Kashmirlöytö kirppikseltä + kashmirkampa-arvonta

tunnetila: tyytyväisyys

Kävin muutama viikko sitten Arelan liikkeessä Kämp Gardenissa. Sovittelin Arelan ihania kashmirneuleita ja päätin, että maksoi mitä maksoi, ostan itselleni uuden turvavaatteen pakkasille, jos vain sopiva malli löytyy.

Ylivoimaiseksi lempimallikseni osoittautui rento ja reilu harmaa tunikamainen neule nimeltä Eelia. Harmikseni neuleesta oli pienin koko loppu, ja koko M-tuntui inasen liian reilulta. Pitkän harkinnan jälkeen jätin neuleen ostamatta.

Pääsin kotiin ja avasin puhelimestani kirppisappi Zadaan. Vinkkasin viime keväänä blogissani, miten teen Zadaasta lyömättömiä löytöjä hakemalla vain niitä brändejä, joista itse tykkään.

Käytin taas hakuna omia suosikkibrändejäni, ja uskomatonta mutta totta, myynnissä sattui olemaan lähes samanlainen kashmirneule, mitä sovitin Arelan liikkeessä alle tunti sitten! (Vinkkinä muuten, että nykyään Zadaassa voi tehdä haun myös tuotteen materiaalin mukaan. Jee!)

harmaa kashmirneule Arela (ent. Arelalizza), kashmirhuivi Balmuir*, nahkahousut Jimmy Choo for H&M, korut LillanHelsinki, kengät Pomar*

Myynnissä oleva tunika oli Arelan vanhaa mallistoa (Arelan nimi oli aikaisemmin Arelalizza) ja sen väri oli hieman erilainen, mitä tällä hetkellä myynnissä olevat neuleet. Malli kuitenkin oli nykyistä Eelia -neuletta vastaava.

Myyjä kertoi neuleessa olevan hieman käytössä tulleita nyppyjä, ja neuleen etuosassa oli pieni, lähes huomaamaton tahra. Nuo ”virheet” alensivat neuleen hintaa, ja hinta olikin ihan naurettavan pieni laadukkaaksi kashmirneuleeksi.

Tiesin, että Arela tarjoaa mallistonsa neuleille huoltopalvelun, joten uskalsin ostaa nyppyisen ja tahraisen neuleen, kun sen edullisesti sain. Tahrojen poisto herkistä materiaaleista ei ihan aina (ainakaan omin voimin) onnistu, mutta luotin kuitenkin siihen, että Arelan huoltopalvelussa osataan tehdä ihmeitä. Ajattelin myös, että vaikka tahra ei lähtisi pois, saisin neuleesta joka tapauksessa ihanan lämpimän ja pehmoisen kotivaatteen.

Kiikutin neuleen Arelalle saman tien kun sen sain. Neuleelle luvattiin tehdä perushuolto (huolellinen nypynpoisto, hellävarainen pesu ja höyrytys), sekä tahranpoisto (10€/tahra).

Parin viikon päästä sain tekstarin ja kävin noutamassa huolletun neuleen Arelan liikkeestä. Neule oli täysin nypytön ja se tuoksui ihanalta! Mukana oli kuitenkin lappu, jossa pahoiteltiin, että neuleessa ollut tahra ei ollut lähtenyt ihan kokonaan irti.

Etsimme myyjän kanssa tahraa kaksin tarkoin silmin, mutta emme löytäneet sitä enää lainkaan. Eli mielestäni huoltopalvelu oli toiminut täydellisesti, vaikka tahranpoistaja itse ei täysin tyytyväinen lopputulokseen ollutkaan.

Kotimaisen Arelan vastuulliset kashmirvaatteet eivät ole niitä edullisimpia, mutta laadukkaat neuleet saadaan kestämään jopa kymmeniä vuosia huolellisella huoltamisella. Arelan tarjoama huoltopalvelu on kullan arvoinen!

Huoltopalveluun kuuluu perushuolto, tahranpoisto tai vaikkapa neuleiden paikkaaminen. Pienet reiät on helppo paikata näkymättömästi, mutta myös esim. puhki kuluneet kyynärpäät paikataan Arelalla muitta mutkitta.

Kashmirneuleita kannattaa huoltaa myös kotona niiden käytön lomassa. Hyviä tapoja neuleiden huoltamiseen on neuleiden tuulettaminen ja kampaaminen kashmirkammalla. Kashmir on materiaalina niin herkkä, että se nyppyyntyy helposti. Pieni harjaus silloin tällöin saa neuleet näyttämään pitkään kuin uusilta.

