Piilossa kauluksen takana

tunnetila: ilo

Muistatteko Tunnetilan muotiviikon tältä syksyltä? Jos muistatte, niin saatatte muistaa myös sen, että ihastuin kotimaisen LILLEn syksyn mallistoon kovasti.

Iskin silmäni etenkin mustaan korkeakauluksiseen mohairneuleeseen, ja kyttäsin neuletta LILLEn verkkokaupasta viikkoja. Neuletta ei kuitenkaan kuulunut eikä näkynyt. Kun sitten törmäsin LILLEn perustajaan Kirsiin eräissä syysmyyjäisissä, kipaisin heti kysymään häneltä neuleiden saatavuudesta.

Kirsi pahoitteli neuleiden saapumisen viivästyvän, mutta mallikappaleeita hänellä neuleesta jo oli. ”Kelpaisiko sinulle mallikappale, vai haluatko odottaa kun neuleet tulevat valmistajalta?”

Olin haaveilut neuleesta jo pidemmän aikaa, joten sovimme, että saan mallikappaleen neuleesta mukaani. Vastapalvelukseksi kerron sitten Teille, kun neuleita on saatu verkkokauppaan ja Liikkeeseen.

Ja kuulkaa ilosanomaa, nyt niitä saa! Ja kaiken lisäksi mustina, harmaina ja valkoisina. Sekin vielä. Peppi -neule on ihana jokaisessa värissä!

takki American Vintage, neule Lille*, laukku Joop!,
farkut J.A.P., nilkkurit Agile

Minulla on huono tapa ihastua silmittömästi aina johonkin vaatteeseen, ja sitten käytän sitä koko ajan. Näin kävi aiemmin tänä syksynä SOPIVAn kashmirneuleen kanssa, ja nyt olen taas tuossa kierteessä. Mikään muu vaate ei tunnu sopivan päälle niin hyvin kuin tämä neule.

Oli jalassa mustat farkut tai nahkahousut, niin hieman pidempihelmainen neule sopii asuun aina saumattomasti. Ja tuo valtavan suuri kaulus on ihan paras piilopaikka!

Arvostan valtavasti Kirsi Lillen arvoja vaatteiden valmistuksessa. Kestävyys, klassisuus ja kotimaisuus. Nämä arvot on helppo minunkin allekirjoittaa. Myös tämä neule on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Neuleihastukseni myötä pukeudun kokomustaan vaateparteen jatkuvasti. Kun sitten Amsterdamin reissulla törmäsin vaateliikkeessä vaaleanruskeaan skarppiin villakangastakkiin, eksyi takki heti päälle ja lähti lopulta mukaani. Voi että miten tyytyväinen olen tähän löytööni!

Tänä talvena haaveissa oli löytää siisti, hyvin istuva villakangastakki, ja muhkea untuvatakki. Marimekon untuvatakin ostin jo aikaisemmin syksyllä, ja nyt löysin myös kauniin villakangastakin. Ihanaa, nyt ei tarvitse käydä takkiostoksilla moneen vuoteen!

Myös neulehylly näyttää vaatekaapissani aika mukavalta. Mitään uutta en tarvitse, mutta saatan silti ihan vaan vähän kurkkata LILLEn verkkokauppaan aleaikaan… Eihän sitä koskaan tiedä, jos Peppi -mohairneule sattuu olemaan omassa koossani alennuksessa vaikka harmaana tai valkoisena…

Kuvista kiitos ystävälleni <3

9
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Tarja
  04/12/2017 at 09:10

  Voi Nina! Sinä tuot eteeni kaikenlaisia ihanuuksia: tuo neule on niin minun näköinen…. <3 Ihan vähän piti kurkata nettikauppaan… Olisiko tuo hyvä joululahja minulta minulle?! <3 (ja voidaanko unohtaa ne saappaat, jotka ostin viime viikolla ihan ykskaks, kun sopivat sattuivat eteen- nehän korvasi ne, joista meni vetoketju rikki viime talvena…)

  • Reply
   Nina
   04/12/2017 at 11:01

   Neule on ihana!!! Ja hämmästyttävää kyllä, ei edes kutita, vaikka yleensä hyvin herkkä mohairille ja muille karheammille villoille olenkin. Kotimaiseen muotiin kannattaa aina satsata, eli lämmin suositus tälle neuleelle. Tämä on mitä täydellisin joululahja! <3

   Ja hei Tarja, jos löytää saappaat, jotka istuvat jalkaan hyvin, ne kannattaa ehdottomasti hankkia! Minulla on pohje sen verran paksuntunut viime talvesta, että pari vuotta sitten hankkimani saappaat eivät mahdu enää jalkaan. Kiva... 🙁 Onneksi on vielä yhdet mokkasaappaat joista tykkään, ja jotka menevät jalkaan. Ainakin kun niitä viimeksi kokeilin...

