Ensihetki uudessa kodissa

tunnetila: tyyneys

tulppaanit ikkunalla

Vein alkuviikosta uuteen kotiimme pari kassillista tavaraa. Toisessa kassissa oli pesuaineita ja pyyhkeitä, toisessa astioita ja kosmetiikkaa. Valitsin tarkasti jokaisen tavaran jonka kasseihin pakkasin. Halusin viedä uuteen kotiin ainoastaan kauniita esineitä.

Pesuainebrändeistä mukaan uuteen kotiin pääsivät mm. The Laundress ja Maison Belle, kylpyhuoneen pyyhkeistä kelpuutin mukaan ainoastaan pari settiä Balmuirin Lugano -pyyhkeitä. Keittiöpyyhkeeksi otin Tampereelta ostamani iki-ihanat Linan ohuet puuvillaiset pienet hamam-pyyhkeet ja pari Mokon pellavapyyhettä.

Ensimmäisessä satsissa mukaan pääsi myös kaksi mukia ja muutama ruokailuväline. Valitsin mukaani Twiningsin tilaisuudesta saamani sievät Miss Étoile -mukit*, joita en ollut käyttänyt vielä lainkaan. Hauskat mukit odottivat selvästi pääsyä uuteen kotiin.

Muutamme yleensä hyvin nopeasti parin päivän aikana. Muuttolaatikot tuodaan meille normaalisti pari päivää ennen muuttoa ja täytämme laatikot kiireessä vähän miten sattuu. Tällä kertaa saimme laatikot jo viikko ennen muuttoa, ja kun aikaa on kerrankin ruhtinaallisesti, päätin käydä läpi jokaisen tavaran minkä muuttolaatikkoon laitan.

Olen talvilomalla (=muuttolomalla) ensi viikon, ja toivon todella että minulla olisi malttia katsoa tarkkaan mitä mukaani pakkaan. Olen haaveillut jo vuosia siitä, että kotonani olisi vain tavaroita joita tarvitsen, ja jotka ovat hyväkuntoisia ja käyttökelpoisia. Tulevan viikon tavoitteena on siis hankkiutua eroon kaikesta siitä tavarasta mitä ilman pärjäisin.

Muistoja en kuitenkaan heitä roskiin. Kuljetan aina mukanani mm. mummoltani lapsena saamaani posliinista korurasiaa ja posliinienkeliä, sekä kummitätini minulle antamaa enkelikynttilänjalkaa. Vaikken noita tavaroita käytäkään, rakkaista ihmisistä muistuttavat tavarat ovat säilyttämisen arvoisia. Niille löytyy tilaa kodistani aina ja ikuisesti.

Aurinkoista viikonloppua Teille kaikille!

0

(6) Kommentit

 1. Tarja says:

  Muuttosuunnitelmasi kuulostaa loistavalta! Me itse muutimme hirveässä kiireessä, yötä myöten pakaten. Vaikka uudessa asunnossa oli tilaa 25 neliötä enemmän, ei tavarat ole meinanneet mahtua sinne. Jonkin verran ehdin laittaa vaatteita tms. kiertoon ennen muuttoa, mutta enemmän olisi pitänyt, sillä sitten alkoi elämässä hektinen vaihe ja uusi koti on edelleen täynnä rompetta, jota emme tarvitse. Ja lisää tulee, kun lapsilta jää pieneksi vaatteita ja kenkiä, joita en ole ehtinyt laittaa kiertoon. Odotan koko ajan hetkeä, että jostain ilmaantuu mystisesti paljon joutilasta aikaa organisointiin ja järjestelyyn… Not gonna happen tänä vuonna… Haaveilen sinun laillasi kodista, jossa olisi vain tarpeellisia ja käyttökelpoisia ja rakkaita esineitä. Ja joskus minulla sellainen vielä on!

  Aurinkoista ja ihanaa viikonloppua sinulle ja paljon tsemppiä muuttoon!

  1. Nina says:

   Tavaran kiertoon laittaminen käy kyllä terapiasta. Kun vain keksisi ne parhaat keinot kierrättää ja hankkiutua tavarasta eroon. Voin vain kuvitella tuon rumban lastentarvikkeiden ja -vaatteiden kanssa. Onneksi isompia tavaroita (suksia tms.) saa kai aika helposti myytyä eteenpäin kun ne käyvät pieniksi.

   Kiitos Tarja, ihanaa viikonloppua sinullekin! Toivottavasti sinun viikonloppusi tulee olemaan vähän rennompi kuin minun… 😀

 2. Kay says:

  Tuo on hyvä suunnitelma! Minä kävin kaikki tavarat läpi viime syksynä muuttaessani ja voi sitä tavaran määrää ,joka lähti kiertoon ja suoraan kaatopaikallekin…. Toisen kierroksen tein vaatteiden osalta vielä uudessa kodissa ja siltikin tuntuu, että vieläkin olisi karsimisen varaa. Tavaroiden läpikäyminen ja vain niiden tarpeellisten pakkaaminen kyllä palkitsee monen kertaisesti. Ei kaikkien kaappien tarvitse olla täynnä tavaraa, minulla on edelleen hyllyjä, jotka ovat tyhjillään 🙂

  1. Nina says:

   Oih, tyhjät kaapit kuulostaa täydelliseltä! Meillä on tulevassa kodissamme todella paljon vähemmän säilytystilaa kuin vanhassa kodissa (vanhassa oli mm. iso vaatehuone ja kodinhoitohuone erikseen), joten jonkinlaista karsintaa on pakko tehdä. En vaan haluaisi laittaa mitään kaatopaikalle.. Harmittaa älyttömästi kun en keksi kaikkia mahdollisia kierrätystapoja!

 3. Hyvä suunnitelma ja onnea uuteen kotiin. Aivan ihana tuo kuppi. <3

  1. Nina says:

   Kiitos Jonna! Tuo kuppi saa kyllä hymyn huulille. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.