Asunto, joka tuntuu heti kodilta

tunnetila: helpotus

Hihii, terveiset uudesta kodista! Totuus uuden kodin tämänhetkisestä tilasta on totaalisen toinen mitä nämä kuvat antavat ymmärtää, mutta sallinette minun iloita edes tästä kotimme yhdestä siististä nurkasta.

Iloa tällä hetkellä tuovat uuden kodin muutamat siistit neliöt, hyvää vauhtia tyhjentyneet muuttolaatikot (jotka muuten tullaan noutamaan tänä iltana, eli ne on pakko saada tyhjiksi pian!), sekä ihanat ystävät ja virtuaalikaverit, joilta olen saanut muuton ajan valtavasti tsemppiä. KIITOS TE IHANAT IHMISET!

Iloa aiheuttaa myös upea mieheni, joka on tehnyt tämän muuton eteen enemmän kuin tarpeeksi! Kun bongasimme yhden muuttofirman miehistä kesken muuton mm. istumassa rappukäytävästä YouTubea katsellen, puhuvan moneen kertaan puhelimessa henkilökohtaisia puheluitaan, istumassa pitkän tovin vessassa jne., mieheni ryhtyi hommansa hoitavien muuttomiesten kantoavuksi niin rivakasti, että lusmuileva muuttomies jäi lähes tarpeettomaksi.

Tuo tehokolmikko sai muuton hoidettua alle kolmessa tunnissa siihen varatun neljän tunnin sijaan, enkä voisi olla tuosta ponnistuksesta kiitollisempi kyseiselle porukalle! Itse muuttopäivä siis meni tosi hyvin, mutta kun muuttaa suuremmasta pienempään, on kodin tavaramäärän karsinta se suurin päänvaivaa aiheuttava juttu.

Onneksi kodin laittamiseen on loputtomasti aikaa, siis sen jälkeen, kun muuttofirman laatikot on tyhjennetty. Olohuoneen nurkassa oleva ”nämä tavarat ei mahdu minnekään” -kasa saattaa siis olla paikoillaan vielä monta viikkoa, mutta kun tavaroita saa karsia kasasta ilman kiirettä, niin toivon sen tuntuvan vain puhdistavalta rituaalilta.

Toki minua ilahduttaa myös uusi kaunis kotimme. Kotimme on vanhaa pienempi, mutta huonekalumme sopivat hengeltään tänne paremmin kuin vanhaan asuntoomme. Vanhan kodin kaikki huoneet olivat niin suuria, että huonekalumme tuntuivat sinne mittasuhteiltaan liian pieniltä. Tänne kaikki on juuri sopivia, joten tunnelma on kodikkaampi ja intiimimpi. On todella kiva tuntea heti olevansa kotona!

Iloa minulle tällä hetkellä tuottaa myös se, että nukuin viime yönä ensimmäistä kertaa kahteen viikkoon kunnolliset yöunet! Ai että miten hyvä olo aamulla on, kun tuntee levänneensä kunnolla.

Iso kiitos vielä kaikille minua tsempanneille ja hengessä mukana olleille! Muuttorumba ei ole vielä ohi, mutta voiton puolella ollaan jo vahvasti!

Ja kun viimeksi muuton jälkeen blogissani totesin, että toivottavasti asumme tässä kodissa ainakin viisi vuotta, niin nyt haluan kyllä tuplata tuon ennusteen. Kun siis sanon ääneen, että toivottavasti asumme tässä ainakin 10 vuotta, toivon sen toteutuvan yhtä tarkasti, kuin tuo viiden vuoden ennustekin toteutui!

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

16

(12) Kommentit

 1. Ihanaa että muutto on nyt pisteessä jossa tarve on ”enää purkaa” ja sen jälkeen pääseekin sitten asettumaan. Ehdottomasti yhdestäkin nurkkauksesta saa mielestäni nauttia, oli se sitten miten pieni tahansa se siisti laatikoton nurkkaus.

  Onnea uuteen kotiin! <3

  1. Kiitos Satu! <3 Yksikin laatikoton nurkkaus tuntuu aina voitolta! 🙂

 2. Onnea uuteen ja pitkäikäiseen kotiin! 🙂
  Muuttofirmalle toivottavasti menevät terveiset, ja lusmuilijalle vähintään pikakoulutus miten jatkossa töitään hoitaa.

  1. Kiitos Ilona! Odottelen tuleeko muuttofirmalta laskun yhteydessä palautelomaketta… Saattaa olla palautetta tulossa. Onneksi myös positiivista, sillä kaksi ko. firman muuta tyyppiä olivat todella ammattilaisia!

 3. Virpi says:

  <3<3<3

  1. ❤️❤️❤️?

 4. koshka says:

  Onnea uuteen kotiin 🙂 Näistä pienistä kurkistuksista ja sun kuvailusta saa hyvin kiinni siitä, miltä siellä tuntuu: kodilta! Ei ihme että olet saanut nukuttuakin hyvin!
  Oma edellinen muutto on tuoreessa muistissa vielä, siitä on nyt puolisentoista vuotta. Muutto meni niin, että kärrättiin melkein kaikki mahdollinen tänne pikkuisen kiireelläkin (ei yhtään niin kuin olin suunnitellut 😀 ) ja pikkuhiljaa on saatu karsittua turhaa ja järjestettyä ihan sitä tarpeellistakin tavaraa järkevämmin. Loppurutistus on tehty tänä kesänä, kun ollaan laitettu kotia pentuvalmiuteen: kaksi kissanpoikasta on saapumassa, kunhan kasvavat luovutusikäisiksi <3

  1. Kiitos koshka! <3 Ihana kuulla, että olette saaneet käytyä tavaroita läpi ihan ajan kanssa. Kiire ja muutto ei ole koskaan hyvä vaihtoehto. Mutta voi vitsit miten ihanaa, saatte perheenlisäystä! <3 Pikkukissat tuovat varmasti mukanaan niin paljon onnea ja iloa (sekä myös kaaosta... :D), ettei sitä voi etukäteen edes kuvitella!

 5. Viola says:

  Onnea uuteen :), kodikkaalta näyttää!

  1. Kiitos Viola! <3 Kodikas tämä asunto todella on. Siis sitten kun saadaan tavarat paikoilleen... Tämä kaaos ei juurikaan lisää kodikkuutta... 😀

 6. Toivottavasti työkamut antavat pomolleen palautetta tuosta lusmuilijasta, huh huh, mikä tapaus. 😮 Eihän sen niin kuulu mennä, että asiakas alkaa muuttomiehen hommia hoitaan, sitä vartenhan ne tilataan, et tekevät kantahommat, et itselle jää sitten samaan aikaan aikaa järjestellä sisätiloissa mutta. *mur* Luulisi, että olisivat olleet noloina, kun miehesi tarttui toimeen. 😀

  Onnea uuteen kotiin!

  1. Eivät olleet yhtään noloina mieheni kantoavusta. Siinä vaiheessa näyttivät kyllä hämmästyneiltä, kun minä otin muuttoauton lavalta laatikoita kannettavakseni. ”Vau! Siellä mistä me olemme kotoisin, ei naiset kanna ikinä mitään!” Noh, meillä kantaa! 😀

   Kiitos onnitteluista Jonna! Nyt täällä alkaa jo näyttämään kodilta. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.