Onko kashmirkampa Teille tuttu vaatteiden huoltaja? Jos et vielä omista kashmirkampaa, niin huikkaa siitä kommenttiboksiin. Haluan laittaa hyvän kiertämään, ja arvon kaikkien kommentoineiden kesken yhden Arelan kashmirkamman!

Osallistumisaikaa on ensi keskiviikkoon asti. Arvon kammalle uuden omistajan keskiviikkona 18.12., klo 21. Silloin sen pitäisi ehtiä perille voittajalle jouluksi. Onnea kaikille arvontaan, ja kivaa loppuviikkoa!

Ps. Jos muuten tiedät, että ystävälläsi on Arelan neuleita, niin lahjakortti neuleen perushuoltoon (35€) on ihan huippu joululahja!

Ps2. Arvonta on päättynyt ja voittajaksi tällä kertaa osui nimimerkki Joanna! Onnea voittajalle!

Kuvat minusta: Anna-Maria / Secret Wardrobe

5
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply
  Anni
  12/12/2019 at 08:52

  Kashmirneuleet on kyllä talvella ihan pelastus, ihan kuin pukeutuisi lämpimään halaukseen <3 Arelan tuotteista kanssa haaveilen, mutta yritän kanssa metsästää second handina niitä, vielä ei ole tärpännyt! Kashmirkampa puuttuu vielä, vaikka 2 kashmirneulettakin jo kaapista löytyy, tulisi kyllä tarpeeseen, koska ovat sen verran kovassa käytössä! 🙂

  • Reply
   Nina
   12/12/2019 at 11:43

   Juuri tuo lämmin ja pehmoinen halaus on kashmirissa parasta! Vaikka neuleita joutuukin huoltamaan, niin ovat silti kaiken vaivan arvoisia! Nyt peukut pystyyn että löydät Arelan neuleen käytettynä, ja että arvontavoitto blogissani osuu kohdalle. 🙂

 • Reply
  Ellen
  12/12/2019 at 11:17

  En ollut kuullut ennen tätä kashmirkammasta. Olisi kiva kokeilla.

  • Reply
   Nina
   12/12/2019 at 11:40

   Minulla on kashmirkampoja ainakin kuusi. Ja kaikki jatkuvassa käytössä. 🙂

 • Reply
  Else.H
  12/12/2019 at 12:52

  Hei ! Olisikin uusi tuttavuus. Kyllä laatuneule hintansa korvaa.

  • Reply
   Nina
   12/12/2019 at 14:20

   Tämä on tismalleen näin! Ja vaikka moni ajattelee, että onpa kallis kashmir huonoa kun nyppyyntyy, niin se on tuon herkän materiaalin ominaisuus, jonka saa huoltamalla pois. Vähän siis vaivaa tarvitaan, jotta neuleet pysyvät kunnossa.

 • Reply
  Kukka
  12/12/2019 at 13:18

  Tää on täysin uusi tuotetuottavuus, mutta olisi varmasti tarpeellinen!

  • Reply
   Nina
   12/12/2019 at 14:19

   Minulle ainakin ehdottoman tarpeellinen juttu. Pieni, mutta pelastaa useilta asukriiseiltä kun saa neuleet siistiksi. 🙂

 • Reply
  Annu
  12/12/2019 at 16:31

  Katselin nettikaupasta syksyllä kashmirkampaa, mutta päädyin ostamaan tavallisen vaateharjan ensin. Kashmirkampa on kyllä edelleen toivelistalka.

  • Reply
   Nina
   13/12/2019 at 14:56

   Vaateharjakin on hyvä olla olemassa. Minulla on niitäkin kaksi. 😀 Olen ihan innoissani aina kaikista vaatehuoltojutuista! 🙂 Ainut mikä minulta puuttuu, on vaatehöyritin. Se on ollut ostoslistallani ykkösenä jo pitkään.

 • Reply
  J. Anniina
  12/12/2019 at 18:51

  Ihana postaus, huippupalvelua Arelalta! Kasmirkammalle olisi todellakin käyttöä. ?

  • Reply
   Nina
   13/12/2019 at 14:55

   Kiitos J.Anniina! Arelan palvelu on ihan super! Vaikka huollan omia neuleitani jatkuvasti, niin en ole koskaan saanut itse noin hyvää jälkeä aikaan. Neule on nyt kuin uusi!

