Kokomerkinnästä viis!

tunnetila: tykkäys

En juurikaan käynyt kaupoilla Nizzassa, mutta Sanremossa shoppailin senkin edestä.

Hotellimme oli Sanremon suurimman ostoskadun (Via Giacomo Matteotti) päässä, joten siitä oli helppo piipahtaa ostoksilla silloin kun siltä tuntui. Kun meneillään oli vielä alen loppuhuipennus, ja alennukset olivat parhaimmillaan 80%, voitte uskoa että olin innoissani.

Ostoskadulla oli italialaisbrändi OVS:n kolmikerroksinen liike, ja sieltä löysin aarteita ihan pilkkahintaan. OVS on hinnoiltaan kuin paikallinen H&M, ja kun niiden hintojen päälle vielä roiskaisee -70% alelapun, oli ilo ylimmillään.

toppi OVS, hame Gerry Weber, laukku Massimo Dutti,
korvikset Kalevala Koru, aurinkolasit Triwa, sandaalit Marenas*

Tarkkana edullisissa liikkeissä saa kuitenkin kaikkialla olla. OVS:n valikoimista noin 90% on keinokuitukamaa, mutta tälläkin kertaa onnistuin löytämään sieltä mustat rypistymättömät (!) pellavasekoite culottesit (joissa olen asunut niiden ostamisesta lähtien) ja kaksi puuvillaista puseroa. Toinen puseroista näkyy näissä asukuvssa.

Henkäyksen kevyt, maltillisin röyhelöhihoin somistettu pusero löytyi alerekiltä kauniina mutta yksinäisenä. Kaikki sen kaverit oli jo myyty, ja tämä suurin, koon XL pusero oli jäänyt jäljelle. Pusero näytti kokomerkinnästään huolimatta aika pieneltä, ja kun tämän mallinen pusero saa ollakin vähän reilu, nappasin sen sovitukseen.

Pusero oli ihana! Ihastuin sen väljyyteen ja keveyteen niin paljon, etten voinut jättää sitä ostamatta. Hintaakin kun sillä taisi olla alennuksen jälkeen 6€. Toinen pusero jonka ostin OVS:stä samalla reissulla, oli kokoa L.

Laitoin ostosreissun jälkeen siskolleni viestiä ja kerroin, että olen ollut reissussa croissanttien, pizzan ja pastan luvatussa maassa vasta vähän yli viikon, ja jo nyt ostan koon L ja XL vaatteita. Pohdimme yhdessä mihin kokoon siirryn yli kahden viikon lomailun jälkeen.

Reissu on nyt takana ja ostokseni mahtuvat edelleen päälle, huh! Mutta mitä tästä opimme? Vaatteiden kokomerkintöjä ei kannata orjallisesti tuijottaa. Jos minä olisi reissussa sovittanut vain koon S vaatteita, olisin varmasti masentunut kun mikään vaate ei mahdu päälle. Italialaiset koot on aina ihan arvaamattomia!

Otin aina sovituskoppiin mennessäni samasta vaatteesta pari kokoa ja kokeilin aina ensin sitä suurempaa. Mielummin niin päin, että joutuu vaihtamaan liian suuresta pienempään, kuin niin, ettei vaate mahdu päälle. Ja jos osuu nappiin heti ensimmäisellä kerralla, saa olla tyytyväinen vähäisten sovitusten määrään!

9

(2) Kommentit

  1. HeidiV says:

    OVS on ihana ketjuliike! Hullaannun siellä aina… ha siellä pitää käydä jokaisella Italian reissulla…

    Mutta tosiaan Italian kokomerkinnät ovat toista kuin Suomessa. Hyvä, kun et välittänyt niistä, ihanuuksia löysit!

    1. OVS on myös mun ehdoton lempparini italialaisista ketjuista. Teen sieltä aina mahtavia löytöjä! Voi että tulee hirmuinen ikävä Italiaan kun kirjoittelen noita matkapostauksia ja käyn valokuvia läpi. Tahtoo takaisin!! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.