Elämyksiä etsimässä

tunnetila: tykkäys

En ole tänä vuonna ostanut itselleni yhtään tavaraa, mutta elämyksiä ja palveluita olen käyttänyt sekin edestä. Olen täysin koukussa Reformer Pilatekseen, käyn elokuvissa aina kun ehdin, käyn viikottain syömässä minulle uusissa paikoissa (mm. Budarexpress Kruununhaassa, Levant ja Sushi Forest Kalliossa, Sori Taproom Kaisaniemessä), olen käynyt kampaajalla ja kosmetologilla, ja olen ehtinyt myös testaamaan uutta kauneussalonkia.

Viimeisin uusi juttu mitä testasin, on rentoutuskellunta. Kävin tällä viikolla ensimmäisen kerran kellumassa* Float Kallion kauniin seesteisissä tiloissa, ja olen menossa ensi viikolla uudestaan.

Mitä tuo ”kellunta” sitten on? Rentoutuskellunta tapahtuu kelluntatankissa, jonka pohjalla on hyvin suolaista, kehonlämpöistä kelluttavaa vettä. Kelluntatankki on noin 2,5 metriä pitkä ja 1,5 metriä leveä tankki, jossa on laskeutuva kansi jonka saa kellunnan ajaksi halutessaan alas.

Tankki on aistiärsykkeetön ympäristö, ja tuo ympäristö mahdollistaa kehon täydellisen levon. Kellunta saa aikaan mm. syvän rentoutumisen, se vähentää stressiä, auttaa unettomuuteen ja parantaa unirytmiä, lieventää ja poistaa fyysistä kipua, parantaa keskittymiskykyä, nopeuttaa urheilusuorituksesta palautumista ja jopa vähentää burn-outin, ahdistuksen ja masennuksen tunnetta. Aikamoisia lupauksia!

Kävin siis keskiviikkona kokeilemassa rentoutuskelluntaa ensimmäisen kerran, ja tuo ensimmäinen kelluntakokemukseni ei ehkä ollut ihan sellainen miksi se oli tarkoitettu. En nimittäin malttanut yhtään maata tankissa paikoillani ja rauhoittua.

Tai kellunta kyllä alkoi hyvin. Kelluin tyytyväisenä tankin painottomalta tuntuvassa tilassa ehkä 10 minuuttia. Sen jälkeen aloin liikutella suolavedessä käsiäni ja huomasin, miten raskaalta suolaveden vastus käsiä vasten tuntui. Aloin testata erilaisia liikkeitä, ja eipä aikaakaan kun rentoutuskellumisesta oli tullut lihastreeniä.

Aloin käyttää veden vastusta hyväkseni ja kokeilin mobilisoida viime syksystä asti kipuillutta olkapäätäni. Vasen olkapääni on ollut jo kolme kuukautta niin kipeä, etten pysty kunnolla riisumaan puseroa päältäni pään yli. Käsi ei vaan nouse tietyn asennon yli ilman kovaa kipua. Nyt kokeilin liikutella kättäni vedessä kaikkiin mahdollisiin suuntiin, ja olkapääni liikkui joka suuntaan kivuttomasti!

Innostuin mobilisoinnista ehkä vähän liikaa, ja lopulta touhusin vedessä niin paljon, että minulle tuli tosi huono olo. Kärsin matkapahoinvoinnista ja esim. laivalla tarvitsen aina pahoinvointirannekkeet voidakseni liikkua ja olla normaalisti. Tuon pahoinvoinnin vuoksi vähän jopa jännitin kellumaan menemistä.

En kuitenkaan kokenut veden keinutusta tankissa lainkaan häiritsevänä ennen kuin aloin tehdä vedessä erilaisia kiertoliikkeitä, ensin kädellä ja sitten koko vartalolla.

Tein myös ehkä yhden virheen jo ennen tankkiin menoani. Kävin nimittäin juuri ennen kelluntaa syömässä ison aterian. Voi olla, että joillekin täyden vatsan mukanaan tuoma raukeus auttaa täydelliseen rentoutumiseen, mutta minun kannattaa ensi viikolla mennä kellumaan vähän tyhjemmällä vatsalla. Ainakin jos aion taas jumpata koko tunnin kellunta-ajan…

Yhteen kelluntaan on Float Kalliossa varattu aikaa 90 minuuttia. Ennen tankkiin menoa käydään suihkussa ja pestään hiukset ja koko vartalo huolellisesti. Tankissa ollaan 60 minuuttia, ja sen jälkeen käydään taas pesulla.

Ennen seuraavan kellujan tuloa tankin steriili suolavesi filtteröidään puhdistusjärjestelmän läpi ja desinfioidaan UV-säteilyllä. Lisäksi veden puhtausarvoja seurataan jatkuvin testein. Vesi on antibakteerista, ja kellunnasta saadaan apua myös myös ihottumien hoitoon.

Kellunnan jälkeen Float Kalliossa tarjoillaan juotavaa, nestettä kannattaa juoda kellunnan jälkeen runsaasti, teetä ja pähkinöitä. Tilassa on myös oma huoneensa kaunistautumista ja hiusten kuivaamista varten. Float Kalliossa on käytössä kotimaiset Mia Höytö -ihonhoitotuotteet, joten kelluntaan mennessä ei tarvitse ottaa mukaan muuta kuin rauhoittumista kaipaava mieli.

Sain blogin kautta kolmen kerran tutustumiskortin Float Kallioon, ja aion käyttää kaikki kolme kelluntakertaa mahdollisimman pian. Jos noiden kolmen kerran avulla saan arkea hankaloittavan olkapääkivun edes vähän aisoihin, niin olen valtavan onnellinen! Kaikki muu rentoutuminen ja kellunnan aikaansaama stressittömyys on sitten bonusta.

Jos haluat testata rentoutuskelluntaa itse, niin voit ostaa tutustumiskorttisi täältä. Suosittelen testaamaan kelluntaa, oli vaivasi oikeastaan mikä tahansa!

Float Kallio
Itäinen Brahenkatu 13

5

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.