 • Reply
  Mari
  12/12/2019 at 23:35

  Googlettelinkin itse asiassa viime viikolla noita kampoja,kun kaksi neuletakkia on nukkaantunut takaa,kun käytän reppua.En siis vielä sitä ostanut eli olisi siis tervetullut,jos onni potkaisisi arvonnassa.

  • Reply
   Nina
   13/12/2019 at 14:54

   Reput ja pienet kännykkäpussit tms. saavat kyllä pahaa jälkeä aikaan hangatessaan kashmirin kanssa. Pidetään peukut pystyssä, että voitto osuisi kohdalle! 🙂

 • Reply
  Viola
  13/12/2019 at 17:52

  Onpa mukavaa, kun löysit etsimäsi :)! Kasmirkamman mentävä aukko olisi, joten mukana ollaan :).

  • Reply
   Nina
   14/12/2019 at 20:46

   Kiitos Viola! Oli kyllä uskoamaton sattuma, että lähes sama neule oli Zadaassa tarjolla. Olen nimittäin pitkään kytännyt kaikkia Arelan juttuja sieltä, mutten ole onnistunut nappaamaan niitä itselleni.

   • Reply
    SL
    10/11/2020 at 16:52

    Hei! Löysin tämän postauksen, kun tilasin Arelan neuleen juuri Zadaan kautta. En ole vielä saanut neuletta, mutta sen pitäisi olla erinomaisessa kunnossa! Ihanaa! Ja nyt itseasiassa minua kiinnostaisi kuulla, paljonko sinä maksoit tästä käytetystä Arelan neuleestasi? Itse maksoin 145 e + toimituskulut enkä osaa arvioida, onko tämä paljon vai vähän 🙂 No, siihen nähden ehdottomasti vähän, että uutena maksaisi neljä sataa! Jäin vain miettimään, mikä on ok hinta laadukkaasta neuleesta käytettynä ostettuna.

    • Reply
     Nina
     15/11/2020 at 16:28

     Onnea hienosta löydöstä SL! Maksoin omasta neuleestani muistaakseni 85€, mutta hintaa tosiaan laski kahvitahrat, jotka näkyivät neuleessa selvästi ja neule olisi voinut pahimmassa tapauksessa olla niiden vuoksi pilalla. Mielestäni sait siis oman neuleesi hyvään hintaan, etenkin jos se on niin hyvässä kunnossa mitä luvattu. Toivottavasti neuleesta tulee luottovaatteesi! <3

     • SL
      20/11/2020 at 20:48

      Kiitos vastauksesta ja tiedosta! Neule on aivan ihana, varmasti tulee luottovaate! 🥰

     • Nina
      22/11/2020 at 19:05

      Niin ihana kuulla! Jee! 🙂

 • Reply
  -Selma-
  13/12/2019 at 17:57

  Kaksi ihanaa kashmirneuletta kyllä omistan, mutta en vielä kampaa. Joten täytyypä osallistua arvontaan!! 🙂
  Oikein ihanaa joulun odotusta sinulle, Nina!
  Käyn vielä lukemassa melko säännöllisesti blogiasi, en vaan ole saanut aikaiseksi kommentoida mitään pitkään, pitkään aikaan! Mutta jospa tästä taas innostuisi ja aktivoituisi! 🙂

  • Reply
   Nina
   14/12/2019 at 20:45

   Voi miten kiva että Selma innostuit taas kommentoimaan! Olenkin miettinyt mitä sinulle kuuluu, kun ei olla kommenttiboksissa hetkeen juteltu. 🙂

   Ihanaa joulun odotusta sinullekin! Vitsit kun en meinaa malttaa odottaa, että saan viimeisen työviikon pois alta! 🙂

 • Reply
  Seija
  13/12/2019 at 18:24

  Olipa hyvä tietopaketti. Kampa tulisi tarpeeseen, joten mukana arvonnassa.

  • Reply
   Nina
   14/12/2019 at 20:43

   Kiva Seija jos huolto- ja kirppisvinkeistä oli iloa! Onnea arvontaan!

