Vitamiinit ja yöunet kuntoon

tunnetila: tyytyväisyys

*osa tuotteista saatu, NORDIQ Nutrition*

Myönnän, että ravintolisien syöntini on kesäisin retuperällä. Hyvinvoinnin- ja vitamiininlähteenäni toimii kesäisin ainoastaan aurinko. Minusta tuntuu, että saan auringosta lähes kaiken, mitä elimistöni kaipaa!

Kesällä minua ei yleensä väsytä, joten väsymystä, uupumusta ja stressiä taklaamaan tarkoitetun Ubikinolin syöntini alkaa aina vasta syksyn saapuessa. Virkeyden lisäksi aurinko tarjoaa minulle D-vitamiinia, ja kun lomailen, niin silloin myös nukun yleensä hyvin.

Pärjään yleensä kesät ilman ylimääräisiä vitskuja, mutta tänä kesänä tartuin poikkeuksellisesti pariin vitamiinipurkkiin. Kaipasin juoksulenkeillä kipeytyneille nivelille helpotusta, ja lisäksi päätin suojella aurinkoa saanutta ihoani aurinkovoiteiden lisäksi myös sisältäpäin.

En ole koskaan ollut vitamiinien suhteen merkkiuskollinen, ja meiltä löytyykin kaapista varmaan kymmentä eri brändiä, joilta vitamiineja popsimme. Viime kesänä päätin kuitenkin yhdenmukaistaa vitamiinikaappimme sisällön, ja googlailuiden jälkeen päädyin testaamaan kotimaisia NORDIQ Nutritionin tuotteita.

Ostin NORDIQ Nutritionilta testiin nivelten hyvinvointia edistävää Joint Complexia ja ihon kollageenin tuotantoa lisäävää Bioactiv Skinia. Joint Complex sisältää mm. glukosamiinia ja nivelten kuntoa tukevia rohdoksia, kuten ruusunmarjaa, kurkumaa ja inkivääriä. Lisäksi tuotteeseen on lisätty esimerkiksi MSM:ää ja C-vitamiinia.

Söin Joint Complexia kuukauden kaksi kapselia päivässä asiaa sen kummemmin ajattelematta, ja kuukauden jälkeen huomasin sanovani hierojalle, että kipeä polveni on tuntunut viime aikoina yllättävän terveeltä. Samalla hetkellä kun sanoin tuon ääneen tajusin, että hemmetti, polven paraneminen on luultavasti Joint Complexin ansiota!

Myös ihoni on voinut kesän ja alkusyksyn todella hyvin. Bioactive Skin sisältää mm. kollageenin muodostumiselle ja ihon suojaamiselle tärkeää C-vitamiinia. Tuotteen pääraaka-aine, sitruuna, sisältää runsaasti ihonhoidosta tuttua ferulahappoa, jota käytetään usein anti-ageing-tuotteissa. Lisäksi se suojelee ihoa auringon aiheuttamilta vanhentavilta vaikutuksilta.

Toki olen viime aikoina käyttänyt Bioactive Skinin lisäksi säännöllisesti muutamia ihan huikeita ihonhoitotuotteita, niistä lisää myöhemmin, mutta olen kuitenkin alkanut uskoa NORDIQ Nutritionin puhtaiden ja lisäaineettomien tuotteiden tehoon täydestä sydämestäni.

Kun nuo kaksi testiin ostamaani tuotetta toimivat superhyvin, ja saivat selkeitä tuloksia aikaan jo kuukaudessa, totesin miehelleni, että nyt vaihdamme kaikki käyttämämme vitamiinit NORDIQ Nutritioniin.

Alkusyksystä pistin vitamiinihyllymme uuteen uskoon, ja korvasin kymmenen purkkia vanhoja tuotteita NORDIQ Nutritionin vastaavilla tuotteilla. Tuotteet ovat kotimaisia, lisäaineettomia ja ne toimivat, mutta on myös tosi kivan näköistä, kun vitamiinihyllyllä kaikki purkit on samanlaisia.

Omien ostosteni lisäksi sain hetki sitten NORDIQ Nutritionilta testiin muutamia heidän suosikkituotteitaan.

Kuten viime postauksessani mainitsin, työperäinen stressi on alkanut viedä minulta tehokkaasti yöunet. Otinkin innolla testiin NORDIQ Nutritionin maailmalla palkitut, nukahtamista helpottavat Night Complex -kapselit*.

Nukahdan kyllä hyvin, mutta herään sydän pamppaillen kolmelta aamuyöllä, eikä uni enää tule. Olen ottanut viime viikkoina ahdistavimpina unettomuuden hetkinä yhden Night Complex-kapselin, ja hetken päästä rauhoitun, ja nukun yleensä 4 tuntia rauhallisesti. On ihan mieletön tunne, kun herää virkeänä yöheräämisestä huolimatta!

