La Herraduran helmi – Lilian Urquieta

tunnetila: ihastus

Kun sain viime syksynä kuulla, että tulemme keväällä espanjalaiseen pikkukylään, tein heti haun Instagramissa. Haku #laherradura ei tuonut ihan hirveästi osumia, mutta yksi osuma oli sitäkin kiinnostavampi. Tunnisteen takaa löytyi suloiselta ja kiinnostavalta vaikuttava butiikki nimeltä Lilian Urquieta.

Pieni googlailu paljasti, että kyseessä on kahden käsityöläisen haave yhteisestä butiikista, jossa kumpainenkin saa toteuttaa omaa unelmaansa. Vuonna 2006 tuo unelma toteutui, ja pienessä La Herraduran kylässä syntyi Lilian Urquieta.

Vuodesta 2012 butiikki on ollut samalla paikallaan idyllisen pienellä kujalla La Herraduran keskustassa. Tila on upea! Samasta rakennuksesta löytyvät butiikki, molempien suunnittelijoiden ateljeet, pieni ja viihtyisä sisäpuutarha sekä saman talon yläkerrassa on vielä perheen koti.

Ilahduin suuresti kun pääsin kurkistamaan myymälän lisäksi ateljeihin, eli sinne, missä kaikki taika tapahtuu. Näiden kuvien myötä myös Te saatte pienen maistiaisen tuohon inspiroivaan kahden taiteilijan maailmaan.
Pariskunnan taiteilijasielu Lilian valmistaa omassa ateljeessaan käsityönä mm. uskomattoman upeita koruja. Hänen käsissään myös hatut ja laukut saavat uuden, uniikin ilmeen.

Lilian käyttää koruissaan paljon kukkia ja muita luonnonmateriaaleja, ja jokainen hänen käsistään lähtenyt teos on uniikki. Tällä hetkellä Lilian työstää upeaa pääkoristetta tilaustyönä tämän kesän morsiammelle. Kaikki liikkeessä esillä olevat korut ja koristeet ovat häkellyttävän kauniita!

Lilianin mies Iñaki valmistaa omassa ateljeessaan tuotteita nahasta. Espanjalaisesta nahasta valmistuu mm. kymmeniä erilaisia laukkumalleja ja upeasti kirjailtuja kameranhihnoja.

Koska jokainen tuotteista on tehty paikan päällä käsin, ja on siten uniikki, niin jos vaikkapa laukkuihin haluaa muutoksia (lisätaskuja, kirjailuja, tietyn laukkumallin eri värisenä tms), niin kaikki tämä onnistuu.

Ihastuin yrittäjäpariskunnan intohimoon käsityöläisyyttä kohtaan niin paljon, että päätin luistaa ostamattomuushaasteestani yhden tuotteen verran.

Tuo ostos on samalla matkamuisto kuukaudesta Espanjassa, osoitus pienen yrityksen kannattamisesta ja käsityöläisyyden arvostamisesta. Lisäksi tuote on sellainen, jota olen ihan rehellisesti sanottuna tarvinnut jo muutaman vuoden, mutten ole löytänyt juuri sitä oikeaa.

Kävin ostoksilla keskiviikkona, ja minulla oli koko illan ihan kamala olo. Voin fyysisesti pahoin, sillä koin tehneeni todella väärin kun lipesin ostamattomuushaasteestani.

Makasin sohvalla pahoinvoivana ja mieheni yritti piristää minua. ”Jos sinä ostat vuoden aikana vain yhden asian, niin et voisi parempaa ja käytännöllisempää tavaraa ostaa. Ja se, että ostit sen täältä, tekee siitä entistä arvokkaamman. Nyt lopetat murjottamisen, ostoksesi on tosi hieno!”

Torstaiaamuna kävin hakemassa ostoksen itselleni. Ostos oli jäänyt butiikkiin yöksi, sillä Lilian halusi nimikoida ostokseni minulle. Nyt mustassa nahassa lukee kultaisin kirjaimin Nina. Melkein itketti kun sain sen itselleni. Enkä katunut hankintaani enää yhtään!

