi toimi maisemakuvauksessa.

Sorsakoski1Sorsakoski9Sorsakoski8 Sorsakoski2

Olen ihan aloittelija valokuvaajana, mutta huomaan kuitenkin selvästi, miten kunnollisilla välineillä alkaa saada ihmeitä aikaan. Toki tärkeintä hyvien kuvien ottamiseen on valotuksen ja muiden kuvauksessa tärkeiden tekijöiden ymmärrys, mutta nykyajan kameroilla pystyy myös osaamatonkin saamaan kauniita kuvia aikaan. Etenkin silloin jos käytössä on valovoimainen objektiivi.

En ymmärrä polttoväleistä tai muista termeistä mitään, mutta haluaisin silti oppia kuvaamaan paremmin. Mietinkin pitkään kumpi olisi järkevämpi tie kuvaamisen opetteluun: mennä valokuvauskurssille peruskamerani kanssa, vai investoida kunnolla ja ostaa perusmalliseen kameraani kunnollinen objektiivi.

Sorsakoski4Sorsakoski12Sorsakoski7Sorsakoski3

Pari päivää sitten tein ratkaisun ja marssin työpäivän jälkeen kamerakauppaan. Sain avukseni Rajalan myymäläpäällikön ja kävin hänen kanssaan läpi tarpeeni, toiveeni ja budjettini. Jonkin ajan kuluttua poistuin liikkeestä uuden objektiivin kanssa.

Ihan superjännittävää! En malta odottaa viikonloppua kun pääsen valoisan aikaan ulos testaamaan uutta ostostani. Ja se kamerakurssi, ainakin yksi kameran perusteita läpikäyvä kurssi on nyt tiedossa.

Saapa nähdä olenko liian kovapäinen vai ymmärränkö kurssilla valokuvaamisen perusteita.

0

(2) Kommentit

 1. Onnea uudelle objektiiville!

  Valokuvauskurssi on varmasti hyväksi, jos opettaja ei liikaa hifistele ja jauha pelkkää jargonia, josta ei kurssilainen välttämättä ymmärrä vaan näyttää hyvin käytännönläheisesti mitä eri asetuksia muuttamalla tapahtuu.

  Kannattaa rohkeasti ottaa manuaaliasetukset käyttöön ja kuvata, kuvata, kuvata. Manuaaliasetuksilla saa yleensä paljo parempia kuvia kuin automaattiasetuksilla. Kokeilemalla eri asetuksia, kuvakulmia, rajauksia olen oppinut paljon. Paljon on vielä opittavaakin.

  1. Nina says:

   Kiitos Lumo! Valokuvauskurssi on vain yhden kerran mittainen, eli siinä ei ihmeitä ehdi luultavasti oppia. Siksi toivonkin, että opettaja puhuu selkokielellä eikä hifistele liikaa.

   Olet täysin oikeassa siinä, että kuvaamalla sitä oppii. Kun vain uskaltaisi vapautua automaattiasetuksista…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.