Erilaista kirppistelyä

tunnetila: hehkutus

Ostamattomuusvuoteni päättyi lähes kolme kuukautta sitten. Tämän vuoden ostossaldoni näyttää kuitenkin varsin vaatimattomalta.

Tammikuun puolivälissä tilasin Granan superalesta muutaman vaatteen, jotka korvasivat mm. viime vuoden aikana puhkikuluneet kotihousut. En siis tavallaa hankkinut mitään uutta, vaan ainoastaan korvaavia juttuja vanhojen tilalle.

Seuraavan kerran kävin kaupungilla äitini kanssa helmikuussa. Silloin ostin Nougatista uudet lempikorvikset (korvissani myös näissä kuvissa), mutta uusia vaatteita ei tuolta ostosreissulta mukaani tarttunut. Tajusinkin juuri, etten ole Granan tilauksen jälkeen ostanut tänä vuonna yhtään vaatetta uutena.

neule Marimekko (second hand/Zadaa), paitapusero Andiata,
nahkahousut H&M (second hand), laukku MCM (second hand/Zadaa)*,
nilkkurit Tod’s (second hand/Zadaa)*, korvikset Pernille Corydon

Rakastin nuorempana kierrellä kirppiksillä. Tein paljon kivoja löytöjä, mutta jossain vaiheessa huomasin kirppisosteluissani tietyn kaavan. Kaava toimi seuraavasti: tein kirppikseltä kivan ja edullisen löydön. Käytin löytöäni muutaman kerran. Seuraavan kerran kun menin itse myymään kertyneitä vaatteita kirppikselle, mukana oli aina kaikki ne vaatteet, mitä olin aiemmin ostanut kirpputorilta.

Kun tuon kaavan ymmärsin, lakkasin ostamasta vaatteita käytettynä. Samaan aikaan lakkasin myös ostamasta alennusmyynneistä vaatteita ”koska halvalla saa”. En koskaan myynyt kirppiksillä vaatteita, joihin olin säästänyt rahaa. Niistä vaatteista tykkäsin valtavasti ja ne vaatteet käytin puhki. Kirppis- ja alelöydöt taas viihtyivät vaatekaapissani vain hetken, ja joutivat pian uusiin osoitteisiin.

Tuon kaavan ymmärtäminen muutti kulutustottumukseni kerralla todella paljon terveempään suuntaan. En käynyt vuosikausiin kirpputoreilla. Aleostoksilla kävin vain liikkeissä, joissa tiesin myytävän vaatteita, joista todella tykkään, ja joita voisin ostaa myös normaalihinnoilla. Toki hutiostoksia tulee tehtyä edelleen, mutta ei sellaisessa määrin mitä ennen.

Vuosien kirppisten karttelun jälkeen olen viime aikoina löytänyt uudestaan kirpputorien houkuttelevan maailman. Nyt tosin hieman eri tavalla mitä ennen. Ennen kirppislöytö tarkoitti minulle vitosen maksavaa hametta. Halpaa siis piti olla, jotta koin ostokseni löydöksi.

Nykyään selaan kirppisappi Zadaata, ja haen sieltä sellaisia luksuslöytöjä joita kovasti haluaisin omistaa, mutta joita en raaski normaalihintaisena ostaa. Ja voi kuulkaa, Zadaa on pa-ras!




Olen hehkuttanut Teille Zadaata jo varmaan sen kymmenen kertaa, mutta en taaskaan pysty pitämään suutani kiinni sen upeudesta. Katsokaa vaikka tätäkin asua.

Kuvien neule on Marimekon viime talven mallistosta. Sovitin kyseistä neuletta Marimekolla pariin otteeseen, mutta kun siinä oli villan ja mohairin lisäksi 29% akryylia, en periaatteesta suostunut maksamaan neuleesta yli kahtasataa euroa. Hetki sitten löysin neuleen Zadaasta alle kahdella kympillä! Rakastan tuota neuletta, enkä juuri muita neuleita ole viime aikoina käyttänyt.

