Ylös, ulos ja lenkille

Kaupallinen yhteistyö Bikester.fi

tunnetila: tyytyväisyys

Päivitin viime syksynä lenkkeilyvarusteeni uusiin. Jokainen hankinnoista on ollut (kevään sairastelustani huolimatta) kovassa käytössä, ja olen ollut niihin kaikkiin ihan älyttömän tyytyväinen. Nyt on kuitenkin vihdoin tullut aika pakata lämpimämmät ulkoiluvarusteet vaatekaapin takaosaan ja kaivaa esille kesään sopivat topit, shortsit ja uikkarit.

Kun lääkäri vielä totesi minulle, että nyt voisi olla aika yrittää lähteä liikkumaan, ryhdyin innoissani vaihtamaan talvikamoja kesäisimmiksi. Mutta kuinka ollakaan, minulla ei ollut mitään sopivia kevyempiä treenivaatteita! Uimapuku oli vuosien saatossa menettänyt elastisuutensa ja bikinin alaosa sekä juoksushortsit olivat muuttuneet vuoden aikana kaapissa liian pieniksi.

Juoksupuseron kainalossa oli reikä, ja uimakamojen roudaukseen käyttämäni kangaskassi oli niin likainen, ettei lähtenyt puhtaaksi edes pesukoneessa. Oli siis korkea aika päivittää uusia varusteita kesätreeneihin! Tällä kertaa tein vaatekaapin päivityksen yhdessä Bikester.fi:n kanssa.

toppi, tekninen t-paita ja juoksushortsit Odlo, vesitiivis urheilukassi Arena, lenkkarit Hoka One-One (kaikki tuotteet Bikester-verkkokaupasta)

Bikester.fi -verkkokauppa on erikoistunut pyöräilyyn, joten jos kaipaat uutta pyörää tai pyöräilyvarusteita, niin suosittelen kurkkaamaan Bikesterin todella laajaa valikoimaa. Valikoimissa on yli viidensadan valmistajan tuotteita ja tarjontaa on sähköpyöristä lasten potkupyöriin ja kaikenlaisiin pyöräilyvarusteisiin.

Pyöräilijöiden lisäksi Bikester on unelmien ostospaikka myös triathlonisteille. Laajan pyörävalikoiman lisäksi tarjolla on nimittäin valtavasti märkäpukuja ja muuta uintiin soveltuvaa tavaraa, sekä kattava valikoima myös juoksuun sopivia varusteita.

Oman, nyt jo kuukausia jatkuneen toipilaskuntoni huomioiden, jätin pyöräilytuotteiden hankinnan toiseen kertaan ja keskityin nyt lajeihin, joita fyssarin mukaan saan jo alkaa harrastaa. Nuo lajit ovat vesiurheilu ja kävely.

Kuntoa palauttavia kävelylenkkejä silmällä pitäen hankin uudet lenkkarit Hokalta. Asuksi valitsin kevyet shortsit, joissa on pyöräilyhousut alla, harmaan hihattoman topin ja teknisen t-paidan. Kaikki vaatteet valitsin tällä kertaa sveitsiläiseltä Odlolta, jonka huippuunsa hiottuun teknologiaan ja kivaan muotokieleen ihastuin jo talvella talvitrikoiden myötä. Odlo onkin nykyään lempimerkkini urheiluvaatteissa!

toppi ja sandaalit TYR, tekninen t-paita ja juoksushortsit Odlo (kaikki tuotteet Bikester-verkkokaupasta)

Yksi Bikester.fi-verkkokaupasta tekemistäni löydöistä on kalifornialaisen, uinti- ja triathlonvarusteita valmistavan TYRin uikkaritoppi, jossa on sisään rakennettuna hyvä tuki lenkkeilyä varten. Ihan parasta! Usein helteellä tekee mieli pulahtaa lenkin jälkeen mereen, mutta uikkarin yläosaa ei viitsi lenkille laittaa päälle, koska se ei tue lainkaan. Sporttiliivit taas eivät ole uimiseen se paras vaihtoehto.

TYRin tukevasti päälle istuvassa bikinitopissa voi siis juosta, mutta myös uida. En ole edes tiennyt, että näin näppärät liivit on olemassa! TYR on muutenkin kuuluisa innovatiivisista ratkaisuista ja tuotteiden kehittelystä. Esimerkiksi TYR Aqua Shift™ -materiaali on kehitetty tarjoamaan uimareille lyömättömän nopeuden.

Lisäksi tilasin TYRiltä itselleni uudet uimasandaalit. Ostin viime kesänä kivat sandaalit uintireissuja varten, mutta jestas sentään miten liukkaaksi ne ovat osoittautuneet esim. kylpylässä liukkaalla lattialla. Toivottavasti nämä sandaalit jalassa ei tarvitse pelätä liukastumista. Siitä kun minulla on hieman huonoja kokemuksia viime aikoina…

uimapuku, uimalakki ja uimalasit Speedo, uimakengät Arena, sandaalit TYR (kaikki tuotteet Bikester-verkkokaupasta)

Uusi uimapukuni taas on Speedon valikoimasta. Speedo on kaikkien varmasti tuntema ikoninen uima-asujen ja -tarvikkeiden suunnitteluun ja valmistamiseen keskittynyt brändi, joka perustettiin Australiassa vuonna 1914. Speedosta onkin tullut lähes yleisnimitys kaikille uima-asuille. ”Vaihdan ensin Speedot ja mennään sit uimaan.”

