Tuoksuva tuliainen

tunnetila: ilo

hermes_perfumes2

En juurikaan shoppaillut Italia-Kroatia -turneellamme. Keskityin matkalla shoppailun asemesta muihin iloa ja hyvää oloa tuottaneisiin asioihin. Kun Célinen liikkeessäkin jäi viimeisenä Venetsia-päivänä käymättä, niin lentokentällä päätin, että mopo saa karata käsistä jos on karatakseen. Halusin hankkia itselleni edes muutaman muiston matkalta, ja Venetsian lentokentällä siihen oli loistava mahdollisuus.

Kyseessä oli hyvin pieni kenttä, mutta kenttä oli täynnä kivoja liikkeitä! Kentältä löytyi mm. erinomainen TaxFree, erilliset liikkeet mm. italialaisilta suosikeiltani Coccinellelta ja Falconerilta, sekä useita muita italialaisia brändejä kuten LiuJo, Diesel, La Perla jne. Aika kentällä loppui ihan kesken, joten pahaa vanhinkoa en kukkarolleni ehtinyt siellä tehdä. Pari asiaa ehdin onneksi hankkia.

Toinen itselleni hankkimistani tuliaisista on Hermès parfyymeja miniatyyrikoossa. Hermèsin tutusta oranssista pakkauksesta löytyy neljä heidän suosikkituoksuaan: Jour d’Hermès Eau de Parfum, Eau des Merveilles Eau de Toilette, Voyage d’Hermès Eau de Toilette sekä Un Jardin sur le Nil Eau de Toilette.

hermes_perfumes1

Kaksi tuoksuista on naisten tuoksuja, loput kaksi taas ovat unisex-tuoksuja jotka sopivat naisille ja miehille. Oma suosikkini tuoksuista taitaa olla raikas Un Jardin sur le Nil (unisex). Tuoksussa on mm. vihreää mangoa ja lotuksen kukkaa, ja se on tuoksuista kesäisin ja juuri tähän hetkeen sopivin.

Toinen lemppareistani on Jour d’Hermès. Tuoksu on hyvin naisellinen kukkaistuoksu. Tuoksussa on kukkaisuuden lisäksi hieman sitrusmaisuutta, ja siitä pidän tuoksuissa yleensä aina.

Eau des Merveilles on tuoksuista toinen pelkästään naisille suunnattu tuoksu. Tuoksu on aistikas ja tumma, ja sopii hyvin iltatuoksuksi juhlaan. Tuoksu on meripihkainen, täysin erityyppinen mitä kukkainen Jour d’Hermès on.

Toinen niin miehille kuin naisillekin sopiva tuoksu, Voyage d’Hermès, on piilotettu niin upeaan pulloon, etten ole saanut sitä vielä tähän päivään mennessä auki. Heh, aika mahdotonta tehdä siis tuoksusta sen kummempaa luonnehdintaa. Tiedän, että korkki aukeaisi nostamalla, mutta korkki on niin tiukassa, että koko tuoksu varmasti roiskahtaisi päälleni jos kiskaisisin korkin voimalla auki. Saapa nähdä saanko koskaan tuoksuteltua Voyage d’Hermèsia…

Hermèsin tuoksut ovat itselleni uusia tuttavuuksia. Oletteko Te tuoksutelleet niitä, tai jopa löytäneet joukosta omia lempituoksujanne?

0

(10) Kommentit

 1. Ei oo tuttuja, mut miten ihana setti! Mä voisin ottaa tuosta ihan vaan tuon laatikonkin 😀

  1. Nina says:

   Setti on kyllä tosi ihana! Ajattelin itsekin säästää tuon laatikon. Mulla on yksi vintageliike Hermes -huivi jolla ei ole laatikkoa. Ajattelin laittaa sen tuohon boksin silloin kun en käytä sitä.

 2. Un Jardin sur le Niliä kokeilin vähän aikaa sitten, olisi juuri mulle sopiva tuoksu. En kuitenkaan ostanut, sillä kylppärin kaapissa on sen verran monta tuoksua jo ennestäänkin.

  1. Nina says:

   Se tuoksu on kyllä ihana! Minulla oli ennen käytössä yksi tuoksu kerrallaan. Nyt ostan koko ajan uusia. Täytyisi varmaan pitää vähän taukoa ostelussa että ehtisi käyttää jotain loppuunkin.

 3. Mäkin harkitsin tätä lentokentän tax freessä, mutta koska minulta löytyy jo tuo Voyage ja muut kolme ovat minun nenääni ”ihan kiva” -osastoa, niin päädyin sitten Guerlainin meikkipalettiin. Mutta Voyage on tosiaan aivan ihana mausteinen sitrustuoksu, toivottavasti saat auki! Kääntyykö tuo metalliosa? Ainakin täysikokoisessa pullossa se kääntyy ja spray-osa löytyy sen alta.

  Puutarha-sarjasta suosikkini on Un jardin après la mousson ja kolmas Hermès’ni on Hiris :).

  1. Nina says:

   Kiitos avausvinkistä! Tässä pikkupullossa ei ollut samanlaista saranaa kuin isossa, mutta sain nyt tuoksun auki ja se on kyllä ihana. Kiitos myös muista tuoksuvinkeistä. Täytyy etsiä noita käsiin. Minulle kun nämä tuoksut on ihan uusi tuttavuus.

 4. Un Jardin Sur Le Nil on ollut yksi lempituoksujani vuosia, ostin sen aikoinaan Pariisin kentältä vähän tuoksun ilmestymisen jälkeen. Siitä asti sitä on ollut aina saatava uusi pullo edellisen loputtua. Tykkään käyttää tuoksua varsinkin kesäisin. 🙂

  1. Nina says:

   Tuoksu on kyllä ihana juuri kesään. En ihmettele että ostat uuden aina kun edellinen pullo loppuu. Ja eka pullo vielä Pariisista, ihan täydellistä!! ?

 5. Ei sitä nosteta! Keskellä on sarana, ja metallikorkki kääntyy sivuun lasipullon päältä! Meillä on tuo tuoksu, ja se on ihana. 🙂 Haalin ensin itselleni, mutta olen sitten jalomielisesti antanut miehen käyttöön.

  http://www.dappledgrey.com/wp-content/uploads/2011/04/Voyage-DHermes-Drawing.png

  1. Nina says:

   Kiitos avausvinkistä! Tässä pienessä pullossa se tosin toimii vähän eri tavalla kuin täyskokoisessa. Mutta jes, sain pullon nyt auki ja tuoksu on kyllä hyvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.