Myös kuvien laukun ostin jokin aika sitten Zadaasta* (osa laukusta saatu yhteistyönä, osa maksettu itse). Tarkemmin sanottuna laukun entinen omistaja oli eräs saksalainen neitokainen. Suomessa perustettu Zadaa on tätä nykyä levinnyt jo Saksaan ja Tanskaan, ja tilaaminen Suomen rajojen ulkopuolelta tapahtuu yhtä mutkattomasti kuin tilaaminen koto-Suomesta.

Tuotteita selaillessaan voi haun rajata johonkin tiettyyn maahan tai sitten valikoimaa voi selata ilman maavalintaa. Ilman valintaa näet kaikkien Zadaassa tällä hetkellä olevien maiden tuotteet omassa koossasi. Kotimaan Zadaa-paketti maksaa 4€, tilaus ulkomailta taas on aina 8€.

Viimeisin hankintani Zadaasta on Insta-yhteistyön merkeissä tekemäni tilaus, johon kuului useampi suorastaan käsittämättömän upea löytö. Yksi näistä löydöistä on kuvissa jalassani olevat italialaisen Tod’sin nilkkurit*.

Tod’sin kengät maksavat liikkeessä noin 500€-1000€, enkä ole ajatellut koskaan omistavani kenkiä kyseiseltä brändiltä. Noh, kiitos Zadaan, nyt minulla on Tod’sin kengät, ja kaiken lisäksi juuri sellaiset nilkkurit, joita olen etsinyt jo pidemmän aikaa.

Tiedän, että ylenpalttinen hehkuttaminen saattaa olla ärsyttävää, mutta hemmetti sentään kun olen vaan niin iloinen siitä, että vihdoin on olemassa upea tapa kierrättää vaatteita. Yhden appin kautta pääsen käsiksi sellaisiin vaatteisiin tai muihin tuotteisiin, joita en pihiyksissäni raaskisi koskaan  uutena hankkia!

Kuvat: Anna-Maria / Secret Wardrobe

7

(8) Kommentit

  1. Jopas osuivat meidän päivän postaukset tänään hyvin yhteen! <3 😀 Zadaa on h-u-i-m-a-n huikea palvelu!

    1. Hahaaa, olipa hauska sattuma! Mä oikeesti rakastan Zadaata! Sitä kautta on tosi helppoa myydä itselle tarpeettomia juttuja, ja tehdä myös huippuja löytöjä!

    2. Samaa mieltä! Saattoi juuri mennä ostolakko vähän metsään Zadaan ”takia”.?

      1. USKON!!! Zadaa on ihan supervaarallinen paikka! 😀

  2. HeidiV says:

    Pitääpä tsekata tuo Zadaa, kun niin hehkutat 🙂

    Mun uuden kodin lähellä on kolme kivaa kirppistä… käyn niissä varsin usein, mutta usein myös lähden ostamatta mitään. Kiva on pelkästään kierrellä ja hypistellä.

    1. Suosittelen Heidi tsekkaamaan! Ihan superhyvä paikka myydä ja tehdä löytöjä! Mutta oma hohtonsa tuossa livekirppishypistelyssäkin on… 🙂 En olekaan tehnyt sitä vuosikausiin!

  3. Tarja says:

    Voihan apua, uskallanko koko Zadaata koskaan edes kurkistaa… Se voi laittaa kyllä tilin juoksemaan takaperin aika äkkiä, kun noita sinunkin löytöjäsi katselee 🙂

    1. Hih! Ensi silmäys Zadaassa ei välttämättä ole mikään ”WAU”-ilmiö, sillä ainakin itse teen parhaita löytöjä vasta sitten, kun laitan hakuparametrit kohdilleen. Mutta kannattaa myös muistaa, että Zadaassa ei tarvitse pelkästään ostaa, vaan siellä saa myös tosi hyvin tavaraa liikkumaan. Voi vaikka päättää, että ostaa sieltä vain niillä rahoilla, mitä sieltä tienaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.