Hävettää myöntää, mutta olen aiemmin ostanut suurimman osan uikkareistani muualta kuin urheiluliikkeistä. Olen jostain syystä ajatellut urheiluliikkeissä myytävien tuotteiden olevan liian ammattimaisia kaltaiselleni sunnuntaipolskijalle. Ja sitten olen ihmetellyt, kun uikkarini eivät istu kunnolla, putoavat päältä sukeltaessa tai niiden kankaat hiutuvat puhki parissa kesässä. Kappas!

Nyt hankkimassani uimapuvussa on 100 % kloorin kestävä Endurance+-kangas, joka takaa, että uikkari todella kestää altaissa uimisen eikä kulahda heti epäsiistiin kuntoon. Uikkari myös pysyy päällä kastuessaan. Kaikki omistamani uimapuvut eivät ole näin tehneet, uskokaa tai älkää, vaikka sen nyt luulisi olevan uimapuvun ensimmäinen edellytys.

Nyt on kamat kunnossa kesäliikuntaan, eli minun tapauksessani peruskunnon nostamiseen ja kyynärpään kuntouttamiseen. Puolen vuoden sängyssä makaamisen jälkeen on tärkeintä pystyä  kävelemään ilman, että syke huitelee parissa sadassa. Hikitreenit, lihasvoiman ja vartalon kiinteyden palauttaminen tulevat vuoroon joskus syksymmällä. Hiljaa hyvää tulee, vaikka maltti on kyllä ollut tänä keväänä todella koetuksella.

Liikkuminen ulkona kevyissä ja hengittävissä vaatteissa on parasta ikinä! Nyt kun vaan lämpimät ja kesäiset säät jatkuisivat vaikkapa syyskuun loppuun asti, niin olisin iloinen. Toki näen joka vuosi shortsit jalassa juoksevia lenkkeilijöitä jo tammikuussa, mutta tuo on ihan oma ihmislajinsa, enkä todellakaan kuulu heihin. Mutta nyt kesää kohti ja tossua toisen eteen!

Kuvat: Vilma

12

(10) Kommentit

 1. Toimivia ja hyvännäköisiä urheiluvaatteita. Iskin silmäni erityisesti TYR:in toppiin. Se todistaa, ettei urheilullinen ole tylsän synonyymi.

  Mukavia lenkkihetkiä sinulle!

  1. Tuo TYRin toppi on kyllä upea! Olen saanut siitä jo paljon kyselyjä. Ihmiset ovat toivoneet toppiin suoraa linkkiä, mutta olen huomannut, että tuotteet myydään Bikesterissä nopeasti loppuun, joten on tylsää jso linkistä löytyy loppuunmyyty tuote. Tässä nyt linkki kuitenkin tiedoksi, jos joku kiinnostunut sen saisi vielä napattua itselleen. 🙂 https://www.bikester.fi/tyr-reilly-top-women-M1109441.html

 2. Oi nuo monikäyttöiset liivit kuullostaa superkätsyiltä! 😍
  Mä oon suuri Speedo-uikkarifani! Ne on aina istuvia, ja kestäviä ja saa tällaisen räpiköivän sorsankin näyttämään veden pinnalla ammattimaisesti lipuvalta joutsenelta 😁 Mukavaa kesäkuuta 🌞🌞🌞

  1. Räpiköivästä sorsasta joutseneksi on kyllä munkin kohdalla aika osuva ilmaisu! 😀 Mutta oikeasti, Speedon uikkari päällä on ihan erilaista uida, kun se ei märkänäkään veny eikä vanu kuten esim. mun edellinen uimapuku. Kivan mallinen se oli, mutta sopi paremmin käytettäväksi altaan reunalla lekotteluun kuin uimiseen. 🙂 Ihanaa kesäkuuta sullekin Hanna! <3

   1. Hyvännäköisiä asuja liikuntaan. Minulla oli Speedo-uikit, mutta ne varastettiin uimahallissa. Se oli aikaa ennen koronaa. En ole vielä uusia hankkinut, mutta joskus vielä. Kiva postaus! Liikunnallista heinäkuuta!

    1. Voi itku!!! Miksi joku haluaa varastaa toisen uikkarin?! Olipa tosi tylsä juttu. Speedon uikkarit on kuitenkin oman kokemuksen mukaan tosi hyviä, eli toivottavasti löydät uuden hyvän uimapuvun vanhan tilalle.

 3. Hynnäköisiä – ja käytännöllisiä vaatteita, erityisen kätevä on tuo monitoimitoppi!

  1. Kiitos Tuuli, tämä toppi on kyllä mahtava! Tässä on myös SPF50, eli ei pääse edes palamaan vaikka uisi tai lenkkeilisi pidemmänkin lenkin. Ihan super!

 4. Kiitos vinkistä, uusi uikkari onkin etsinnässä. Kesäiloa!

  1. Kiva Taru kuulla, että vinkeistäni on hyötyä! Kesäiloa sinullekin, vielä sitä on jäljellä!! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.