Leninkilainaamo

tunnetila: tykkäys

Suomalainen lifestylebrändi Ivana Helsinki täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

Kirjoitin viime syksynä Tunnetilan muotiviikolla Ivana Helsingin uusista tuulista, ja uudesta kuluttamisen ideologiasta. Ivana Helsinki on ajan hengen mukaan kyseenalaistanut jatkuvan ostamisen tarpeen. ”Kuka meistä tarvitsee vuodessa 50 uutta mekkoa? Ei kukaan!”

Järkevämpään kuluttamiseen kannustaakseen Ivana Helsinki lanseerasi tammikuun lopussa Uudenmaankadun lippulaivaliikkeessään uuden konseptin, Leninkilainaamon.

Leninkilainaamossa on tällä hetkellä lainattavissa noin 50 Ivana Helsingin mekkoa. Vanhimmat mekot ovat yli 10 vuotta vanhoista mallistoista, ja uusimmat ovat mallikappaleita ensi syksyn uutuuksista.

mekko Ivana Helsinki (lainassa Leninkilainaamosta*), korvikset Nouki,
sukkahousut Wolford, nilkkurit Aigle

Kävin tutustumassa Leninkilainaamoon pari viikkoa sitten, ja lainasin sieltä kuvauksia varten kaksi mekkoa. Toinen mekoista on uudesta Amber, Shells & Stones -mallistosta, joka on juuri saapunut liikkeisiin. Toinen lainaamistani mekoista taas on mallikappale ensi syksyn mallistosta (pitsimekko näissä kuvissa).

Mekkoja on lainaamossa yksi kutakin, ja koko on se, mikä mekossa sattuu olemaan. Kaikkia kokoja (34-46) valikoimassa pitäisi kuitenkin olla.

Mekkojen laina-aika on 2 viikkoa, ja leningin saa lainattua hintaan 25€. Mekot palautetaan Ivana Helsingin liikkeeseen pestyinä ja silitettyinä vuokra-ajan jälkeen.

Jos löydät lainaleningeistä tietyn mekon, jonka haluat lainaan tiettynä ajankohtana, niin kannattaa varata tuo mekko haluamaasi ajankohtaan jo hyvissä ajoin. Ettei vaan pääse käymään niin, että jäät ilman unelmiesi mekkoa kun se on jossain toisaalla lainassa.

Näihin kuviin valitsemani musta pitsimekko on omaa kokoani, mutta toinen lainaamani mekko oli kokoa 40. Halusin kuitenkin testata superkimaltavaa Amber, Shells & Stones -malliston paljettimekkoa, ja ajattelin stailata sen hieman arkisemmaksi pukemalla mekon alle poolon tai paitapuseron. Minulle muutaman numeron liian suuri koko oli siis tarpeeseeni täydellinen.

Kannattaakin rohkeasti sovittaa kaikkia kauniita mekkoja, vaikka niiden kokomerkintä ei olisikaan sinulle juuri se oikea.

Mitä sanotte mekosta? Entä miltä Teistä kuulostaa Leninkilainaamon konsepti? Näin ”älä osta mitään” -vuoden käynnissä ollessa tuo palvelu on minusta aivan täydellinen!

Kuvat: Anna-Maria / Secret Wardrobe

10

(8) Kommentit

 1. Ihana idea! Ja todella kaunis tuo mekko. 🙂

  1. Idea on mahtava, ja mekko myös! Harvoin tunnen oloni (mini)mekossa noin hyväksi. Johtunee siitä, kun en yhdistänyt sitä perinteisesti korkkareihin, vaan loin rennomman simppelin lookin. 🙂

 2. HeidiV says:

  Loistava konsepti! Taidan testata jossain vaiheessa. Kiitos vinkistä ?

  Ihana muuten tuo kuvissa oleva pitsimekko! ❤

  Mekkoja on kertynyt kaappiini ihan riittävästi enkä aio ostaa uusia. Ei kukaan huomaa, jos minulla on jossain tilaisuudessa sama mekko, jota olen käyttänyt aiemminkin ?

  1. Tämä pitsimekko on kyllä ihana! Ihan noin lyhyttä mekkoa en ehkä uskaltaisi ostaa itselleni, sillä voi olla että itsesensuuri sen pukemiseen iskisi liian usein. Uskon kuitenkin, että tulen lainaamaan tätä myös jatkossa. 🙂 Ja muuten, jos lainattuun mekkoon ihastuu ikihyviksi, niin sen lunastaminen voi olla myös mahdollista. Ihan kaikki mekoista ei ole myynnissä (ovat mallikappaleita ja aika aarteita), mutta aina kannattaa kysyä jos palauttaminen ei tunnu kivalta. 🙂

 3. Aivan ihana idea! Laitan korvan taakse, koska mä olen juuri niitä tyyppejä, joiden kaapista ei löydy edes sitä klassista pikkumustaa. Pelkkä housupuku 😛 Viimeksi joutui lähteä häihinkin kesämekossa, onneksi se oli pukukoodin osalta ok. Ja vielä tuosta ideasta: mahtavaa, että vaatebrändikin(jonka tarkoitus on myydä!) toteaa överin kulutuksen olevan järjetöntä 🙂

  1. Just näin! Olen tosi iloinen, että Ivana Helsinki on lähtenyt järkevän kuluttamisen linjalle. Kuka oikeasti tarvitsee uutta mekkoa vuoden jokaisena kuukautena? Ei kukaan! Pisteet Ivanalle upeasta uudesta tiestä.

 4. Ellu says:

  Tuo on ihan mieletön idea! Juhlia saattaa olla niin harvoin (kuten itsellä) että kallis mekko roikkuisi kaapissa turhaan ehkä vuosia käyttämättömänä. Siks minulla ei olekaan yhtään juhlamekkoja, ja vaatelainaamo täyttäisikin tarpeeni just eikä melkein. Sieltä voisi lainata juuri silloin mekon kun itsellä olisi tarve. Ja voisi lainata kalliin mekon maksamatta siitä itseään kipeäksi. Toivottavasti tämä trendi yleistyisi ja lainaamoja tulisi muihinkin kaupunkeihin. Tuo pitsimekko on muuten aivan ihana ja sopii sulle tosi hyvin 🙂

  1. Just näin Ellu! Juhlamekkoja on oikeastaan ihan turha hamstrata kaappiin useita. Toki on ihana jos omasta vaatekaapista löytyy asu juhlaan kuin juhlaan, mutta kun kerran lainaamalla onnistuu, niin miksei käyttäisi sitä hyväkseen. Aika mahtavaa jos on joka juhlassa eri mekko! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.