Huolena ohenevat hiukset – Toimiiko Priorin?

tunnetila: tyytyväisyys

Blogissani on kaksi postausta, joita luetaan vuodesta toiseen paljon. Kuukausittaisissa raporteissa toinen noista vanhoista postauksista on aina luetuimpien joukossa. Olen kirjoittanut kyseisen postauksen kesäkuussa 2013, eli kohta 9 vuotta sitten. Postauksen aiheena on ravintolisä Priorin.

Kärsin tuolloin runsaasta hiustenlähdöstä ja hiukseni ohenivat valtavasti lyhyessä ajassa. Syitä oli monia, suurimpina hormonitoimintaan vaikuttaneet uudet e-pillerit ja stressi. Lopullisen hiuskadon saivat aikaan hiuksia kuluttaneet pidennykset, joilla yritin piilottaa alkanutta hiustenlähtöä.

Kesäkuussa 2013 harmittelin hiusteni kohtaloa kampaajalla, ja kampaajani ehdotti minulle Priorin-kuurin testausta. En tuolloin vielä tarttunut vinkkiin, sillä pari sataa euroa puolen vuoden ravintolisäkuurista kuulosti minusta liian suurelta satsaukselta.

Lopulta vaihdoin e-pillereitä ja kun hormoonitoimintani tasoittui, myös hiusten lähtö lakkasi. Lisää niitä ei kuitenkaan kasvanut. Pillereiden vaihtamisen lisäksi aloin syödä muita, edullisempia hiusten kasvua edistäviä tuotteita. Välillä huomasin tuloksia, välillä hiuksia lähti taas entiseen malliin. Lopulta, syyskuussa 2020, törmäsin apteekissa hyvään Priorin-tarjoukseen ja päätin kahdeksan vuoden pähkäilyn jälkeen ostaa ravintolisän testiin.

Olen nyt syönyt Priorinia vuoden ja 4kk. Ensimmäiset puoli vuotta otin kaksi kapselia päivässä. Huomasin ehkä neljän kuukauden jälkeen hiusteni muuttuneen vahvemmiksi, ja ohimoilla olleet hiuksettomat kohdat puskivat pientä hiusta hurjasti. Olin muutoksesta ihan mielettömän iloinen!

Puolen vuoden jälkeen ajattelin pitää muutaman kuukauden taukoa ravintolisästä. Tauko jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä heti kun lakkasin syömästä Priorinia, hiuksia alkoi taas lähteä runsaasti. Palasin pienen tauon jälkeen kahteen kapseliin päivässä, ja hiusten lähtö loppui.

Söin kokonaisen vuoden ajan 2 Priorinia päivässä, ja nyt viimeisten neljän kuukauden ajan olen pitänyt tehoa yllä yhdellä päivittäisellä kapselilla. Ja tiedättekö, nykyään en juuri muista hiusongelmiani!

Eivät hiukseni ole palautuneet lähtötilanteeseen, mutta kampaajani mukaan muutos hiuksissa on jo valtava. Olen käynyt samalla kampaajalla jo kohta 25 vuotta, joten hän todella tietää millaiset hiukseni ovat. Välillä hän totesi, että tuntuu kuin laittaisi jonkun muun kuin minun hiuksiani, mutta nyt ollaan taas palattu tuttuun hiuslaatuun. Ette usko miten hyvältä nuo ammattilaisen sanat kuulostavat!

Priorinin lisäksi olen viime aikoina käyttänyt shampoona Kerastasen Resistance -sarjaa, ja sieltä hiusten pituuksien kestävyyttä vahvistavaa shampoota ja hoitoainetta. Kävin kampaajalla toissa viikolla, ja ostin taas lisää noita tuotteita. Jälleenrakentava Resistance -sarja on tarkoitettu pitkistä hiuksista haaveileville, ja sellainen minä taidan olla aina vaan.

Välillä kauhistelen sitä rahamäärää, mitä olen Prioriniin nyt lähes puolentoista vuoden aikana käyttänyt. (Tosin nykyään Priorinia löytää aika usein myös pienellä alenuksella, esim. Olo Apteekista.) Mutta sitten taas kun katson peiliin, eikä vastassa ole hiuksettomat ohimot, olen ihan hirvittävän iloinen ja tyytyväinen. Olisi pitänyt ostaa Priorinia jo yhdeksän vuotta sitten. Olisin vuosien saatossa saattanut säästyä monelta murheelliselta hiuspäivältä.

Tai no, jossittelu on tässäkin asiassa ihan turhaa. Voi olla, että rauhoittunut tahti (esim. nelipäiväinen työviikko) on myös avainasemassa hiusteni hyvinvointiin. Priorin, stressin minimointi ja jälleenrakentava shampoo. Kaikki nuo vaikuttavat luultavasti toisiinsa. Voi kunpa asiat pysyisivät jatkossakin näin!

Onko Teillä kokemuksia Priorinista tai jostain muusta hiusten kasvuun liittyvästä ravintolisästä?

11

(6) Kommentit

 1. Katja says:

  Loistotuote! Ainoa oikea! Käytin aikoinani useampaan otteeseen, kun imetyksen yhteydessä alkoi hiuksia lähteä oikein urakalla. Näiden jaksojen jälkeen olen käyttänyt kuureina, kun olen tuntenut tarvetta. Välillä olen kokeillut muitakin, mutta niistä en ole löytänyt mitään apua. Tällä hetkellä Priorinia ei ole käytössä, mutta taas kun tulee aika, niin suuntaan kaupoille.

  1. Mahtava kuulla, että myös sinä Katja olet saanut Priorinista apua! Ja hyvä myös kuulla, että tästä VOI myös pitää joskus taukoja. 😀 Itse en uskalla lopettaa tätä varmaan ikinä, kun viimeksi heti lopettaessani hiuksia alkoi lähteä ihan älyttömästi. Ehkä ensi kesänä yritän pitää taukoa. Hiukseni kun voivat kesäisin aina paremmin muutenkin.

 2. Mirccu says:

  Oon kans kamppaillut jo muutenkin ohuiden hiusten kanssa ja viime vuosien aikana hiukset ohentunut entisestään. Olen erinäköisiä pillereitä kokeillut, kun en oo raaskinut priorinia ostaa? mut nyt repäsin ja ostin? viikon ajan nyt syönyt 2 tablettia päivässä katsotaan miten käy?

  1. No 8 vuotta mäkin yritin keksiä kaikkea muuta, mutta lopulta annoin periksi. 😀 Ja mulla on ainakin auttanut, tosin olen syönyt näitä jo kohta puolitoista vuotta. Mutta sanon silti että kannattaa! Toivottavasti toimii myös sulla. <3

 3. Minulla on aika vahva hiuslaatu, brasilialainen kampaajanikin aina toteaa kuinka paljon runsaammat hiukset minulla on kuin hänen monilla suomalaisilla asiakkaillaan. Silti välillä huomaan kuinka hiuksia lähtee, osa johtuu varmasti stressistä, osa hiusten luonnollisesta elinkaaresta. Olen välillä syönytkin jotain hiuksia vahvistavia ravinnelisiä kun olen huomannut runsaampaa hiustenlähtöä. Jos hiusten lähtö josku sisääntyy on hyvä tietää, että Priorin toimii hyvin.

  1. Sulla on niin upeet hiukset, että et vähään aikaa mitään lisäravinteita tarvitse! Mutta on silti hyvä tietää, että jos hiuskato iskee, niin apua saa apteekista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.