Aamiaisklassikko

tunnetila: tykkäys

ekberg1

Viime viikkojen aikana useampikin henkilö on sattumalta kysynyt minulta vinkkiä hyvään aamiaispaikkaan Helsingin keskustassa. ”Menkää Café Ekbergille”, vastaan aina kaikille.

Helsingin vanhin kahvila Café Ekberg, on sijainnut samassa osoitteessa Bulevardilla 112 vuotta, ja on edelleen lähes aina täynnä. Pidän Café Ekbergin klassisesta, vanhaa arvokkuutta huokuvasta miljööstä valtavasti.

Viime syksynä ehdin vähän huolestua, kun kuulin Café Ekbergin sulkevan ovansa muutamaksi viikoksi remontin vuoksi. Jännitin, katoaako Helsingin klassikkokahvilasta sen ylellinen taika remontin myötä.

ekberg2 ekberg3 ekberg4

Ilokseni sain remontin valmistuttua kutsun Ekbergin ihanalle aamiaiselle*. Menin paikalle jännittyneenä, mutta pian minut valtasi epäusko. En kehdannut tunnustaa kenellekään, mutta vaikka kuinka katsoin, en huomannut tilassa minkäänlaista muutosta. Huonekalutkin olivat vanhat klassikot.

”Mitäs pidät remontin lopputuloksesta?”, kuulin äänen vierestäni. Kysymyksen minulle esitti itse Maj-Lis Ekberg, Ekbergin omistaja jo neljännessä sukupolvessa. Kauhistuin. Miten ihmeessä vastata kysymykseen, jotten vaikuttaisi täysin tollolta. Päätin olla rehellinen ja kuiskasin hänelle ”Jos ihan totta puhutaan, niin en huomaa mitä täällä on tehty…” Hävetti valtavasti.

”Oi miten ihana kuulla”, huudahti rouva Ekberg. ”Olemme halunneet tehdä remontin juuri niin, ettei se näy asiakkaillemme liian suurina muutoksina. Olemme muuttaneet valaistusta ja tehneet kaikkialle hienovaraisia parannuksia, mutta tavoitteemme oli, että tila näyttää ja tuntuu vanhalta tutulta Café Ekbergiltä.”

Huh, arvaatte varmaan, miten helpottunut olin kuullessani nuo sanat!

ekberg6ekberg5 ekberg7

Blogiani seuranneena tiedättekin, että rakastan hyviä aamiaisia. Brunssit eivät ole minun juttuni, arvostan vanhaa kunnon aamiaista kaikkein eniten.

Brunssit ovat yleensä valtavan kalliita ja niissä on niin paljon ruokavaihtoehtoja, etten useinmiten jaksa maistaa puoliakaan. Joka kerta kun käyn brunssilla, minulla on lähtiessä sellainen olo, että maksoin turhasta.

Aamiainen taas sisältää yleensä ainoastaan niitä juttuja, joita haluan aamuisin syödä. Puuroa, kananmunaa, marjoja, leikkeleitä, teetä ja jotain pientä makeaa. Café Ekbergin aamiaisbuffet on juuri tätä kaikkea!

Ei trendikkäitä tuorepuuroja tai avocadoleipiä, vain juuri ne simppelit ruoat ja raaka-aineet, jotka kuuluvat omaan täydelliseen aamiaiseeni.

ekberg8ekberg10

Tässä siis myös Teille vinkkinä oma lemppariaamiaispaikkani Helsingin keskustassa. Klassisen tunnelmallinen Café Ekberg on aina loistava valinta.

Ja hei, vaikka normaalisti välttelisitte turhaa rasvaa tai olisitte kevennetyllä ruokavaliolla, niin ottakaa aamiaisella Ekbergin suussa sulava croissant. Ette kadu!

Kävin viimeksi Ekbergillä aamiaisella syntymäpäivänäni tammikuun alussa. Johan siitä on kulunut jo yli kuukausi. Nyt olisi korkea aika mennä uudestaan!

Cafe Ekberg
Bulevardi 9

Aamiainen arkisin klo 7.30 – 10.30, lauantaisin klo 8.30 – 13.30, sunnuntaisin klo 9.00 – 13.30
Hinta arkisin 11,50€, viikonloppuisin 17,90 €

2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.