Pysy kotona!

tunnetila: pohdiskelu

Se on kuulkaa niin, että silloin kun on päättänyt olla ostamatta mitään, kannattaa pysyä kotona. Tai ainakin poissa kaupungilta.

Vanhempani olivat viime viikonloppuna Helsingissä, ja teimme koko viikonlopun yhdessä kivoja juttuja. Kävimme mm. Kaupunginteatterissa katsomassa ihanan Rakastunut Shakespeare -näytelmän heti tuoreeltaan (ensi-ilta oli torstaina) ja piipahdimme myös Ateneumissa tutustumassa Veljekset von Wrightin hengästyttävän upeaan maalaustaiteeseen.

Yhdessä vietetty aika oli tosi kivaa! Mutta sitten kun äitini halusi shoppailla, minua alkoi hirvittää.

Lähdin kuitenkin urheasti äitini seuraksi kaupungille (lauantaina JA sunnuntaina, huh!), ja lupasin auttaa äitiäni löytämään ne pari juttua, joita hän tarvitsi. Ajattelin siis, etten katsele mitään itselleni, vaan keskityn ainoastaan äidin ostoksiin. Olipa muuten helpommin sanottu kuin tehty.

Heti ensimmäisenä näin Sokoksella niin kauniin lyhyen villakangastakin, että sydämeni jätti pari lyöntiä väliin ihastuksesta. Kun sitten vielä huomasin, että takki oli 40% alessa, ja siihen päälle tuli vielä alen lisäprosentti 30% minua alkoi melkein itkettää.

En kuitenkaan kiusannut itseäni sovittamalla takkia, joten nyt yritän vain ajatella, että ei se olisi minulle sopinutkaan. Enkä muutenkaan tarvitse enää yhtään takkia, senhän totesin jo aikoja sitten. (Saatoin kuitenkin Googlailla takkia heti kotiin päästyäni. Katsokaa nyt miten ihana! Ääääääää!!!)

Toisen vakavan ihastumisen koin Kampin keskuksen NT Bagsissä. Äitini etsi itselleen kevyttä ja tilavaa mustaa nahkalaukkua, ja myös löysi kaipaamansa NT Bagistä. Myös minä löysin liikkeestä kerrassaan täydellisen, ja jo useamman vuoden etsimäni, simppelin nahkarepun. Reppu oli normaalihintaisena aika hintava, mutta kuinka ollakaan, nyt siinä roikkui punainen -70%:n alelappu. Voi itkun itku!

Myös GANTin kashmirneuleiden ja täydellisten huopien -50% alennus kirpaisi vatsanpohjassa. Eniten mieltäni jäi kuitenkin kaihertamaan tuo villakangastakki ja reppu. Olisin ostanut ne molemmat varmasti, jos olisin saanut tehdä ostoksia mieleni mukaan.

Lohdutukseksi kävin sitten ostamassa avajaistarjouksen innoittamana kolme pulloa Echinacea -kurkkusuihketta Forumiin juuri avatusta Hehkusta. Jotain sallittua tuossa ostamattomuuden tuskassa oli pakko saada ostaa.

8

(4) Kommentit

 1. Tarja says:

  Ihania sekä takki että etenkin reppu! Pyöritänkö veistä haavassa, jos kerron, että ostin reilut 2 vuotta sitten Adaxin tilavan laukun arkilaukuksi ja olen käyttänyt sitä siitä lähtien päivittäin. Ei ole mennyt miksikään. Laatu on aivan erinomainen! Voisin harkita kyllä tuota reppuakin: niin tyylikäs! Olet kyllä ihan uskomaton sissi, kun jätit ostokset kauppaan. Itse olisin saattanut keksiä itselleni jonkun perustelun hankintaan kaikesta huolimatta – olen ”vähän” löperö itseni kanssa 😀
  Vaan olet kyllä siinä täysin oikeassa, että jos on tarkoitus olla ostamatta mitään, niin silloin on paras pysyä kotona. Itselläni tuli pelkästään säästöä siitä, että aloin kulkea autolla töihin. Kun kuljin bussilla, niin bussin vaihtojen välissä tuli aina piipahdettua jossakin liikkeessä ja aina tuli uusia himotuksia tai teki jotain tosi hyviä ale-löytöjä… Nyt kun hengailen täällä kotona, niin ei tule edes lähdettyä kaupoille ja jos lähden, niin sitten on tyttäret mukana, eikä heitä kiinnosta odotella äidin tankojen selailua 😀 Kävimme viikonloppuna pariinkin otteeseen kaupoilla ja teimme hyviä löytöjä -70% alesta tytöille. Itse olen tällä hetkellä sillä mielellä, että en oikeasti tarvitse yhtään mitään – päinvastoin pitäisi jaksaa inventoida koko vaatekaappi läpi, koska käytän kuitenkin vain murto-osaa sen vaatteista. Keräilen tähän toimenpiteeseen vielä energiaa…
  Ihanaa alkanutta viikkoa Nina! <3

  1. Nuo molemmat, takki ja reppu on niin ihanat! Katselen koko ajan niiden kuvia ja manaan ostolakkoani. Että pitikin löytää nuo ihanuudet juuri nyt! 🙂

   Uskon, että Adaxin reppu olisi laadukas. Nahka on niin paksua ja kestävän tuntuista, että se olisi varmasti lähes ikuinen. Kiva kuulla että sinulla on brändistä hyviä kokemuksia.

   Minäkin yritin huijata itseäni ja miettiä, että mitä jos ostaisin tuon takin Sokokselta kertyneillä S-bonuksilla. Että ei kai se ostamista olisi, jos saisin tuotteen tavallaan ilmaiseksi. Mutta äh, kyllä se sittenkin olisi ostamista. Voi että nyt on vaikeaa! 😀 😀 Parempi vaan olla kotona ettei pääse näkemään mitään houkutuksia.

   Mahtava kuulla, että sielläkin on karsimista suunnitteilla. Se hetki, kun saa tilaa vaatekaappiin ja pääsee eroon vaatteista joita ei käytä, mutta jotka voivat ilahduttaa toista, tuntuu älyttömän hyvältä! Aikaa kaikki kirppistelyt vie, mutta se kaikki on aina vaivan arvoista! Tsemppiä prosessiin ja ihanaa viikkoa sinullekin Tarja! <3

 2. Tsemppiä ! Ajatusmaailman muuttaminen otaitaa vaatia aikansa ennenkuin siihen tottuu. Sun täytyy nyt koettaa tehdä kieltäytymisestä se juttu, joka tuo ostamista/omistamistakin enemmän mielihyvää

  1. Kiitos tsempistä Tuuli! Näin kotona ollessa saan jo pelkästä ostamattomuuden ajatuksesta valtavasti mielihyvää ja olo on kevyt. Mutta sitten kun näen sen täydellisen takin, tai repun, josta olen haaveillut jo muutaman vuoden varustettuna -70% hintalapulla, niin silloin kyllä sydänalaa puristaa ja kurkkua kuristaa. 😀 Alehaukka mikä alehaukka!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.