Testissä MiFU

tunnetila: epäilys

mifuvuoka01

Valio MiFU, uusi proteiinin lähde ruoanlaittoon. Siis anteeksi mikä? Onko MiFU vähän kuin tofu, mutta ensimmäiset kirjaimet tulevat sen pääasiallisesta raaka-aineesta maito (milk)? Yritin googlailla nimen alkuperää, mutten onnistunut löytämään sitä. Tiedättekö Te, mistä MiFU oikein tulee?

Noh, ei nimi miestä pahenna, joten ei kun kauppaan MiFU-ostoksille ja ruoanlaittoon! Ilokseni MiFUa löytyi lähikaupastamme (pienestä K-marketista), joten pääsin eilen testaamaan miltä MiFU maistuu, ja miten se käyttäytyy uunissa.

Olen miettinyt hyvää MiFU-reseptiä, ja kun törmäsin juuri ennen eilistä kauppareissuani Instagramissa kuvaan kaverini valmistamasta herkullisen näköisestä MiFU-tortelliinivuoasta, päätin testata sitä.

mifuvuoka05mifuvuoka02mifuvuoka06

Nopea MiFU-tortelliinivuoka (4-6 annosta)
250 g mozzarellaa
1 ruukku basilikaa
200 g kirsikkatomaatteja
1 pkt Valio MiFU® Välimeren tomaatti ruokaraetta
400 g tomaattimurskaa
100 g tomaattipyrettä
500 g tuorepasta tortelliineja (tai ravioleja)
1 dl vihreitä kivettömiä oliiveja

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Revi mozzarella pieniksi paloiksi. Irroittele basilikasta lehdet. Huuhdo kirsikkatomaatit (halutessasi puolita ne).

3. Kaada MiFU, tomaattimurska ja tomaattipyre vuokaan ja sekoita.

4. Lisää vuokaan tortelliinit, oliivit, kirsikkatomaatit, basilikanlehdet ja sekoita. Levitä mozzarella pinnalle.

5. Kypsennä vuokaa uunissa noin 35 minuuttia.

(Ohje Soppa365 -reseptipankista)

mifuvuoka03mifuvuoka04 mifuvuoka07

Vuoka oli todella ruokaisa ja herkullinen. Vuoka vaikutti tehtäessä jäävän vähän kuivaksi, joten puolitin kirsikkatomaatit jotta niistä tulisi paistokseen lisää nestettä, ja jotta ne eivät olisi syötäessä tulikuumia ja puraistaessa polttaisivat suun.

MiFU ei vuoassa maistunut oikeastaan miltään, mutta sen koostumus oli vielä uunissa paistumisen jälkeen napakka ja pureskeltava. Se ei siis sulanut lainkaan, mitä vähän epäilin.

En ole syönyt punaista lihaa yli 20 vuoteen, ja nykyisin olen huomaamattani alkanut vältellä myös kanaa. Miksi syödä väkisin jotain sellaista, mikä ei meinaa mennä alas? On tosi kiva saada ruoanlaittoon uusi kotimainen proteiinivaihtoehto maailman ääristä kuljetettavan soijan tilalle.

MiFU sai myös mieheni hyväksynnän, joten pääsen nyt etsimään uusia reseptejä, joissa MiFUa voi käyttää. Vinkit otetaan vastaan!

Oletteko Te jo testanneet MiFUa? Tykkäsittekö?

7

(6) Kommentit

 1. HeidiV says:

  Testasin MiFua pataruoassa, en oikein tykännyt koostumuksesta. Raejuustomainen…

  Sen sijaan Härkis toimi taco-täytteenä mainiosti.

  Nyhtökaura vieläkin kokematta, koska tyhjät hyllyt…

  1. Kiva kuulla kokemuksesi Heidi! Minua ei raejuustomaisuus häirinnyt. Vähän kumimaista se tosin oli, mutta yllättävää kyllä, ei häirinnyt sekään. Tykkäsin siis! Härkistä ja nyhtökauraa olen maistanut ainoastaan muiden tekemänä, ei ole omakohtaisia kokemuksia niiden maustamisesta tai koostumuksesta eri tavalla kokkaillessa. Härkis oli minusta ehkä vähän parempaa kuin nyhtökaura, ainakin noilla kerroilla kun niitä maistelin. Täytyisi tehdä niistä joskus jotain myös itse. Täytyy vaan muistaa maustaa ne kunnolla.

 2. Joo! Tehtiin wokkia ja hyvää tuli. 🙂

  1. Nam! Wokkiin tämä voisikin sopia! Täytyy testailla pian lisää erilaisia käyttötapoja.

 3. Mä oon testaillut Mifua intialaisissa juustocurryissä, toimii mainiosti! Blogissani esimerkiksi on resepti kevyeen pinaatti-mifu-curryyn: https://katarimaria.blogspot.fi/2016/09/palak-paneer-mifusta-nopea-lihaton.html

  1. Nam! Kiitos Katarimaria vinkistä! Menee ehdottomasti testiin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.