Vaaterekistä juhlaan

tunnetila: tykkäys

Valitin viime viikolla blogissa asukriisistäni. Sain postaukseen muutaman niin hyvän vinkin, että otin niistä onkeeni välittömästi.

Ensimmäinen vinkki koski vaatteiden lainaamista. Minulle jo tutusta Ivana Helsingin Leninkilainaamosta voi lainata pääosin mekkoja. Mutta mitä jos kaipaa vaihtelua vaikkapa housuihin, toppeihin tai koruihin? Silloin oikea osoite on Vaaterekki Kaisaniemessä!

Vaaterekin valikoimassa on tällä hetkellä noin tuhat tuotetta yli 50 suomalaiselta tuotemerkiltä. Mukana on mm. Samuji, Hálo, Katri Niskanen, Lille, Named, Tauko, Muka Va, Neulomo, Nouki, Vimma, R/H, Uhana Design, Papu, Ivana Helsinki ja monta muuta.

Vaatteita valikoimassa on lähes jokaiselle vartalolle. Vaatteiden koot osuvat pääosin kokohaarukalle XS-XXL. Valikoimassa on sekä yksittäiskappaleita että vaatteita, joista löytyy useampaa kokoa.

mekko With Love Sanna Hopiavuori (lainassa Vaaterekistä), sandaalit Marenas*

Kaipasin vaihtelua kesävaatteisiini, joten suunnistin viime viikolla Vaaterekkiin kevyet kesämekot mielessäni. Ja mitä sitten löysinkään? Mustan, aika paksusta kankaasta valmistetun mekon ja pitkähihaisen sifonkipaidan. Tyypillistä minua!

Sallin kuitenkin itselleni mustan mekon lainaamisen, sillä juhlimme siskoni syntymäpäivää viime viikonloppuna Savossa, ja mekko pääsi käyttöön heti. Musta hihaton mekko on With Love Sanna Hopiavuorin valikoimasta, ja se on kuulema matkannut Vaaterekin kautta jo kolmen vuoden ajan ympäri maailmaa juhlassa jos toisessa.

Mekon materiaali on upea, eikä se ole mennyt kolmen vuoden jatkuvasta käytöstä miksikään. Mekko on edelleen kuin uusi! Vaaterekistä lainatut vaatteet palautetaan laina-ajan jälkeen (max. 3 vkoa/tuote) liikkeeseen pestynä ja huollettuna. Tämäkin mekko on vesipestävä, joten pääsen mekon pesun kanssa aika helpolla.

Rakastan oikeastaan kaikkea mitä Sanna Hopiavuori tekee, joten panin ilokseni merkille, että Vaaterekin valikoimista löytyi mm. useita Sannan upeista neuleista.

Toinen lainaamani vaate on Hálon korallin värinen Kajo -sifonkipusero. Pusero on ihana!!! Puseron väri on kuitenkin niin erikoinen minulle, etten ehkä uskaltaisi hankkia sitä omaan vaatekaappiini. Olen kuitenkin haaveillut jo pidempään tuosta luomuksesta, joten mikä sen parempi tapa päästä käyttämään puseroa, kuin sen lainaaminen.

Nyt jännitän vain sitä, ehtiikö kolmen viikon laina-ainkana tulla sopivat säät pitkähihaiselle vaatteelle. Itse asiassa toivon kyllä, että helleaalto jatkuu. Voinhan aina ottaa puseron lainaan myös joskus toiste.

Mitä vaatteiden lainaaminen sitten maksaa? Jos haluaa kokeilla palvelua kertaluontoisesti, kahden vaatteen laina kolmeksi viikoksi maksaa 50€. Itse otin kerralla kahden kuukauden jäsenyyden. Jäsenyys maksoi 80€ ja tuohon hintaan saan lainata niin usein kaksi vaatetta kuin haluan.

Voin siis käydä vaihtamassa kaksi vaatelainaani maksimiajan, eli kolmen viikon jälkeen toisiin kahteen vaatteeseen. Jos taas haluan vaihtelua nopeammin, voin pitää vaatteita itselläni vaikka viikon, ja käydä heti seuraavalla viikolla tekemässä vaihtarit.

Huomasin Vaaterekin verkkokatalogista, että heillä on valikoimissaan myös Hálon kimono. Ai että, toivottavasti kimono ei ole lainassa joka kerta kun näiden kahden kuukauden aikana käyn etsimässä itselleni uusia vaatteita lainaan. Haluaisin niin kovasti nähdä, miltä kimono näyttää ylläni!

Vaaterekki.com
Vuorikatu 22 (Kaisaniemi)
Auki tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 15-19

Kuvat minusta juhliemme sankari, siskoni!

5

(2) Kommentit

  1. Ellu says:

    Ihanaa että vaatekriisi ratkesi näin helposti eikä sinun tarvinnut ostaa uusia vaatteita 🙂 Jo joskus aiemmin kommentissa sanoin, että lainaamissysteemi on ihan paras! Saa vaihtelua vaatteisiin, mut vaatekaappi ei täyty. Ja voi lainata hintaviakin vaatteita, joita ei muuten ehkä tulisi edes ostettua. Tämä mekko on muuten aivan mielettömän kaunis <3 Ja muutenkin kauniita kuvia 🙂

    1. No sinä se olit joka tästä jo aiemmin sanoit! Silloin en vielä ollut lainavaatteiden tarpeessa, mutta nyt kun olin, niin ihana että siitä vinkattiin taas. Tosi kiva systeemi! Ja kuulinpa myös, että sitä käyttävät myös muut ostolakkolaiset. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.