Kymmenen elämäntäyteistä päivää

tunnetila: onni

Olen ollut lomalla 10 päivää. Kymmenen kokonaista, ihanaa, aurinkoista ja elämäntäyteistä päivää!

Vietin pääsiäisen perheeni kanssa Savossa. Pääsiäisen jälkeen varasin kotona muutaman päivän aikaa kotitöille ikkunoiden pesusta tavaroiden läpi käymiseen ja kirppistelyyn, kukkamultien vaihtamiseen ja neuleen värjäämiseen. Puunasin, putsasin, järkkäilin ja roudasin.

Välillä tuli yskänkohtauksia ja keuhkoja kivisti. Välillä taas murtunut kyynärpää ilmoitti, että tavaroiden kantaminen loppuu tähän paikkaan. Kunnon huonontumisen, yskän ja kipeän käden kestää kyllä, kunhan jatkuva kuumeilu on poissa. Tuntuu aina että pystyn mihin vaan, heti kun kuume laskee.

Olen kuitenkin yrittänyt ottaa lomalla myös rauhallisesti. Lääkärin mukaan saan aloittaa urheilun pienesti vasta toukokuun puolivälissä. Olen ollut niin kauan sairaana, että sydänpussin tulehdus on edelleen vaarana, jos aloitan rankemman liikunnan liian nopeasti.

Rauhallisempiin lomapäiviini kuului mm. hotelliaamiainen ystävän kanssa ja kaupungilla päämäärätöntä haahuilua. Tapasin myös päivien aikana monia ihania tyyppejä, joiden kanssa vaihdoin pitkästä aikaa kuulumisia (lupaan jutella seuraavalla kerralla muustakin kuin kevään sairastelusta).

Shoppailin, kävin Sokoksen kutsumana superkiinnostavassa ihoanalyysissa* Helsingin Sokoksen Dior-pisteellä, söin terassilounaita ja nautin auringossa kevään ensimmäiset laiturisushit.

Oli AIVAN IHANAA! Mietin monta kertaa noiden kymmenen päivän aikana, miten voinkin yhtäkkiä olla näin onnellinen. Teki mieli nipistää itseä jotta varmistaisin olevani hereillä enkä näkeväni unta, mutta en kuitenkaan nipistänyt. Ajattelin, että jos tämä on unta, niin tästä unesta en halua nipistyksen takia herätä.

Kymmenen päivän lomani kruunasi Unna Nordicin Metsäelämys, jonka sain kokea Lempi Day Spassa (hoito saatu, kiitos Naviter!) Metsäelämys on luokiteltu kasvohoidoksi, mutta se oli ihanan kokonaisvaltainen kokemus. Kasvohoidon lisäksi hoitoon kuuluu nimittäin selän hieronta. Lisäksi hierotaan myös pää ja käsivarret.

Hoito toi kasvoilleni ihanasti kosteutusta ja hehkua. Myös totaalisen jumissa ollut murtuman jälkeinen käteni tuntui hoitoon kuuluneen lymfahieronnan jälkeen ihan erilaiselta. Totesinkin, että jos kättä ei uskalla vielä hieroa tavalliseen tapaan, niin ainakin lymfahierontaan on päästävä pian uudestaan. Käden turvotus laski heti, kun nesteet saatiin liikkeelle.

Pitkän, hemmottelevan ja rauhoittavan, mutta myös tehokkaan hoidon jälkeen olo oli kuin eri ihmisellä!

Muistakaa ihmiset ottaa arkeen aikaa itsellenne! Tehkää kotona jalkakylpyjä ja rauhoittukaa iltaisin rentouttavan teekupposen ääreen. Käykää hemmotteluhoidoissa, tehkää kävelylenkkejä ystävän kanssa ja napatkaa aurinkoisena päivän lounas mukaan ja syökää se parvekkeella tai jossain ulkona.

Lukekaa paperisia lehtiä ja kirjoja, kuunnelkaa musiikkia ja katsokaa lempisarjojanne tv:stä. Jättäkää läppärit ja kännykät rauhaan työpäivien jälkeen. Käykää kaappeja läpi ja hankkiutukaa eroon tarpeettomasta.

Myös käsillä tekeminen on hyvä tapa rentoutua. Tosin allekirjoittaneella menee usein hermot niissä hommissa. Esim. tämän loman aikana tarkoituksenani oli värjätä vanha neule, jotta se saisi lisää käyttöikää. Neuleen väristä tuli värjäyksessä kuitenkin ihan kamala! Vein neuleen saman tien kierrätykseen, jotta unohtaisin edes kokeilleeni sen värjäämistä.

Kokonaisuutena kymmenen päivän lomani sisälsi niin paljon kivoja ja positiivisia juttuja, että yksi neule sinne tai tänne! Nyt jatkan viimeisen vapaapäivän viettoa ennen uutta työviikkoa ja lähden ulos aurinkoon. Kivaa sunnuntaita kaikki Te IHANAT!!!

9

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.