Joulu-ukot

tunnetila: hauskuus

jouluukot1

En ehtinyt työmatkallani Saksassa juurikaan ostoksille. Halusin kuitenkin muiston matkalta, joten ostin joulumarkkinoilta pienen puu-ukon. Ajattelin, että olisi kiva saada New Yorkista Bryant Parkin joulumarkkinoilta mukanani tuomalle pähkinänsärkijälle saksalainen kaveri.

Puinen piippusuu näyttää jo sellaisenaan hauskalta, mutta tyypillä on myös mielenkiintoinen ominaisuus. Miekkonen tupruttelee piippuaan ihan oikeasti.

jouluukot2

Ukon sisälle laitetaan minikokoinen suitsuke joka sytytetään palamaan. Palaessaan suitsukkeesta tulee savua, ja savu tulee ulos puu-ukon suusta. Hauska idea, mutta nuo ukon mukana tulleet suitsukkeet haisevat kammottavilta! Tuoksun pitäisi olla piparkakku, mutta aika kaukana autenttisesta piparin tuoksusta siinä kyllä ollaan.

Testasin suitsukkeita viikonloppuna, ja kun saimme mieheni kanssa molemmat kärystä armottoman päänsäryn, päätin jättää suitsukkeiden polttelut sikseen. Onneksi ukko hauskuuttaa katsojaa ilman tuprutteluankin.

0

(6) Kommentit

 1. Pippanen says:

  Niihin on saatavilla erilaisia tuoksuja. Meillä kotona on ollut tuollainen vuosikymmeniä ja joka joulu se ilmestyy pöydällemme. Ilman sitä ei ole joulutunnelmaa!

  1. Nina says:

   Aaah, okei… Eli piparkakku oli ehkä huono tuoksuvalinta. Mutta onneksi tyyppi näyttää hauskalta näinkin. Kiva kuulla että vastaava kaveri ilahduttaa myös teidän joulujanne! 🙂

 2. Kieppis says:

  Tupruttelusta eka mielleyhtymä lähti jonkin vuoden Putouksen sketsihahmoon 🙂 Jotain se höpisi tupruttelusta 😀

  1. Nina says:

   Heh, minä en taida muistaa ketään tupruttelevaa Putous-hahmoa. Kukahan oli kyseessä? Ja näyttiköhän samalta kuin oma puu-ukkoni? 🙂

 3. Itsekin kaivoin pienen pähkinänsärkijän esille eilen 🙂 hirveäsi en joulukoristeista välitä, mutta muutama juttu tulee meilläkin esille jouluksi.

  http://thewildethings.com

  1. Nina says:

   Paljon ei tarvita kun tulee jo jouluinen fiilis. Ne vanhat tutut koristeet, niistä on joulutunnelma tehty! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.