Alkuvuoden yhteenveto

tunnetila: turhautuminen

lontoon herkut2

Muistatteko kun kerroin alkuvuodesta laatineeni tavoitteita alkaneelle vuodelle? Ajattelin nyt käydä vähän läpi miten olen pysynyt tavoitteissani.

”Käy ruokakaupassa vähintään kerran viikossa. Huolehdi, että kotona on aina tuoretta ruokaa (vrt. nälässä eineksiin ja kaapista löytyvään keksipakettiin tarttuminen).” Nämä tavoitteet tarkoittivat sitä, että käymme kaupassa mieheni kanssa yhdessä ja ostamme kerralla niin paljon ruokaa, että terveellistä ja kunniollista syötävää riittää koko viikoksi. Onko tavoite toteutunut? Ei. Olemme käyneet yhdessä kaupassa koko alkuvuoden aikana ehkä kolmesti. Terveellistä ruokaa olen toki ostanut kotiin useammin toistuneilla pienillä kauppareissuillani, mutta sitä tavoittelemaani suunnitelmallista kaupassakäyntiä ja viikon ruokalistaa emme ole toteuttaneet koko alkuvuoden aikana kuin muutaman kerran.

”Testaa uusia reseptejä keittokirjoista vähintään kerran kuussa, mielellään joka viikko.” Tammikuu meni tämän haasteen osalta huikean hyvin! Testailin innoissani (ja välillä vähän tuskissani) uusia reseptejä. Helmikuussa olin niin vähän kotona, että kokkailu jäi kokonaan. Maaliskuussa pakkailin tavaroita muuttoa varten ja söimme ruokavarastoja tyhjäksi jottei niitä tarvitsisi muuttaa. Mielikuvitus oli tuolloin ruokailun osalta tiessään. Nyt olemme asuneet uudessa kodissamme kolmisen viikkoa ja olen laittanut kerran ruokaa kotona. Muuten olemme syöneet joka päivä ulkona. Kokkailutavoitteeni on siis unohtunut täysin.

lontoon herkut1lontoon herkut4

”Pidä yksi karkkipäivä viikossa.” Tammikuu taisi mennä hyvin tämänkin tavoitteen osalta, mutta sitten tuli Köpiksen reissu, muuttostressi, Tallinnan matka ja pääsiäinen, ja tämäkin tavoite meni ihan plörinäksi. Juuri nyt olen flunssaisena kotona ja herkuttelen kuvissa esiintyvillä englantilaisilla toffeilla (siitä kuvitusidea postaukseen). Voi itku miten hyviä!!!

– ”Jatka säännöllistä työmatkakävelyä, kävele matkat (säästä huolimatta) vähintään kahtena päivänä viikossa. Liiku kävelyn lisäksi vähintään kahtena päivänä viikossa (jooga, kuntosali, juoksu, mikä tahansa laji käy kunhan liikut).” Tämä tavoite on toteutunut aika hyvin. Paitsi nyt muuton jälkeen olen kävellyt töihin ainoastaan kerran. Työmatkani piteni hieman, eikä kävely huvita jostain syystä lainkaan. Ehkä sitten kun sää muuttuu vähän kesäisemmäksi alkaa kävely taas maistua… Salikortin olen taas uusinut ja maksoin jäsenyyttä kerralla puoli vuotta eteenpäin. Tykkään niin paljon käydä tuolla salilla, etten malttaisi olla sieltä päivääkään poissa! Flunssaisena kaikista eniten harmittaa se, ettei pääse treenaamaan.