   • Reply
    Tarja
    04/12/2017 at 12:28

    Just mietinkin tuota, että kutittaako neule. Minulla kun on varsin herkkä iho ja kaikki villasekoitteetkin kutittavat. Kiva siis kuulla, että ainakin sinun ihosi tätä neuletta sietää! 🙂
    Olen ihan samaa mieltä näistä saappaista. Minulla on myös paksu pohje, enkä ole koskaan löytänyt saappaita helposti. Harmitti ihan sairaasti, kun vetoketju meni pidetyimmistä saappaistani rikki viime talvena. En vienyt suutarille, kun korjaus maksaisi kuitenkin suht paljon. Nämä uudet saappaat tulivat vastaan ihan ex tempore, kun etsittiin tyttärelle juhlakenkiä. Puheliaana ihmisenä tietenkin jutustelin sitä sun tätä myyjän kanssa ja päivittelin mm. sitä, miksi kukaan ei suunnittele kauniita saappaita paksupohkeisille – myyjä sanoi, että meiltä löytyy ja kas, kohta minulla olikin jalassa täydellisesti istuvat saappaat <3 Olen tyytyävinen: saapas-asiat kunnossa taas monta vuotta! 😀
    Mutta siis tuo neule… Harkitsen sitä vakavasti… Katsellaan, osaanko olla loppuvuoden riittävän kilttinä, että ansaitsen sen 😀

    • Reply
     Tarja
     04/12/2017 at 12:29

     PS. ja tuo takki! Ihana <3 Erittäin tyylikäs asu taas kerran!

     • Nina
      04/12/2017 at 14:38

      Kiitos Tarja! Tykkään tästä takista ihan hurjasti!

    • Reply
     Nina
     04/12/2017 at 14:42

     No mä ensin luulin, että neule kutittaa, koska mohair tekee sen usein. Laitoin sitten neuleen alle ohuen mustan poolon. Töissä tuli ihan superkuuma, joten seuraavan kerran kun laitoin neuleen, niin kokeilin alle ohutolkaimista toppia. Jännitti miten pärjään, joten otin poolon mukaan varmuuden vuoksi. Mutta hei huolta, neule ei kutita mua yhtään! Onneksi!

     Hei olipa hyvä asiakaspalvelija kun osasi auttaa ja vetäistä samalla oikeasta narusta. Pohkeista istuvat saappaat on erinomainen löytö.

     Toivon sinulle Tarja kilttiä ja hyväkäytöksistä loppuvuotta. 😀

     • Tarja
      04/12/2017 at 17:13

      ooh, tuo neule kuulostaa kyllä ihanalta – lämmin, eikä kutita 🙂
      Mun täytyy tosiaankin tsempata nyt, että olen oikein kilttinä ;D

     • Nina
      04/12/2017 at 17:44

      Tsemppiä Tarja! 😀

 • Reply
  Saara
  04/12/2017 at 12:00

  Nyt näyttää lämpimältä, ja tuo kaulus on ihana, just tollanen hiukan ”liian leveä” on ihanan rento! Ja takki, ihana!!!! En olis heti ajatellut sulle vaaleaa, mut hitsi et on kaunis ja tummalla pohjalla pompsahtaa oikein, ihanan ryhdikäs! Tuliko tarpeeksi huutomerkkejä ?! 😀

  • Reply
   Nina
   04/12/2017 at 14:46

   Kiitos huutomerkeistä, tämä takki ansaitsee ne! 🙂 Mä olen haaveillut vaaleammasta takista jo vuosia, ne on aina jotenkin ihan ekstratyylikkäitä. Lähes kaikki kamelin sävyt joita olen tutkaillut, ovat olleet minusta kuitenkin liian keltaisia, tai lämpimän ruskeaan siftaavia. Olenkin ajatellut, ettei minulle hyvää vaaleaa takkia löydy. Tämä takki taas siftaa enemmän harmaaseen kuin keltaiseen, eli on minulle tosi hyvän värinen. Jee, tykkään!

 • Reply
  Kepa
  04/12/2017 at 18:24

  Aivan järisyttävän ihana neule! Mä ”kärsin” myös tuosta samassa vaatteessa jumittamisessa ja pelkään aina että kulutan jonkun superihanan vaatteen pilalle liian tiuhalla käyttötahdilla. Esim. kesällä ostin Leen farkut, enkä oikein muita ole enää käyttänytkään. Niistä kyllä huomaa laadun, eivät ole menneet miksikään. Pimeille ja kylmille keleille ostin merinovillaisen oloasun kotiin ja olen oikeasti asunut siinä päivätolkulla kotona! Suren ainoastaan ettei kulu jo tänä talvena puhki ja lörpsähdä 😀

  • Reply
   Nina
   04/12/2017 at 21:20

   Hei arvaa Kepa, mä pelkään myös kuluttavani tämän neuleen puhki! Katsoin jo näistä kuvista, että ei tämä neule enää ihan uudelta näytä. Mutta toisaalta miksi näyttäisi, onhan se ollut käytössä ihan älyttömän paljon.

   Lempparifarkkuni käytin juuri niin puhki, että ne repesivät (oikeasti!!) kolmesta kohtaa Nyt viimeisimpänä niin pahasti, että lahje on melkein irti. 😀 Käytin niitä siis revenneinä pitkien neuleiden kanssa, mutta enää neuleetkaan eivät peittäneet tuota takareiden repeämää.

 • Reply
  Ellu
  08/12/2017 at 08:13

  Ottaisin ihan saman tien itselleni omassa koossa sekä tuon takin että tuon neuleen! Aivan täydelliset ja niin ajattomat ja monikäyttöiset! Oon iloinen (ja myös hiukan kade 😉 ) että oot löytänyt tuollaiset aarteet 🙂

  • Reply
   Nina
   08/12/2017 at 12:41

   Voi kiitos Ellu! Nämä on kyllä molemmat ihania! Ja hei, molemmat on ihan uusia, eli pitäisi löytyä vielä verkkokaupasta jos mieliteko alkaa käydä mahdottomaksi. 😉 (Tosin en tiedä myykö American Vintagea kukaan Suomessa/Suomeen..?)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.