Synttäriristeilyllä

tunnetila: muistelu

hytti3

Sain sytytettyä mieleeni valtavan risteilykipinän, kun pääsin kuukausi sitten käväisemään Silja Europan neitsytristeilyllä. Sain tuolta risteilyltä alekoodin, jolla onnistuisi buukata kivasti sisustettu DeLuxe -hytti normaalihintaa edullisemmin. Aloin alekoodin siivittämänä suunnittelemaan 22h Tallinnan risteilyä heti alkuvuoteen.

Mikäpä olisi sen parempi risteilyajankohta, kuin omat synttärit tammikuun alussa! Vaikkei pyöreitä vuosia tullutkaan täyteen, niin päätimme silti lähteä ystäväni Iinan kanssa rentoutusristeilylle.

DeLuxe -hytti, aikaa kylpylässä, illallinen, vähän kuplivaa, herkkuaamiainen ja pedikyyri. Hemmotteluristeilyn suunnitelma oli valmis!

Vuoteni oli alkanut vähän huonoissa merkeissä ja odotin mieltäni parantavaa risteilyä älyttömästi. Mutta kuinka ollakaan, risteilyä edeltävänä aamuna minulle iski flunssa. Pohdin, kannattaako reissuun lähteä ollenkaan.

Onneksi olin lähdössä risteilylle pienen lapsen äidin kanssa, joka ei kaivannut laivalta yökerhoilua, vaan enemmänkin pitkiä yöunia mukavassa hytissä. Päätimme siis lähteä matkan ja ottaa ihan rennosti.

hytti2 hytti4

DeLuxe -hyttimme oli juuri niin kiva kuin neitsytmatkalta muistin, ja meikitön naama näyttää näissä kuvissa yllättävän freesiltä. Olo oli kuitenkin välillä aika heikko, joten suunnitellut synttäriskumpat kauniissa Corner Barissa oli pakko jättää väliin.

Kärsin lähes poikkeuksetta laivalla meripahoinvoinnista, ja kun risteilyä edeltänyt päivä oli hyvin tuulinen, jännitin risteilyn onnistumista myös tuolta osin. En ole koskaan ollut samaan aikaan sekä flunssainen että merisairas. Yhdistelmä kuulosti kamalalta!

Onneksi olen viime aikoina löytänyt helpotusta meripahoinvointiin ilman väsyttäviä pillereitä. Molempiin ranteisiin risteilyn ajaksi laitettavat Sea Band rannekkeet ovat olleet minulla testikäytössä* nyt kolmella risteilyllä, joista jokaisella on tuullut hetkittäin aikalailla.

Tunnen toki edelleen keinunnan ja kroppani kertoo heikotuksesta puskemalla pintaan kamalan kylmän hien, mutta fyysisesti paha olo pysyy poissa. Ranteiden akupisteitä painavia Sea band -rannekkeita voi käyttää myös raskauspahoinvointiin, ja ne kuulema toimivat todistetusti myös siinä tarkoituksessa.

Jossain risteilyn vaiheessa tuuli keinutti laivaa aika hurjasti, mutta minä en voinut pahoin. En, vaikka flunssakin painoi päälle. En aio enää koskaan lähteä risteilylle ilman näitä rannekkeita!

seabandhytti1

Emme käyneet skumpalla, emme tanssineet yökerhossa, emmekä käyneet edes Tallinnassa (Tallinnassa piipahdukseen on 22h risteilyllä aikaa aamulla klo 8-12), mutta silti meillä oli mukava ja leppoisa reissu.

Jossain vaiheessa Iina luuli, että tämä reissu tullaan muistamaan siitä, kun olimme jo reissuun lähtiessä myöhästyä laivasta. Tai siitä, kun kaikki epäonnisuus mitä Iina totesi tapahtuvaksi (esim. ”Mä en uskalla laittaa sukkahousuja jalkaan koska rikon ne kuitenkin”) toteutui, mutta ei.

Tämän risteilyn tulemme muistamaan siitä, kun minä uima-altaassa uidessani huitaisin vahingossa käteni vieressä uineen miehen shortsin lahkeesta sisään. Jestas että olin tikahtua nauruun kun tajusin mitä juuri tapahtui!

”Paras risteily ikinä”, totesi Iina kun naurultaan pystyi taas puhumaan.

12

(6) Kommentit

 1. NIIN parasta! Pikkuiset kultakalat lammessa ui! 😀 <3

  1. 😀 😀 😀 Muisteleekohan kyseinen herra kohtaamistamme samalla lämmöllä kuin minä? 😀 😀

 2. Kikka says:

  Onneks olkoon, nain myohassa! Luin sun jutun heti aamusta eli Kikan paiva alko tosiaan kikattelulla kun paasin shortsi kohtaan. 🙂

  Terkut sinne pain kaikille!

  1. Kiitos Kikka! <3 Voit uskoa että meinasin upota pohjaan kun tajusin missä mun käteni on! 😀 😀 En tajua miten onnistuinkin sujauttamaan käteni shortsin lahkeeseen. Apua! 🙂

 3. pauliina says:

  parhaat naurut pitkästä aikaa! naurun syytä on varmaan tarpeetonta selittää. 😀 😀

  1. Arvaa naurettiinko me Iinan kanssa?! Pahaa aavistamatta uin altaassa kun yhtäkkiä ihmettelin mihin pehmeään käteni osui… 😀 😀 Ai kamala!!! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.