Toimivat nastakengät – talven fiksuin hankinta

Kengät saatu Pomar

tunnetila: tyytyväisyys

Toistaiseksi yksikätinen ystävänne täällä taas terve! Kirjoitan taas postausta Google Docsiin sanellen, ja täytyy myöntää, että onhan tämä hieman huvittavaa. Mietin äsken kuuluukohan HYVIN HITAASTI JA TARKASTI ARTIKULOIDUT LAUSEENI NAAPURIIN. Voi apua! Mahtaa siellä asukkaat miettiä, että mitä ihmettä täällä touhuan.

Noh, sitä päivää odotellessa, kun vasemmalla kädellä läppärillä kirjoittaminen ei enää satu kyynärvarteen.

Periaatteessa täällä voidaan ihan hyvin. Kävin viipalekuvakontrollissa viime torstaina, ja lääkärillä oli hyviä uutisia: luu oli pysynyt hyvin paikallaan ja seuraavalla käynnillä tällä viikolla voidaan harkita kantositeestä luopumista.

Jatkuvaa särkyä kädessä ei onneksi tunnu. Mutta heti, jos yritän tehdä sillä jotain vähän vaativampaa, esim. käyttää vasenta kättä apuna sipulin pilkkomisessa tai mehupurkin avaamisessa, kipu tuntuu takaraivossa asti. Kaksi pahinta juttua, mitä olen kädellä yrittänyt tehdä, on hiusten laittaminen ponnarille ja korvisten laittaminen korvaan. Ai jestas että nuo liikkeet, missä kättä täytyy nostaa ja taittaa yhtä aikaa, sattuvat!

Käsi ei edelleenkään suoristu, mutta voi päällisin puolin jo selkeästi paremmin kuin vaikkapa viikko sitten. Turvotus on laskenut, ja senkin vuoksi kättä on helpompi yrittää hiljalleen suoristaa. Turvotusta ei siis enää niin paljon ole, mutta näkisittepä kyynärvarren sisäosassa olevan vihertävän violetin jättimustelman. Hyi olkoon!

takki, huivi ja laukku Marimekko, pipo Samuji,
farkut People Tree*, nastakengät Pomar*, kantoside Mehiläinen

Mutta ettei koko postaus ihan potilaskertomukseksi menisi, niin pakko jakaa kanssanne viime aikoina minua erityisesti ihastuttanut ja ilostuttanut ele, jonka pitkäaikainen yhteistyökumppanini, kotimainen kenkäbrändi Pomar sai aikaan.

Liukastumisen jälkeen laitoin someen kuvan itsestäni käsi kantositeessä. Kerroin liukastuneeni ja harmittelin asiaa. Kuvan julkaisusta meni ihan pieni hetki, kun jo sain viestiä Pomarilta. ”Laitetaan sulle tänään nastakengät tulemaan! Laitetaan meidän uusin malli, joka sinun on helppo saada jalkaan myös yhdellä kädellä.”

Muutaman päivän päästä lähetti kiikutti ovelleni Pomarin uudet NUOSKA nastakengät. Ja uskokaa kun sanon, näissä kengissä on mietitty ihan kaikkea!

Kengät näyttävät kuta kuinkin tavallisilta talvikengiltä. Nastakengät ovat usein massiivisia ja ulkoisesti enemmänkin vaelluskenkiin verrattavissa olevia kenkiä. Nämä nilkkurit soveltuvat kivasti myös kaupungille farkkujen, suorien housujen tai miksei vaikka hameidenkin kanssa käytettäväksi.

Kenkien päällismateriaali on mustaa vedenkestävää ja likaa hylkivää mokkanahkaa. Gore-tex huopavuori pitää jalat kuivina ja lämpiminä säässä kuin säässä.

Kengissä on normaalia leveämpi lesti, jotta ne saa hyvin jalkaan yhdellä kädelläkin. Leveä lesti ja muotoiltu erikoispohjallinen tekevät kengistä todella miellyttävät ja tukevat jalkaan.