– ”Osta vain se mitä tarvitset.” Ja pah! Vaikka moni muukin tavoitteista on alkuvuoden aikana epäonnistunut, niin tämä haaste se vasta pieleen on mennyt! Silloin kun ”kieltää” itseltään ostamisen, tekee mieli koko ajan vain ostaa ja ostaa. Ihan hullua! Silloin kun en päätä mitään, ostan paljon vähemmän kuin silloin, kun päätän olla ostamatta. Hoh hoijaa! Eli pieleen meni tämänkin tavoitteen kanssa.

lontoon herkut5

– ”Lue vähintään kolme vieraskielistä kirjaa vuoden aikana.” Ai niin! Tämän tavoitteen olin unohtanut kokonaan. Eli ei, en ole lukenut vielä yhtään vieraskielistä kirjaa. Onneksi aikaa tämän toteuttamiseen on vielä yli 8kk.

– ”Käy puolison kanssa treffeillä kerran kuussa.” Hmmm, emme ole tainneet käydä tämän vuoden puolella vielä kertaakaan treffeillä. Onpa surullista! Miksi sitä aina tarvitaan ulkomaan matka siihen, että tulee lähdettyä yhdessä leffaan, taidenäyttelyyn, lasilliselle tms.? Olimme molemmat yhtä aikaa muuttolomalla viikon ja pakkasimme kodin yhdessä laatikoihin. Olimme siis viikon yhdessä juu, mutta ei tuota viikkoa kovin rennoksi yhdessäoloksi voi hyvällä tahdollakaan kutsua… Ehkäpä tulevana viikonloppuna voisi keksiä jotain kivaa yhteistä tekemistä. Jo olisi aika!

– ”Halaa puolisoa joka päivä.” Jee, ensimmäinen tavoite joka on alkuvuoden aikana toteutunut! Emme ole ehtineet treffeille yhdessä, mutta jo se on tärkeää, että muistaa joka päivä osoittaa toiselle sen että välittää. Oli välittämisen osoitus sitten halaus, sukko tai kaappaus kainaloon sohvalla televisiota katsottaessa, siitä tulee aina hyvä mieli.

Nyt popsin poskeeni loput toffeista ja toivon että sokeriöverit parantavat flunssaisen oloni.

Ovatko Teidän lupauksenne/tavoitteenne uudelle vuodelle pitäneet?

Ihanaa viikonloppua Teille kaikille! Toivottavasti viikonloppunne on täynnä välittämistä ja läheisten ihmisten seuraa.

0

(6) Kommentit

 1. Jenni says:

  Karkkilakkoni kesti kolme päivää. 😀 😀

  1. Nina says:

   Eikä?! Hah, tuo on kyllä ehkä nopein repsahdus minkä olen koskaan kuullut. 😀 😀 En kestä!

 2. En tehnyt uuden vuoden lupauksia, mutta sinun listaltasi on toteutunut puolison päivittäinen halaaminen ja uusi resepti kerran viikossa, jopa useamminkin. Välillä tuoretta ruokaa tulee ostettua jopa liikaa. Pari englanninkielistä kirjaakin on tullut luettua. Treffeillä pitäisi käydä useammin.

  1. Nina says:

   Ooh, kuulostaapa alkuvuotesi erinomaiselta! Voi kunpa olisi itsekin pysynyt ruodussa noin hyvin. Tosin syytän paljosta epäonnistumisesta muuttoa. Se stressasi ja vei viimeisetkin alkaneet rutiinit pois.

 3. Kiva kuulla että ei muillakaan aina onnistu ihan täydellisesti… nimim. venyttelen joka ilta. Tosin, eikö tavallaan ole kuitenkin niin että tärkeimmässä ole pysynyt :)? Kyllä se siitä, pienin askelin. Yksi juttu kerrallaan.

  1. Nina says:

   Heh, olen myös itse luvannut itselleni joskus tuon joka iltaisen venyttelyn, mutta eihän siitä jostain syystä tule koskaan yhtään mitään. Vaikka tietää että se on itselle hyväksi, niin silti se aina jää. Mutta totta, tärkein on pysynyt! Ja myös tuo 100 päivää ilman viinaa tuli vedettyä läpi. Sekin oli suoritus vaikkei niin vaikeaa ollutkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.