Ostokseni näkyy kuvissa alla. Kuka arvaa mikä espanjalaisesta nahasta tehty juttu sai ostamattomuuslakkoni väistymään hetkeksi?Lilianin ja Iñakin käsin valmistamien tuotteiden lisäksi butiikista löytyy siellä niin ikää työskentelevän korusuunnittelijan uniikkikoruja (kauniin herkät ja ylelliset kullanväriset korut yllä), ja kenkiä sekä vaatteita valikoiduilta espanjalaisilta brändeiltä.

Harvoin törmään reissuillani butiikkiin, josta löydän itselleni näin paljon inspiraatiota, kokonaisvaltaista iloa ja näin monia hankintahimotuksia!

Lilian Urquieta
Calle Príncipe nº7
La Herradura, Granada

8

(6) Kommentit

 1. Kuinka ihastuttava liike! Ostitko repun?

  1. Liike on niin ihana! Ja siellä on tosi hyvä tunnelma. Osuit arvauksessasi oikeaan, tuo musta pieni nahkareppu on ostokseni. Se on niin pehmeä ja sievä!:)

 2. Virpi says:

  Liike vaikuttaa ihastuttavalta! Veikkaan että ostit nahkarepun. 🙂 Älä suotta harmistu ostoksesta. Jos se on tarpeellinen ja tekee sinut iloiseksi (ja vielä tuit laadukasta ja paikallista käsityötä) ei siinä ole mitään pahaa! Itsekin olen pohtinut tätä paljon tänä vuonna, ja ostokäyttäytymiseni on varmasti muuttunut haasteen myötä pysyvästi. Turhaa tavaraa en ole ennenkään ostanut, mutta nykyään harkitsen myös ostohalujani tarkemmin. Näin yksittäisistä ostoksistakin tulee eri lailla hyvä mieli. 🙂

  1. Tuo ”ostomorkkis” oli ihan kamala! Oikeasti tuli fyysisesti niin huono olo, etten päässyt ylös sohvalta kun heikotti. Heh, otan ehkä tämän haasteen vähän liian tosissani. 😀 Ja kun tuotteen kanssa ei edes ollut sellaista ”pakko saada” -fiilistä, vaan halusin vain yksinkertaisesti tukea liikettä. Tuosta ”pakko saada” -olosta olen päässyt kokonaan jo yli. En oikeasti ole halunnut ostaa mitään enää moneen kuukauteen. Outoa.

   Mahtava kuulla, että sinullakin ostamattomuushaaste on mennyt hyvin, ja on saanut aikaan juuri sen toivotun tunteen. <3

   Ja kyllä, repun ostin. 🙂

 3. Ellu says:

  Minäkin arvasin että ostit repun! Muistan kun harmittelit menettämääsi täydellistä reppua ostolakon takia. Onneksi et silloin ostanut sitä, koska nyt voit ostaa tämän täydellisen yksilön:) Repulla on myös tarina, ja voit aina muistaa Espanjan reissua kun käytät reppua. Miehesi on muuten todella oikeassa. Yksi lipsahdus vuoden aikana ei ole yhtään mitään. Itse en olisi pystynyt tuollaiseen itsehillintään noin ihanassa liikkeessä. Mä muuten ihastuin noihin hapsulaukkuihin! Tuo puuterinvärinen on aivan ihana <3 Samoin nuo kengät tuossa ekana hyllyssä! Ei vitsit miten ihanat!

  1. Jee, hyvä arvaus sinullakin Ellu! Ja kyllä, nuo hapsulaukut on ihania!!! Tykästyin itsekin tuohon vaaleanpunaiseen. Hillitsin kuitenkin itseni (toistaiseksi, olenhan täällä vielä kaksi viikkoa… APUA!!) ja ostin vain tuon yhden repun, jonka todella voin sanoa tarvitsevani.

   Sovitin butiikissa myös paria ihanaa vaatetta. Molemmat oli kivoja, mutta onneksi toisen väri ei ollut ihan lemppari, ja toinen oli vähän liian iso. Ja myös nuo kengät, ai että!!! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.