Positiivista hiilinegatiivisuutta

tunnetila: kiitollisuus

Blogistani on viime aikoina tullut minulle jonkinlainen terapointipaikka. Vuodatan tänne postauksia työstressistä, selkäkivuista ja unettomuudesta. Kaikki nuo asiat liittyvät jollain tavalla toisiinsa, eli käytännössä yhden tylsääkin tylsemmän teeman ympärillä on tullut pyörittyä viime aikoina.

Haluaisin kirjoittaa ihanasta uutuuskosmetiikasta, kivoista reissuista joita on tullut tehtyä, tai vaikkapa vähän hullunkurisista farkuista jotka ostin, mutta simpura sentään kun valittaminen on aina välillä niin paljon helpompaa!

Joka päivä odotan, milloin saan ensimmäisen kiukkuisen lukijapalautteen: ”Miksi tässä blogissa aina valitetaan? Alkaa jo mennä maku tämän negatiivisuuden myötä.”

Tuota palautetta ei kuitenkaan ole kuulunut, päinvastoin! Täällä te vaan viikosta (ja vuodesta) toiseen tsemppaatte minua (ja joskus myös toisianne), osallistutte, kerrotte mielipiteitänne ja jaatte omia kokemuksianne. Byääää, mitä olenkaan tehnyt elämässäni oikein, kun olen saanut Teidät kaikki ympärilleni?! KIITOS!

Tämä viikko on kuitenkin ollut jotenkin niin superkiva ja leppoisa, ja yksi tärkeä asia on nytkähtänyt eteenpäin, että nyt on ihan pakko kirjoittaa niistä oikeasti kivoista asioista, joita olen tämän viikon aikana kokenut. Yksi näistä asioista oli kelluminen.

Kävin tiistaina pitkästä aikaa kellumassa Float Kalliossa. Ai että tuo painottomassa ja aistiärsykkeettömässä tilassa kelluminen on mahtavaa!

Joskus tunnin kellunta tuntuu kestävän ikuisuuden. En malttaisi yhtään vain maata, en jaksisi olla paikoillani. Joskus taas tunti tuntuu menevän silmänräpäyksessä. Tällä kertaa kävi jälkimmäinen. Tuntui kuin olisin vasta juuri päässyt tankkiin, kun hento lopettelumusiikki alkoi soida.

Syksyn pahin työstressi ja kaaos alkaa olla ehkä takana, joten tunti totaalisessa rauhassa tuli täydelliseen saumaan. Jos menen kellumaan liian stressaantuneena, rauhoittumisesta ei tule yhtään mitään. Nyt oli juuri oikea aika.

Toinen kiva asia tällä viikolla oli Finlaysonin ihana illallistapahtuma, jossa lanseerattiin kevät/kesä 2020 mallisto. Finlayson täyttää ensi vuonna huikeat 200 vuotta, ja mahtavia uusia juttuja on tulossa!

Finlaysonille on viimeisten parin sadan vuoden aikana kertynyt tuhansien erilaisten kuosien kuosipankki. Juhlavuoden kunniaksi kuosipankista on kaivettu esiin vanhoja suosikkeja, ja nämä kuosit on tuotu tähän päivään. Juhlavuoden tarjonnassa on myös entistä enemmän kierrätettyjä materiaaleja.

Juhlavuoden tuotteiden lisäksi Finlayson esitteli tänään (perjantaina 15.11.) julkaistavan täysin uuden pienssustustuoteperheen! Mallisto kantaa nimeä CO2/NEG, ja mallistosta löytyvät tuotteet ovat kaikki hiilinegatiivisia.

Hiilinegatiivisuus tarkoittaa sitä, että Finlaysonilla on selvitetty tarkasti miten paljon kunkin tuotteen valmistaminen on synnyttänyt kasvihuonepäästöjä. Tuon tiedon valossa he päättivät ylikompensoida koko tuotentoketjun aiheuttaman hiilijalanjäljen.

Käytännössä Finlayson siis osti EU:n virallisilta päästökauppamarkkinoilta oikeuksia, joilla he kompensoivat kunkin tuotteen valmistuksesta syntyneet kasvihuonekaasupäästöt kaksinkertaisina.

Uusia hiilinegatiivisia tuotteita ovat huonetuoksu (diffuuseri), tuoksukynttilät, pyykkietikka, palasaippua sekä tyynynpäällinen. Jos siis tänä jouluna haluatte ostaa ystävillenne lahjaksi jotain pientä, niin näitä tuotteita voi ostaa aika hyvällä omatunnolla.

Tyynynpäällistä lukuun ottamatta tuoteperhe on valmistettu Suomessa, Herttoniemessä sijaitsevan, huonetuoksuihin erikoistuneen OSMIAn tehtaalla. Ihania tuotteita, joissa tuoksuna mm. puuvilla.

Että tällaista kivaa osui tälle viikolle! Ja hei vielä loppuun se tämän viikon paras juttu: sain vihdoin lähetteen magneettikuviin!

Minulle on oikeastaan ihan sama löytyykö selästä jotain mitä päästään hoitamaan, vai eikö sieltä löydy mitään varsinaista vikaa. Kunhan vihdoin saadaan asioihin selvyyttä, niin jo se pistää palikat päässä uuteen järjestykseen ja vähentää murehtimisen määrää.

8

(4) Kommentit

  1. Johanna says:

    Voi miten hyvä uutinen tuo magneettikuviin pääseminen! Löytyy sieltä mitä tahansa (toivottavasti ei mitään hankalasti hoidettavaa), niin tiedätpähän vihdoin mikä selkäkivun aiheuttaa. Ihanaa viikonloppua sinulle Nina! <3

    1. Kiitos Johanna! Saan kuvien tulokset ortopedilta tiistaina. Vitsit, vähän jännittää! Leppoisaa sunnuntaita! <3

  2. HeidiV says:

    Ihanaa kun jaat myös negatiivisia juttuja, olet aito! ?Hienoa kun pääset magneettikuvaan!

    Tuota kelluntaa kiehtoisi kokeilla.

    1. Kiitos Heidi! Juuri siksi jaan täällä vähän tylsempiäkin asioita, kun ei kenenkän elämä ole pelkkää onnea ja iloa päivästä ja vuodesta toiseen. Ihanaa Heidi että luet, kommentoit ja olet mukana! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.