Nappaa talteen helpon ja superhyvän pinaatti-feta-lasagnen ohje!

tunnetila: tyytyväisyys

Satuin tekemään eilen ihan superhyvää lasagnea! Mieheni söi sitä 3 lautasellista ja pyysi pistämään reseptin ylös, jotta saa tätä herkkua toistekin. Rustaan siis reseptin nyt tänne jemmaan. Voin sitten itsekin käydä noukkimassa sen täältä, kun alkaa taas tehdä mieli lasagnea. (Idea lähti tästä K-ruoka -reseptistä.)

AINEKSET

  • n. 200g pakastepinaattia
  • sipuli
  • tuore chili
  • tilkka öljyä paistamiseen
  • 1 tölkki (n. 400g) tomaattimurskaa
  • 3dl maitoa
  • 2-3dl vettä
  • rasiallinen (250g) miniluumutomaatteja
  • 1 paketti (200g) murentuvaa fetajuustoa
  • n. 100g juustoraastetta
  • lasagnelevyjä
  • paprikamaustetta
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tarjoiluun tuoretta basilikaa

Valmistus:

  1. Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetussa kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota. Lisää hienoksi pilkottu chili ja reilusti paprikamaustetta, kuullota lisää.
  2. Lisää kattilaan jäinen pinaatti, sekoita ja anna pinaatin sulaa. Lisää tomaattimurska, maito, vesi ja osa juustoraasteesta. Sekoita tasaiseksi. Lisää suolaa ja pippuria, ja anna kiehua muutama minuutti.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Puolita tomaatit.
  4. Levitä voideltuun vuokaan kerroksittain kastiketta, lasagnelevyjä, tomaatin puolikkaita ja fetaa murennettuna. Aloita ja lopeta kerrostaminen kastikkeella. Lisää päällimmäisen kastikekerroksen päälle vielä tomaatinpuolikkaita ja loput juustoista (raaste ja feta).
  5. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä vartti ennen tarjoilua. Koristele basilikan lehdillä.

 

Loppuun vielä pieni vinkki. Pyrin heittämään niin vähän ruokaa roskiin kuin mahdollista. Aina jos ollaan esim. lähdössä reissuun, raastan kaikki jääkaapin juustot ja laitan ne pienissä annospakkauksissa pakastimeen. Kun teen uunissa ruokia, käytän niissä usein juustoraastetta suoraan pakastimesta. Näin tein tälläkin kertaa.

Juuston koostumus muuttuu pakastimessa hieman rakeiseksi, mutta esimerkiksi tähän ruokaan se sopi ihan mielettömän hyvin! Yhden lautasellisen syötyään mieheni kysyi mitä jauhelihaa tai jauhelihan korviketta lasagnessa on käytetty. Kerroin ettei mitään. Samalla kuitenkin totesin itsekin, että lasagnen tekstuurissa on kuin onkin jotain jauhelihamaista. Lopulta totesin, että kyseessä on varmaankin tuo pakastettu juustoraaste. Toimi tosi hyvin!

Söimme eilen kahdestaan melkein koko vuoan, mutta sen verran siitä vielä jäi, että saan nautiskella pinaatti-feta-lasagnesta vielä huomisella lounaalla etätyöpäivän lomassa.

Leppoisaa ja herkullista sunnuntaita kaikille!

14

(10) Kommentit

  1. Tarja says:

    Menee kokeiluun! 🙂

    1. Kannattaa! Oli ainakin meidän mielestä tosi hyvää! Ja ihanan helppoa kun ei tarvinnut tehdä erikseen juustokastiketta. Kivaa viikonloppua Tarja!

  2. Kiitos vinkistä, tää oli ihan täykkyä! Linkkasin tämän omaan blogiin, toivottavasti OK 🙂 Iloa uuteen viikkoon!

    1. Jes! Tosi moni on innostunut tekemään tätä ja tykätty on! Paitsi yksi lapsi joka ei tykkää lasagnesta oli todennut, että ”tää maistuu lasagnelle”, eli ei ollut hänen lemppari. 😀 Ja reseptin linkkaaminen on tietysti ok.

      Kivaa viikkoa myös sulle Taru!

  3. […] – löysin aivan mahtavan pinaatti-feta-lasagnen reseptin mainiosta Tunnetila-blogista. Parhautta, ettei tässä tarvitse tehdä valkokastiketta eli keyword = helppous! (klik)   […]

  4. Marjut says:

    Tämä oli ihanaa, tein eilen 🙂 Ja vielä jäi lounaaksi. Nam!!! Kiitos reseptistä <3 Ja hyvää ystävänpäivää!

    1. Jee, kiva että maistui! Ihanaa (jo aikoja sitten ollutta!) ystävänpäivää!! <3

  5. […] ja söin monena päivänä pinaatti-fetalasagnea (klik). Kasvisruoka maistuu vuosi vuodelta koko ajan paremmalta, enkä ollenkaan kaivannut […]

    1. Ulla says:

      Hyvää tuli ja nopeasti syntyi! Kiitos reseptistä

      1. Mahtavaa! Ja kiitos kun muistutit tästä. Täytyy tehdä itsekin tätä nyt viikonloppuna! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.