Shakshuka – lämmittävä ja ruokaisa brunssivinkki

tunnetila: tykkäys

Mitä kylmempi syksyinen viikonloppuaamu, sitä suuremmalla todennäköisyydellä aamiais- tai brunssipöydästämme löytyy herkullista shakshukaa.

Shakshuka on helppo ja todella maukas tomaattipohjainen herkku, joka on parhaimmillaan tuoreen rapeakuorisen vaalean leivän kaverina. Toki pakkaspäivänä shakshuka maistuu myös vaikkapa lounaaksi, niin tuhtia se on.

Shakshuka valmistuu alle puolessa tunnissa, joten vähän nälkäisempänäkin sen jaksaa valmistaa. Sovellan alla olevaa ohjetta aina sitä mukaa, mitä aineksia kaapista löytyy. Erilaisia tomaatteja, sipulia, juustokuminaa, chiliä ja korianteria laitan kuitenkin ruokaan aina.

Alla oleva resepti on neljälle, mutta esim. kuvissa olen puolittanut annoksen kahteen (tosin kananmunia laitoin kolme, sillä ne on ihan parhaita, ja niistä taistellaan aina).

Nappaa resepti talteen, ja nauti mieltä ja kroppaa lämmittävästä shakshukasta kylmenevinä syysaamuina!

SHAKSHUKA (4 annosta)

1 sipuli
1 paprika
1 punainen chili
1 rkl öljyä
1 1/2 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tölkki kikherneitä
2 rkl tomaattisosetta
1 tölkki kuorittuja kokonaisia tomaatteja
1 dl vettä

4 kananmunaa
mustapippuria
tuoretta korianteria

  • Kuutioi sipuli ja paprika. Poista chilistä siemenet ja hienonna chilipalko. Kuullota sipulia ja paprikaa öljyssä paistokasarissa, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää juustokumina, paprikajauhe, suola ja hienonnettu chili
  • Kaada kasariin huuhdotut ja valutetut kikherneet. Lisää tomaattipyree, säilyketomaatit sekä 1 dl vettä. Riko säilyketomaattien rakenne lastalla. Anna seoksen kiehahtaa.
  • Lisää kananmunat paistokseen yksi kerrallaan. Riko kananmuna lasiin, tee tomaattiseoksen pinnalle pieni kuoppa ja kaada kananmuna koloon. Tee samoin kaikille kananmunille. Älä enää sekoita, vaan hyydytä kananmunat erillään toisistaan.
  • Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia, tai kunnes kananmunat ovat hyytyneet kypsiksi. Ripottele pinnalle pippuria ja tuoretta korianteria.

Ohje: K-Ruoka

10

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.