Lumimiehen kesäkengät

tunnetila: tyytyväisyys

080714 eka
Kesä 2014 jää muistoihini mahtavana kenkäkesänä. En ole vuosiin kartuttanut kenkävarastoani yhtä ahkerasti kuin menneenä kesänä. Kenkähyllyyn on päätynyt mm. mahtavat farkkutennarit ja paksupohjaiset sadekelin pelastajat, sekä helteillä jatkuvassa käytössä olleet seeprahenkiset espadrillot jotka eivät ole alituisesta käytöstä huolimatta löytäneet vielä tietään asukuviin. Noiden uutukaisten lisäksi yhdet menneen kesän lempikengistä löytyvät näistä asukuvista.

Sain valita Suomeen rantautuneelta OTZ Shoesilta kengät lempivärissäni*, ja vaikka värejä oli tarjolla kymmeniä, valkkasin (tietysti) itselleni ne kaikkein neutraaleimmat. Mutta hei, enpä ottanut mustia tai valkoisia, jotain yllätystä sentään! Värivalintani oli siis natural. Tuo väri sopii mielestäni täydellisesti pellavasta valmistettuun kenkään jonka valtteja ovat istuvuus, mukavuus ja rentous.

080714 yksitoista 080714 kasi takki H&M Conscious Collection*, t-paita Stradivarius, farkut kirppikseltä (H&M),
kassi Marimekko, aurinkolasit Trussardi, koru ja sormukset Pernille Corydon*, pellavatossut OTZ Shoes*

080714 viides 080714 kolmas

Kenkien sisäpohja on antibakteerista korkkia, joten vaikka käyttäisit samoja kenkiä koko kesän paljaassa jalassa hajuhaittoja ei pitäisi tulla. Jos taas kengät likaantuvat kovassa käytössä ne voi heittää huoletta pesukoneeseen. Irroitettava korkkipohja tosin täytyy muistaa ottaa kengästä pois ennen pesua.

OTZ Shoesin kengät ovat olleet tänä kesänä Suomessa todellinen hitti enkä ihmettele miksi. Suomalaiset ovat niin mukavuudenhaluista kansaa, että heti kun tarjolla on mukavaa ja helppoa pukeutumista niin menestys on taattu. Kaiken lisäksi kengät vielä näyttävät kivoille.

Kenkää ostaessa kehoitetaan ottamaan koko joka on itselle vähän nafti, kenkä kun antaa periksi ja muotoutuu käytössä omaan jalkaan sopivaksi. Oma kengän kokoni on joko 37 tai 38, riippuen kengän mallista, ja näistä otin koon 37. Tällä kertaa se oli virhe. Minulla on niin rintava jalka, että vaikka olen käyttänyt kenkiä kesän aikana todella paljon, ne painavat vieläkin oikean jalan jalkapöytään kipeät painaumat. Vasen kenkä on ihan ok. Harmittaa vietävästi sillä muuten kenkien korkkipohjat ovat muotoutuneet jalkaani täysin.

Ajattelin käyttää kenkiä talven ajan sisäkenkinä ja toivon että ne vielä tuosta vähän venähtävät. Jos eivät venähdä joudun luultavasti ostamaan ensi kesäksi uudet kengät isommassa koossa. Nämä kengät olivat nimittäin yhdet ehdottomista kesäkenkälemppareista!

080714 kymppi 080714 seiska

Kiitos kuvista Vilma!

0

(9) Kommentit

 1. Voi ei! Kurjaa, että kengät eivät kuitenkaan venyneet tarpeeksi yrityksestä huolimatta 🙁 Mahtaisikohan toiseen mahtua vaikkapa villasukka venytystä auttamaan..? Edes siis siihen painavan reunan alle? Nuo on kyllä niin kivat, että on todella harmillista jos jäävät tuon takia pitämättä.

  1. Eivät venyneet tarpeeksi, ainakaan tällä käytöllä. 🙁 Olen tosin käyttänyt näitä niin, että astun kengän takaosan päälle, eli sujautan kengän jalkaan ainoastaan kärjestä. Niin näitä voi käyttää eivätkä paina liikaa. Mutta olisi kyllä kiva jos saisin nämä edes vähän vielä venymään, täytynee koittaa märkää villasukkaa. 🙂

 2. Päivi Karhi says:

  Minulta on mennyt ihan ohi tämä villitys! On kyllä syötävän suloiset kengät, menee ehdottomasti ensi kesä hankintalistalle! 😉

  1. Samaa mieltä Päivi, nämä on niin suloiset ja vielä todella mukavat. Minäkin taidan hankkia ensi kesäksi uudet, tai sitten testaan märkää villasukkaa kuten jo yllä totesin. 🙂

   1. Päivi Karhi says:

    Nämäkö oli ne yhdet seeprakengät, jotka mainitsit? 😉 Tällaisetkin voisin ihan koska vain ottaa käyttöön! 😀 http://tunnetila.refashion.fi/2014/08/14/opiskeluahdistus/

    1. Joo!!! 😀 😀 Heh, en yhtään muistanut että ne olivat sittenkin esiintyneet täällä blogissa! 😀 Olet Päivi mahtava Sherlock!

     1. Päivi Karhi says:

      😀 Yhtään en fanaattisesti blogiasi seuraa, mutta… 😉 😀 😀

     2. 😀 😀 😀 Ihan parasta! 🙂

 3. […] nilkkurit pääsivät ”kauden himotuimmat” -listalleni. Valitettavasti päätin menneen kesän kenkäshoppailujen jälkeen että olen loppuvuoden kenkienostolakossa. Niinpä tietenkin. Juuri kun päätän jotain […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.