Yövieras

tunnetila: ilo

Sain toissa viikonloppuna yövieraan. Äitini tuli Helsinkiin Habitare-reissulle, ja päätti hotellin sijaan yöpyä pitkästä aikaa meillä. Vaikka arjessa tuntuu silloin tällöin että asuntomme on vähän liian suuri kahdelle, on yksi ylimääräinen huone kiva aina silloin, kun saamme yövieraita.

On mukava pedata vieraille vuode omaan rauhalliseen huoneeseen, josta saa ovet kiinni, ja josta on helppo käydä yöllä veskissä muita häiritsemättä.

Valitettavasti vieraat joutuvat nukkumaan meillä lattialle levitetyillä patjoilla, vierassänkyä tai levitettävää sohvaa kun emme omista. Kunnollista vuodetta korvatakseni tykkään pedata vierasvuoteen kauniisti. Tällä kertaa käytin petauksessa Finlaysonin Paratiisi-pussilakanasettiä* ja Duo-torkkupeittoa*.

vuodevaatteet ja torkkupeitto Finlayson*, astiat Marimekko, lamppu Hemtex

Kuten jo Habitare -postauksessani kerroin, kuosit ja sinisen eri sävyt (joista en ole aikaisemmin pitänyt), ovat alkaneet kiinnostaa minua etenkin sisustuksessa.

Turkoosisävytteinen Paratiisi -pussilakanasetti on valtavan kaunis, ja oikein houkuttelee pujahtamaan peiton alle näin kesän vaihtuessa syksyyn. Talven ihanin pussilakanasetti taas on tummansininen, ja sen nimi on Sadussa.

Tapasin Sadussa -kuosin suunnitelleen Karoliina Erkinjuntin viime keväänä Finlaysonin mallistolanseerauksessa. Karoliina kertoi tulleensa harjoitteluun Finlaysonille ja Sadussa on hänen enimmäinen kuosinsa. Kuosi on saatavilla sinisenä ja keltaisena, ja molemmat sävyt toimivat upeasti.

On hienoa nähdä, miten taitavia nuoria suunnittelijoita Suomesta löytyy. Karoliinan kuosi on mielestäni täyden kympin arvoinen!

Pääosin lampaanvillainen (80% lampaanvillaa, 20% polyamidia) harmaa Duo-torkkupeitto on myös lähellä täydellistä. Kevyt, mutta lämmin, ja tekee vierasvuoteen petauksesta viimeistellyn.

Minulla on tällä hetkellä käytössä neljä torkkupeittoa/huopaa, ja tuntuu ettei niitä voi koskaan olla liikaa! Oletteko Te kaltaisiani huopahamstereita? Lämmin huopa, villasukat ja paljon teetä. Näitä kun löytyy tarpeeksi, niin talvi-illat kotona on pelastettu!

Kivaa perjantaita kaikille ja IHANAA viikonloppua!

4

(2) Kommentit

  1. pauliina says:

    lattialla patjalla on kiva nukkua ja jos on vielä noin kauniit lakanat niin eipä siitä vuode enää parane!

    1. Jee, olipa ihana kommentti pauliina! <3 Toivottavasti meillä yöpyvät ihmiset ajattelevat myös noin. Onhan se vähän kuin olisi retkellä kun nukkuu lattialla pelkällä patjalla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.