Iltapäivä Päiväkummussa

tunnetila: tykkäys

Viime lauantainen bloggaajapäivä Lohjalla alkoi metsäretkellä, ja päättyi Kylpylähotelli Päiväkummun lämpimänä höyryävään paljuun, sekä suloisiin Tähti -saunan löylyihin.

Miten taivaalliselta tuntuikaan aamupäivän ulkoilun jälkeen päästä ensin nauttimaan Päiväkummun notkuvasta lounasbuffetista, ja sen jälkeen sukeltaa elämyskylpylän useisiin saunoihin ja elämysaltaisiin!

Päiväkummun uuden kylpylän suunnittelun lähtökohtana on ollut elämyksellisyys ja suomalaisuus, ja inspiraation lähteenä onkin ollut Sakari Topeliuksen Koivu ja Tähti -satu.

Sakari Topelius on aikoinaan asunut Karjalohjalla, joten suomalaisen suurmiehen muistoa on haluttu kunnioittaa kylpylän monissa elementeissä. Mm. Koivu-saunassa vihdotaan keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 17-21, ja Tähti-saunan katossa on huikeita kuvia maailmaamme ympäröivästä Linnunradasta.

Oma suosikkini elämyssaunoista oli suolasauna. Suolasaunassa vartalon iholle hierotaan puhdasta Himalajan mineraalisuolaa (kuva suolasta hieman alempana), ja suolan annetaan vaikuttaa iholla hetkinen. Vartalolle hierottu suola pestään pienen ajan kuluttua pois, ja karkean suolan alta paljastuu uskomattoman pehmeä iho!

Mineraalisuola tekee hyvää myös hengityselimille, joten pitkittyneestä flunssasta kärsivänä yritin hengitellä suolan parantavia höyryjä sisääni tarmokkaasti. Myös eukalyptussauna teki kipeälle kurkulleni hyvää, ja hengittäminen helpottui hetkeksi.

Päiväkummun kylpylässä on hemmottelua hakevien elämyskylpijöiden lisäksi muistettu myös kuntouimareita, ja kylpylän sydän onkin suuri uima-allas.

Muutaman kerran altaan päästä päähän uineena totesin taas, miten hyvä kuntoilulaji uiminen olisikaan. Kun vaan uskaltaisin laittaa pääni kunnolla veteen, ja ottaa Hanna-Maria Seppälältä saamani uintiohjeet käyttöön.

Oma tyylini ”niska notkolla – pää pinnalla” ei todellakaan tee uintiasennolle hyvää.

Ihanan kylpyläpäivän päätteeksi nautimme raikkaat hedelmäsmoothiet kylpylän viihtyisässä lounge-tilassa, ja sen jäkeen suunnistimme raukeina pikkubussillemme.

Muutaman tunnin ulkoilu yhdistettynä saunomiseen ja parin tunnin pulikointiin vei mehut aika kiitettävästi, ja kotimatka Helsinkiin sujui tyytyväisen hiljaisuuden vallitessa.

Reissu Lohjalle oli kyllä harvinaisen täydellinen tapa viettää lauantaipäivä!

Arvatkaa muuten mitä?! Olin tällä reissulla ensimmäistä kertaa paljussa! Oli kerrassaan fantastinen fiilis istuskella ulkona lumen ympäröimänä pienessä tihkusateessa, höyryävän lämpimässä vedessä. Mitähän taloyhtiössämme sanottaisiin, jos ehdottaisin oman paljun hankkimista sisäpihalle..?

No, jos taloyhtiössämme ei moisesta hankinnasta innostuta, niin onneksi Päiväkumpuun pääsee helposti uudestaan!

Blogimatkan* järjesti Lumo matkailu Oy

4

(4) Kommentit

 1. Johanna says:

  Näyttää kerrassaan täydellisen tunnelmalliselta! <3

  1. Ja oli tunnelmallista sekä ihanaa! 🙂 Etenkin illalla tuolla olisi varmasti superkaunista. Paljussa ulkona tähtitaivaan alla olisi varmasti upeaa!

 2. Päikkis says:

  Muuten kiva paikka mutta suihku- ja pukuhuonetilat ovat onnettoman pienet! Varsinkin suihkuja on aivan liian vähän ja ruuhka-aikaan joudut jonottamaan suihkuun. Lisäksi naisten puolella ei voi mennä vessaan ihan noin vain, koska vessan ovelta on suora näköyhteys altaille. Miinuksena myös kahvila/ravintolan tarjoilu, joka oli tosi yksipuolista.

  1. Me satuttiin paikalle nähtävästi täydelliseen aikaan, sillä ruuhkia ei ollut. Ainut paikka jonne täytyi odottaa omaa vuoroaan, oli suolasauna. Suolasaunassa oli vain kaksi istuinta, joten ei ihme että sinne oli jono. Mutta sinne kyllä sopisi useampikin tuoli, eli paikkoja voisi helposti lisätä montakin. Jonottaminen kylpylässä on kyllä tylsää. Etenkin jos kotiin lähtiessä on kiire ja haluaisi käydä vain pikaisesti suihkussa, niin sitten joutuu pyyhe päällä palelemaan ja odottamaan vuoroaan.

   Me syötiin lounasaikaan buffasta ja siinä ruoka ja salaatit oli tuoreita ja hyviä (ja jälkkäriksi ollut suklaamousse oli taivaallista. :)) Kannattaa testata buffaa jos on kova nälkä.

   Ollaan suunnittelemassa Päiväkumpuun jo uutta reissua. Toivottavasti silloin ei ole kovin ruuhkaista. Ruuhkaisuus vie kyllä aina tunnelmaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.