Leveämmällä lestillä valmistettuja Spike+ nastakenkiä on olemassa kahta erilaista mallia. Toisessa mallissa (KELO) on päällä kaksi vetoketjua, jotka tekevät kengistä erityisen helpot pukea. Kohdallani päädyttiin kuitenkin sivuvetoketjullisiin nauhakenkiin, sillä minulla on aika kapea jalka, joten leveämpi lestisestä kengästä saa nauhoja kiristämällä pois turhaa väljyyttä.

Myös kenkien vetoketjut saa helposti kiinni, sillä vetoketjun päässä oleva vedin on normaalia suurempi. Kuten sanoin, näissä kengissä on mietitty IHAN kaikkea!

Huikein juttu uusissa kengissä on kuitenkin Pomar Spike+ nastapohja. Suomessa suunniteltu ja valmistettu joustonastapohja on ihan mahtava! Normaalisti nastakengillä sisätiloihin astuessaan saa olla varuillaan, ettei teräsnastoilla liukastu laattalattialla. Näiden kenkien joustopohja toimii kuitenkin niin, että kovalle pinnalle astuttaessa nastat vetäytyvät pohjan sisälle. Aivan super! Kaikkea meillä Suomessa keksitään ja osataan.

Pieni rapina nastoista kuuluu käytävillä ja muissa sisätiloissa kävellessä, mutta askel ei ole lainkaan kiikkerä, eikä liukastumisen pelkoa ole. Puulattialle näitä kenkiä ei kuitenkaan suositella. Puu on niin pehmeää, että jälkiä lattiaan jää näistä aika varmasti.

Kyyhötin ensimmäisen viikon kaatumisen jälkeen kotona käsi kantositeessä, enkä uskaltanut lähteä edes apteekkiin hakemaan särkylääkkeitä. Pelkäsin taas liukastuvani ja kaatuvani joko murtuneen kyynärpään tai terveen käden päälle. En edes osannut päättää kumpi kohtalo olisi pahempi.

Nyt Pomarin ihanien tyyppien ja parhaiden kenkien ansiosta olen pystynyt käymään turvallisemmin apteekissa, postissa ja lääkäriasemalla. Olenpa käynyt kerran ihan kunnon kävelylläkin. Ihan parasta!

Jos tuo jatkuva lumen tulo ei lakkaa, niin tulen luopumaan turvaa tuottavista NUOSKA-kengistäni ehkä vappuna.

Kuvat minusta: Vilma

15

(4) Kommentit

 1. Nina H. says:

  Kuulostaa aivan mahtavalta. Itsellä nastalenkkarit käytössä kolmatta vuotta. Ilman niitä en koiran kanssa pärjäisi lenkillä. Meidän koira on aika vetäväistä sorttia! Tuo,että nastat painuu sisään on aivan huippu juttu.
  Pikaista paranemista!

  1. Voi kiitos kaima! <3 Olen näistä kengistä kyllä tosi innoissani. Minulla on muissa talvikengissä myös pitävä grip-pohja, mutta nämä nastat on "jääkentillä" kyllä ehdottomat! Ja siis todellakin koiralenkeillä nastat on suorastaan pakolliset! Turvallista talvea sinulle! 🙂

 2. Tarvitsen just tällaiset, tästä töpöttelystä ei tule yhtään mitään. Koko ajan näkee ihmisiä kaatuvan kaduilla. Ihan pahin sää ja nastat tähän hetkeen parasta.

  Kivaa helmikuun jatkoa Nina. <3

  1. Mäkin olen nähnyt ihan älyttömän monen ihmisen kaatuvan viime viikkojen aikana. 🙁 Onneksi jokainen on noussut maasta ylös omin voimin. Minulla sattui käteen niin paljon, etten olisi päässyt ylös ilman työkaverini apua. Huh kun ajattelenkin sitä hetkeä, niin tulee oikein huono olo. Menin johonkin shokkitilaan ja vaan oksetti ja pyörrytti. 🙁

   Kivaa helmikuuta sinullekin Tiia! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.