Muutama vinkki Tukholmaan

tunnetila: ilo

Minulta pyydettiin viime viikolla reissuvinkkejä Tukholmaan. Ykkösvinkkini on ehdottomasti tuo aiemmassa postauksessa esittelemäni Fotografiska.

Jos et ole pitkään aikaan käynyt Tukholmassa, niin käy myös SoFossa, eli Södermalmin alueella. Sieltä löydät tämän hetken it-brändit ja -tuotteet, sekä monipuoliset ravintolat ja ihanat kahvilat.

Jos taas haluat shoppailla ihan kunnolla ja pidät ketjuliikkeistä, niin Östermalmilta löydät kaiken mitä voit toivoa! Biblioteksgatan ja Birger Jarlsgatan ovat täynnä butiikkeja Zara Homesta Sephoraan ja ruotsalaisista brändeistä Gantiin ja Gucciin.

Tällä matkalla emme käyneet Österillä, mutta muutaman (shoppailu)vinkin viime viikonlopun reissusta voin silti antaa. Kas tässä!

Ringen

Emme sukeltaneet reissullamme Södermalmin hipstereimmälle alueelle, mutta kävimme kuitenkin tsekkaamassa Skanstulln metroaseman viereen avatun kauppakeskus Ringen (ja sen viereisen Åhlensin tavaratalon).

Ringen on viihtyisä ja moderni kauppakeskus, jossa hengailimme hetken piilossa pakkasta. Liikevalikoima on perus H&M:ää ja Indiskaa, mutta kauppakeskuksen ravintolapuoli oli ihana! Jos meillä olisi ollut enemmän aikaa, olisimme varmasti jääneet sinne syömään lounasta.

Designfirman Gamla Stan

Viime vuosina olen jättänyt Tukholmassa käydessäni Gamla Stanin väliin. Vanhakaupunki on aina ollut täynnä pääosin turistikauppoja I Love Stockholm -paitoineen, neulepipoineen ja puuhevosineen.

Tällä kertaa kävelimme Vanhan kaupungin läpi, ja ilokseni bongasin sieltä monta uutta liikettä. Iloisin yllätys oli Vanhan kaupungin pääkadulle kahdella liikkeellä rantautunut Designfirman Gamla Stan.

Designia, tyylikkyyttä ja trendikkyyttä. Tunnettuja ja vähän tuntemattomampia muotoilubrändejä, sisustusta, vaatteita ja asusteita Ruotsista ja maailmalta.

Ihastelin molemmissa liikkeissä suunnilleen jokaista tavaraa, ja päädyin ostamaan butiikin omaa Grand Mother’s Special -teetä. Kyseinen tee on kuulema firman toisen osakkaan suomalaisen (!) isoäidin käsin tekemää.

Jos et ehdi Tukholman reissullasi trendikkäälle Södermalmin alueelle, niin ei hätää. Designfirman Gamla Stanista (Västerlånggatan 40 ja 68) löydät saman tunnelman.

Lagerhaus

Toinen tällä reissulla minut iloisesti yllättänyt liike oli Lagerhaus. Olen aina ajatellut Lagerhausin edullisena ”krääsäliikkeenä”, mutta jokunen vuosi sitten huomasin ensimmäistä kertaa liikkeen freesanneen ilmettään ja uudistaneensa tuotevalikoimaansa.

Tällä reissulla piipahdimme taas kurkkaamassa liikkeen valikoimaa ja hämmästyin todella. Liike oli täynnä trendikästä kivaa pientä sisustustavaraa, ja mikä parasta, hintataso oli yhtä edullinen kuin aikaisemminkin.

En tiedä johtuiko se vain ostolakostani, mutta minun teki mieleni ostaa valikoimasta vaikka mitä! Etenkin kivoja keittiöjuttuja oli tarjolla tosi paljon. Käykää kurkkaamassa ja yllättykää iloisesti!

Siinäpä Teille muutama paikka ja shoppailuvinkki, jos olette menossa käymään Tukholmassa. Itse ostin irtoteepussin lisäksi reissusta mm. shampanjaa ja vanulappuja, mutta niistä, etenkin niistä vanulapuista, lisää joskus toiste!

4

(2) Kommentit

  1. Vilukissa says:

    Jälkijunassa kylmän sään pukeutumiseen: eikö Suomessa enää käytetä sammareita? Itselläni on Leviksen sammarit, niin paljon lämpimämmät kuin farkut. Alle mahtuu jopa ohuet lämpökerraston pitkät kalsarit, jos oikein kylmä on. Minusta tiukahkot sammarit on talvella ihanat, ei siis sellaiset roikkuvat lökäsammarit. Suosittelen!

    1. Ihana vinkki, kiitos Vilukissa! Suomessa ei kyllä ole näkynyt sammareita pitkään aikaan, mutta nyt kun muistutit, niin minulla on yhdet iki iki vanhat sammarit vaatekaapissa. Ne oli ehkä kymmenen vuotta sitten mun lempihousut talvella. Pakko kaivaa ne esiin! Tosin on aika iso riski, että ne ei enää mahdu jalkaan… 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.