Ennen matkaa

tunnetila: kiire

Espanjan reissumme on pian käsillä, ja sitä ennen on valtavasti tehtävää. Tässä osa tehtävälistastani.

 • Tee töissä toukokuun hommia jo etukäteen valmiiksi niin paljon kuin mahdollista. (Haluan, että tuuraajalleni ei tulisi paljon ylimääräisiä töitä, eikä epämieluisia yllätyksiä, jotka kuormittavat häntä liikaa.)
 • Kuvaa yhden yhteistyöpostauksen kuvat. Valmistele muutamaa muuta blogijuttua, jotka ovat ajankohtaisia kesäkuussa heti kun tulemme kotiin.
 • Mieti matkapuvusto. Ota esille kesävaatteet ja -kengät. Sovittele mitkä vaatteista mahtuvat vielä päälle. Testaa mahtuuko edes kengät jalkaan.
 • Mieti matkakosmetiikka. Tuotteiden pienet matkakoot kestävät käytössä yleensä noin viikon. Arkikäytössä olevat 400ml tuotteet taas ovat liian isoja reissussa raahattavaksi. Jos pakkauskoko 200ml olisi suihkutuotteissa tai shampoissa sopiva, niin löytyykö minulta tuotteita juuri tuossa koossa? (Uusia puteleita ja purkukoita kun en saa ostaa…)
 • Suunnittele ihonhoitorutiini. Tällä hetkellä käytössäni olevat tuotteet lähestyvät loppuaan ennen reissua. Mitä jos otan kuukauden matkalle testiin minulle täysin uuden tuoteperheen, ja käy ilmi, että tuotteet eivät sovikaan minulle? Mitä jos ihoni kukkii, kuivuu ja kärsii koko kuukauden?
 • Pakkaa. Mitä kaikkea tarvitsen kuukaudeksi? On yllättävän hankala miettiä mitä kaikkea täytyy muistaa pakata mukaan. Etenkin kun tiedän, etten saa ostaa mitään uutta. Mitä jos minulta hajoaa reissussa joku vaate tai laite, mitä silloin teen? Mitä jos unohdan aurinkolasit eteiseen lentokentälle lähtiessäni? Tai entä jos sateenvarjo jää kotiin, ja koko kuukauden sataa vettä?

Matkaa miettiessäni huomaan ajatusteni pyörivän hämmästyttävän paljon rahan ja ostamisen ympärillä. Ennen olen reissuun lähtiessäni ajatellut, että sen mitä en muista ottaa mukaan, voin ostaa kohteesta. Tällä kertaa ei rahakaan auta, ellen sitten saa vuokrattua kyseistä juttua itselleni hetkeksi lainaan.

Mitä jos unohdan kotiin lenkkarit? Entä jos kameran muistikortti hajoaa reissussa? Mitä sanoo ostamattomuushaastettani seuraava kriittinen raati, onko mikään ostos reissussa sallittu?

Ulkomailla tekee aina muutenkin mieli shoppailla, joten kuukaudesta tulee siinäkin mielessä aika mielenkiintoinen… Matkalla jos missä on varmasti repsahtaminen lähellä!

6

(10) Kommentit

 1. Tarja says:

  Rakas Nina, minä annan sinulle henkilökohtaisesti luvan ostaa reissusta tarvitsemasi, jos jotakin hajoaa tai unohdat kotiin! 🙂 Sitä ei lasketa repsahdukseksi!
  Toisaalta ymmärrän kyllä ihan täysin, että nyt et haluaisi repsahtaa, kun ostolakkosi on sujunut niin hienosti.
  Tiedätkö: mietin, että reissu voi toisaalta olla aivan mahtava siitä syystä, että ei tarvitse edes miettiä shoppailua ja voi keskittyä olemiseen ja kokemiseen! Kun matkoilla aina kuitenkin yleensä tekee mieli vähän käydä kaupoissa ja hankkia jotakin ikään kuin muistoksi. Ja kun ulkomailta toisaalta tekee monesti niin kivoja löytöjä.
  Toivon niin, että teidän reissunne on ihana ja rentouttava! Olen virtuaalisesti mukaan 🙂

  1. Tarja rakas, kiitos sanoistasi! <3 Luulen että tämä ostamattomuus on iskostunut niin pahasti jo mieleen, että siitä lipsuminen voi olla itselle kova paikka. Mutta täysin totta tuo mitä sanoit, se, kun ei mieti shoppailua, jättää aikaa niin plajon enemmän kokemiseen. Toki joku muisto matkalta olisi kiva ostaa mukaan, mutta tärkeimmät muistot löytyy yleensä mielestä, ei materiasta. 🙂 Ihana että olet virtuaalisesti mukana matkallamme! Toivottavasti netti toimii ja pääsen jakamaan tunnelmia matkalta kanssanne. 🙂

 2. Kuukausi on jo aika pitkä aika jos ei mitään korvaavaa saa ostaa. En silti antaisi reissun mennä pilalle ehdottomuuden takia. Saat luvan ostaa, jos pakottava tarve tulee!

  Kesän kahden viikon Japanin reissulla kaikkea muuta varmasti löytää lisää, jos jotain puuttuu, loppuu kesken tai hajoaa. Vaatteita tai kenkiä ei kuitenkaan varmasti löydy omassa koossa ehkä jotain t-paitoja lukuunottamatta.

