Galinhada – helppo yhden pannun resepti

tunnetila: vinkkaus

Syön arkena pääosin vegaanista ruokaa. Viikonloppuisin, kun meitä on syömässä kaksi, kokkailemani ruoat muuttuvat kasvis-kala-painotteisiksi. Joskus mieheni heittää ilmoille myös toiveen lihasta.

Punaista lihaa en ole syönyt sitten teini-iän, mutta kotimaista siipikarjaa meillä syödään silloin tällöin. Etsin usein netistä kiinnostavia uusia broilerireseptejä, ja päädyn yleensä muokkaamaan niitä hieman enemmän kasvispainotteisiksi. Näin tein myös tälle Kariniemeltä saamalleni Galinhada -reseptille.

Sain alkuvuodesta Kariniemeltä reseptin lisäksi testiin uusia Kananpojan Spicy Brazil filee- & kasvissuikaleita*. 400g annospakkauksessa on nopeasti kypsyviä fileesuikaleita ja brasilialaisuutta henkiviä kasviksia ja mausteita. Pientä tulisuutta settiin tuovat cayanne ja jalapeno. Raikkaus tulee limestä. Kasviksina valmiissa paketissa toimivat paprika, kidneypapu, vihreä papu ja maissi.

Spicy Brazil -pakkaus toimii hyvin nopeisiin ruokiin kuten wokkeihin tai vaikkapa tortillojen täytteeksi.

Ohessa Kariniemen Galinhadan ohje tekemineni muutoksineen.

Mukaeltu Kariniemen Galinhada

1 pkt Kariniemen Kananpojan pannuvalmiit suikaleet fileestä, Spicy Brazil 400 g

1 pkt vegaanisia chorizonakkeja 200g (alkuperäisessä ohjeessa 1 pkt Kariniemen Kananpojan Kanapekoni grillimakkara 260 g)

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

1 tl kurkumaa

8 dl kasvislientä (alkuperäisessä reseptissä kanalientä)

2 laakerinlehteä

3 dl riisiä (huuhdeltuna)

2 tomaattia kuutioituna

ruukku korianteria tai ½ ruukkua korianteria ja ½ ruukkua lehtipersiljaa

1/3 tl rouhittua mustapippuria

suolaa maun mukaan

3 rkl rypsiöljyä

Viipaloi vegaaniset makkarat ja paista niitä paistinpannulla pienessä määrässä rypsiöljyä. Siirrä makkarat sivuun ja lisää pannulle kanasuikaleet. Paista suikaleisiin sopiva väri pintaan ja siirrä sivuun.

Lisää pannulle hienonnettu sipuli, valkosipuli ja kurkuma. Kuullota.

Lisää sipulin joukkoon paistetut kanat, makkarat, tomaatti ja laakerinlehdet. Lisää joukkoon kasvisliemi ja kiehauta.

Lisää huuhdeltu riisi kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen kiehuen ja välillä sekoittaen, kunnes riisi on kypsää ja galinhada on paellamainen rakenteeltaan. Lisää tarvittaessa välillä kasvislientä, mikäli koostumuksesta uhkaa tulla liian tiukka.

Viimeistele valmis galinhada tuoreilla yrteillä.

Mites Teillä syödään? Oletteko vegaaneja tai sekaaneja, tai vaikuttaako joku erikoisruokavalio perheenne ruokavalintoihin? Eräs ystäväni totesi kerran minun olevan arkivegaani. En ole tiennyt, että sellaisellekin ”ruokavaliolle” on keksitty nimi!

4

(2) Kommentit

  1. En syö lihaa, mutta lapselle kokkaan joskus liharuokaa. Siis ehkä kerran kuussa. 🙂

    1. Meillä kyllä toivotaan lihaa useammin kuin kerran kuussa. Mutta ehkä kerran kuussa sitä on meillä kotona tarjolla. 🙂 Niin kauan kun minä kokkaan, sitä on syötävä mitä tarjolle tulee. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.