 • Reply
  Tarja
  13/12/2019 at 20:26

  Onpas ihana neule! Arelan neuleita minulla ei ole, haaveilen niistä ja ehkäpä harkitsen jossakin vaiheessa.
  Mutta Arelan kashmirkampa minulla kuitenkin on jo! (eli en osallistu arvontaan)
  Nappasin sen viime vuonna jostakin mukaani, nyt vain pitäisi opetella käyttämään sitä – tosin jostakin syystä kashmir-neuleeni ovat tänä syksynä jääneet käyttämättä, sillä olen asunut Your Facen pitkässä mohair-neuletakissa koko syksyn… Turvaneule minun ja pahan maailman välillä 😀

  • Reply
   Nina
   14/12/2019 at 20:42

   Turvaneuleet on kyllä aina paikallaan! <3 Minulta on tänä talvena jäänyt käyttämättä kaikki neuletakit. Pari vuotta sitten en muita käyttänytkään kun neuletakkeja, nyt kuitenkin kaksi talvea on mennyt neuleissa. Toivottavasti ensi talvena olisi taas neuletakkifiilis, alkavat nimittäin nuo neuleet kulua kaikki puhki, kun käytän niitä jatkuvasti. 🙂

 • Reply
  Maija
  14/12/2019 at 07:15

  Vilukissalla on kaappi täynnä neuleita, vanhimman noista rakkaista on äitini tehnyt joskus 70-luvulla.. Kashmirkammalle olisi käyttöä 🙂

  • Reply
   Nina
   14/12/2019 at 20:40

   Oi mikä aarre sinulla on!!! Läheisen ihmisen omin käsin tekemät käsityöt on iki-ihania! Minulla on valtavasti edesmenneen mummoni tekemiä käsitöitä, enkä voi luopua niistä koskaan!

 • Reply
  Tuuli - Lumo Lifestyle
  14/12/2019 at 08:36

  Kashmir on ihana materiaali; pehmeä,
  lämmin ja kevyt. Kashmirkampakin löytyy kotoa, joten nyt en osallistu arvontaanm

  • Reply
   Nina
   14/12/2019 at 20:38

   ”Pehmeä, lämmin ja kevyt”. Kuvailit juuri kashmirin täydellisesti! <3

 • Reply
  Joanna
  15/12/2019 at 11:05

  Muutama kashmirneule löytyy kaapista mutta ksmpa on toivelistalla! Toivottavasti onni suosii!

  • Reply
   Nina
   15/12/2019 at 13:07

   Pidetään peukkuja että osuu voitto kohdalle! Nämä on niin näppärän kokoisia, että yksi voi olla aina laukussakin ja neuleita voi siistiä vaikka työpäivän lomassa jos tarve vaatii. 🙂

 • Reply
  Hanna Koooo
  15/12/2019 at 11:27

  Ihana neule! 🙂 Mukana huippuarvonnassa!

  • Reply
   Nina
   15/12/2019 at 13:04

   Jee, kiva Hanna että olet mukana!

 • Reply
  pauliina
  15/12/2019 at 17:50

  Kashmirneuleitten osto vähän pelottaa juuri nyppyyntymisen takia enkä ole kovin hyvä huoltamaan neuleita. On minulla kuitenkin muutama kashmirneule, onhan ne ihanan pehmeitä ja keveitä pitää.

  • Reply
   Nina
   16/12/2019 at 10:20

   Joo, kashmir vaatii kyllä huolenpitoa. Mutta sen hyvät ominaisuudet ovat kuitenkin niin ylivertaiset, että hankin niitä silti. En edes halua laskea, kuinka monta kashmirneuletta minulla on, ja kuinka paljon niissä on rahaa kiinni… (APUA!) 😀

 • Reply
  Katja
  15/12/2019 at 20:26

  Kiitos jutusta, etenkin tuo huoltopalvelu kiinnostija kampa on ollut pitkään ostoslistalla:)

  • Reply
   Nina
   16/12/2019 at 10:04

   Arelan huoltopalvelu on ihan super! Toivoisin, että jokaisella brändillä olisi vastaava!

 • Reply
  Mari
  15/12/2019 at 21:57

  Ostin juuri itselleni ensimmäisen kashmir-neuleen 🙂 joten kampa tulisi todellakin tarpeeseen (en olisi moista itse tiennytkään hankkia)
  osallistun arvontaan ja kiitos vinkistä!

  • Reply
   Nina
   16/12/2019 at 10:04

   Oi, onnea uudesta kasmirneuleesta! Kun ensimmäisen hankkii, ei enää muita osaa käyttääkään. Mulle kävi niin, ja kalliiksihan se tuli! 😀

 • Reply
  Emma
  16/12/2019 at 20:22

  Kashmir on ihan lempimateriaalini, mutta täytyy myöntää, että kashmirkamman käyttämisestä minulle ei ole mitään kokemusta. Joten tulisi tosi tarpeeseen! Olipa huippua kuulla myös tästä huoltopalvelusta, sitä tulen varmasti käyttämään!

  • Reply
   Nina
   17/12/2019 at 14:31

   Jee, ilo olla avuksi! 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.