  1. Kiitos Tuuli, kiva kuulla, että kukaan teistä ei ole ehdoton ”mitään et saa ostaa, vaikka mikä olisi”. 🙂 Olen varmasti itselleni kaikista ankarin, kuten aina. Huh, Japanin reissu ilman shoppailua kuulostaa myös aikamoiselta koetukselta. Mutta positiivista tuo, että siellä tehdään vaatteita mini-ihmisille niin ostoshaluja ei niin paljon ole. 🙂 Ihanaa matkan odotusta, siitä tulee varmasti taas upea reissu!

 3. Ellu says:

  Minä myös annan luvan ostaa rikkoutuneen tavaran tilalle uuden 🙂 Tai jos jotain tärkeää unohtuu kotiin, niin mielestäni saat ostaa sen matkalla. Ne eivät ole tavallaan mielihaluja vaan pakollisia hankintoja. Eihän se olisi kivaa jos koko reissu menisi pilalle jonkun tällaisen asian takia. Tätä kommenttia kirjoittaessa tuli mieleen, että kyllä nainen osaa olla ovela 😀 Itse varmaan löytäisin kaikki mahdolliset porsaanreiät, jotta voisin shoppailla jotain kivaa 😀 Tuli vielä mieleen eräs ystäväni, joka on myös joskus ollut ostolakossa muutaman kuukauden. Hän on kiertänyt ostolakon niin, että kun joku juttu on ollut PAKKO saada niin joku toinen (ystävä tai äiti) on ostanut sen hänelle ja hän on myöhemmin maksanut sen takaisin, kun ostolakko on ollut ohi 😀 😀

  1. Kiitos Ellu järkevästä suhtautumisesta ostamattomuuteen! <3 Kuten sanoit, järki käteen ja nauttimaan reissusta! On ihan turha pilata matkaa jos näitä miettii liikaa. Hah, tiedätkö, puhuin Tukholman reissullani siskoni kanssa tuosta samasta asiasta, eli jos jotain ihanaa tulee vastaan, niin hän ostaa sen minulle ja minä maksan takaisin ensi vuonna! 😀 😀 Onneksi en löytänyt Tukholmasta mitään niin kivaa, että olisin joutunut turvautumaan näihin kepulikonsteihin. 😀 Naiset ja heidän viekkautensa! <3

 4. Virpi says:

  Olen samaa mieltä kommenttikavereiden kanssa: ehdottomasti saat ostaa rikkoutuneen tai tarpeellisen kotiin jääneen tavaran tilalle kohteesta uuden, sitä ei mielestäni lasketa tässä repsahdukseksi. 🙂 Kuukausi on todellakin pitkä aika, joten ei oteta sitä riskiä että stressaat tai pinnistelet loman pilalle tämän takia, nyt on aika nauttia! Olet pärjännyt upeasti (elämä ilman satunnaista herkuttelua ei mielestäni ole onnellista elämää :D), joten tässä voidaan mielestäni mennä käytännöllisyys edellä, perusteet ovat kunnossa. 🙂 Minullakin haaste on pitänyt, mutta nyt sorruin tällä viikolla ekaa kertaa tänä vuonna ja ostin uudet kengät. Koin että tarvitsin ne, joten sallin sen itselleni, mutta olisin ehkä pärjännyt ilmankin… Lohdutuksena se, että olin juuri joutunut heittämään kahdet kengät loppuunkäytettyinä roskiin ja annoin yhdet hieman liian pienet kengät ystävälleni. Lisäksi nämä kengät olivat alennuksessa. Mutta nyt tämän oman repsahduksen jälkeen annan itselleni anteeksi, mutta jatkan tiukkana. Meillä on kolmen viikon päästä edessä Ruotsin risteily Siljalla ja aion ostaa vain syötäviä asioita ja tuliaisia äidilleni ja ystävälleni. Pääosin on ollut helppoa olla ostamatta, mutta olen niin syysihminen vaatteissa, että kesävaatteita minulla on todella vähän. Aion kuitenkin ryhtyä luovaksi kesävaatteideni kanssa ja yrittää pärjätä. 🙂 Ihanaa vappua ja onnellista matkaa teille Nina! <3

  1. Kiitos Virpi sallivuudestasi! <3 Mahtava kuulla, että olet ollut jo neljä kuukautta mukana haasteessa menestyksekkäästi. Ja hei, kenkäostoksesi kuulostaa oikeutetulta. Järki käteen kaikissa asioissa! On järkevämpää ostaa uudet kengät silloin kun luopuu vanhoista, kuin kulkea ilman kenkiä. 😀 Minulle tämän ostamattomuushaasteen tarkoitus on juurikin käyttää vanhoja loppuun ennen uuden hankkimista. Jos siis sinä olit käyttänyt kahdet kengät käytännössä loppuun, niin tämä haaste on mennyt sinulta täydellisesti! 🙂 Ihanaa vappua sinullekin Virpi! <3

 5. Saara says:

  Komppaan muita lukijoita, ehdottomasti jos jotain katoaa tai hajoaa pitää ostamattomuushaaste unohtaa siksi hetkeksi. Älä ainakaan mitään stressiä tai painetta siitä ota, halutaanhan me kaikki että haaste herättäisi lähinnä ajatuksia ja ja tuottaisi onnistumisen tunteita!

  1. Kiitos Saara! <3 Vähän kieltämättä stressiä pukkaa tuon pakkaamisen ja haasteen yhdistelmä. Mutta juu, järki käteen ja rennosti vaan! Juuri tuo ajatusten herättäminen tässä on ehkä se tärkein juttu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.