Night Complex sisältää magnesiumia, sekä unta tukevia rohdoskasveja, kuten lehmuksenkukkaa, Montmorency-kirsikkaa (sisältää luontaista melatoniinia) ja humalan kukintoja. Yhdessä ne auttavat palauttamaan mineraalitasapainon ja rauhoittamaan hermostoa.

Tuotteessa on lisäksi käytetty L-Teaniinia (aminohappo, jota löytyy luontaisesti vihreästä teestä), joka auttaa rauhoittumaan ja lievittämään stressiä ilman tokkuraisuutta tai heikentynyttä tarkkaavaisuutta.

Night Complexin lisäksi olen tehnyt päivittäisiin rutiineihini myös merkittävän muutoksen, jonka uskon olevan myös osasyyllinen rauhallisempiin yöuniin. Olen vaihtanut päivän aikana juomani perusteen kofeiinittomaan teehen.

En juurikaan juo kahvia, sillä alan heti kahvikupillisen juotuani käymään ylikierroksilla. Tee on toiminut minulla jo parikymmentä vuotta ainoana piristeenä, enkä käynnisty kunnolla, jos en saa joka-aamuista Earl Grey kupillistani.

Viimeisen kuukauden olen ollut kuitenkin sen verran stressaantunut, että olen alkanut sykkiä ylimääräisillä kierroksilla jo teekupillisen jälkeen. On siis ollut pakko löytää uusi ratkaisu päivittäin nautiskelemani teen korvikkkeeksi.

Yrttitee tai kofeiiniton rooibos eivät ole minusta ”oikeaa” teetä, joten olen jo vuosien ajan etsinyt aktiiviesti iltateeksi kofeiinitonta teetä, josta oikeasti pitäisin. Nyt olen löytänyt kaksi sellaista! Take T:n kofeiiniton Earl Grey, sekä uutena tulokkaana niin ikää Take T:n kofeiiniton musta vaniljatee, ovat molemmat tosi hyviä! Ja mikä parasta, ne maistuvat ”kunnolliselle” mustalle teelle, eikä yrttihaudukkeille. Olen aivan fiiliksissä!

Eli lämmin suositus kotimaisille NORDIQ Nutritionin puhtaille vitamiineille (esim. juuri tähän hetkeen täydellinen tuote on vastustuskykyä tukeva Organic Immune Complex*), ja jos nukkumisen kanssa on ongelmia, niin muistakaa Night Complex ja Take T:n kofeiinittomat teet! Näillä valinnoilla teette itsellenne hyvää!

5

(7) Kommentit

  1. Tuota Night Complexia voisin kokeilla. Juuri työperäinen stressi saa välillä hätkähtämään hereille neljän aikaan, eikä uni tule. Olen juuri aloittanut ison työprojektin ja se varmasti valvottaa jossain vaiheessa.

    1. Lämmin suositus! Ainakin minulla se toimii todella hyvin, ja auttaa saamaan paremmat yöunet.

  2. Tuo Ubikinoli on kyllä hassu. Testasin sitä sun suosituksesta ja se toimii mahtavasti, MUTTA silti lopetan aina sen jossakin vaiheessa enkä itsekään tiedä, miksi. Pitääpä aloittaa taas uusi pakkaus. 🙂

    1. Mä aloitan Ubikinolin yleensä heti syksyllä, kun aurinkoiset päivät vähenee. Tänä syksynä en ole itse vielä sitä aloittanut, mutta mieheni on syönyt sitä jo varmaan kuukauden. Mä olen jotenkin saanut vielä auringosta sen verran energiaa, etten ole koko aikaa ihan tööt. Syön myös tuota Immune Complexia nyt, joten sekin voi auttaa jaksamiseen.

  3. […] kävelylenkit, salmiakki, saunailta lauantaisin, kofeiiniton tee, iloa tuottavat tv-sarjat, joulukaupat ja joululahjaostokset, sekä lasillinen punaviiniä silloin […]

  4. […] olen ostanut tarpeeseen, tyhjentyneiden purkkien tilalle, Nordiq Nutritionin lisäravinteita (kaikki tuotteet -30% tarjouksessa vain tänään). Tilasin […]

  5. […] myös teestä. Töissä oli stressi, ja rakastamani tee vei minulta yöunet. Vaihdoin teeni kofeiinittomaan, ja parin viikon päästä oloni oli todella paljon rauhallisempi kuin normaalia mustaa teetä […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.