Yhteisöllisiä ilonaiheita

tunnetila: ilo

Olen kirjoittanut Tunnetila -blogiani vuodesta 2008 lähtien, ja nyt jouduin ensimmäistä kertaa miettimään, voinko kirjoittaa postauksen tunnetilaksi sen tunteen, mikä minulla oikeasti tällä hetkellä on.

Haluan nimittäin kirjoittaa ilosta. Kaikista niistä kivoista asioista, mitä elämässäni on juuri nyt. Mutta onko se tässä vallitsevassa poikkeustilassa sopivaa?

Ainakin itse kaipaan elämääni kaikkien rajoitusten ja kurjien asioiden lisäksi mahdollisimman paljon positiivisia ajatuksia ja iloisia juttuja, joten päätin, että meni syteen tai saveen, tämä postaus olkoon täynnä iloisia asioita ja vähän jännittäviäkin uutisia!

mekko Ganni / second hand Zadaa, kashmirneule Store of Hope, sormus LillanHelsinki, kassi Samuji, kengät Pomar*

Mitä kaikkea kivaa elämässäni juuri nyt on? Mistä kaikesta nautin, vaikken juuri kotoa poistukaan? Tässä muutama juttu, joista saattaa olla iloa myös Teille.

Ensimmäisen ilahduttamismaininnan saa Hanna G:n #sunnuntaiserviisi.

Somevaikutaja ja kokki Hanna Gullichsen järkkää nykyään joka sunnuntai klo 15 Instagram-tilillään IG Liven, jossa kokkaillaan yhdessä. Hanna kertoo ruoan laittoon tarvittavat raaka-aineet IG-tilillään yleensä torstaisin, ja sunnuntaina kaikki innokkaat kotikokit ovat tarvikkeineen valmiina puhelimiensa ääressä.

Viime sunnuntaina mm. herkullisia uppomunia oli kokkailemassa parhaimmillaan yli tuhat tyyppiä. Tuo konsepti on ihan superkiva, ja olen jokaisella kokkauskerralla oppinut jotain uutta.

Toinen minua todella paljon ilahduttanut juttu on artistien livekeikat somessa. Viime perjantaina bongasin FB:stä lempparini Sophie Ellis Bextorin Kitchen Discon.

Brittiläinen discokuningatar oli pukeutunut kotonaan paljettiasuun, virittänyt olkkarin kattoon discopallon huikeine valoineen, pukenut paljetteja päälle myös mukana tanssiville ja välillä syliin haluaville lapsilleen, ja kaikessa tuossa kodin kaaoksessa veti liudan hittibiisejään.

Tanssin ja lauloin mukana kotiasussani ja harmittelin, että huomasin keikan vasta siinä hetkessä, kun Sophie siirtyi live-tilaan. Olisin nimittäin halunnut vaihtaa päälle bileasun itsekin, ja leikkiä olevani ”oikeasti” keikalla viettämässä perjantai-iltaa. Keikka oli ihan super!

Kolmas minua päivittäin ilahduttava juttu on #nallehaaste.

Oletteko huomanneet talojen ikkunoihin yhtäkkiä ilmestyneitä nalleja tai muita pehmoeläimiä, jotka kurkistelevat ulos? Asuinalueellani nalleja on ikkunoilla jo valtavasti!

Kun kouluun tai päiväkotiin ei pääse, eikä kavereiden kanssa puistossa leikkiminenkään ole sallittua, lapsille on haluttu järjestää jotain kivaa muuten niin tylsille kävelylenkeille vanhempien kanssa. Ennen metsästettiin puhelimella Pokemoneja, nyt löydetään nalleja ihan livenä!

Ihmiset ovat lähteneet innolla mukaan ilahduttamaan ulkoilevat lapsia, ja tuoneet heille ikkunoihin hauskaa bongattavaa. Eivätkä nuo nallet ole ikkunoissa ainoastaan lapsia varten. Olen alkanut bongailla niitä itsekin, ja ilahdun jokaisesta näkemästäni pehmotyypistä.

Kiitos ihmiset, että olette noin kivoja ja ajattelevaisia, ja lähdette mukaan hyväntuulen tempauksiin!

Meillä kyttäyshommiin ikkunalaudoille ovat päätyneet Mauri (matkamuistomyyrä Prahasta), Simo (hamsteri, jonka voitin narunvedosta Busch Gardensin huvipuistosta Virginiassa), Possu (joka on oikeasti virtahepo, ja joka löysi tiensä kotiimme Bilbaosta), sekä Pommi Kekkonen (Angry Birdsistä tuttu Pommi-lintu). Heh, tuntuu pehmotyyppejä riittävän tässäkin osoitteessa…

Myös virtuaalijumpat, joogat ja pilatekset ilahduttavat. Niistä kirjoittelin enemmän täällä. Osallistuin eilen myös ensimmäiseen virtuaaliseen pressitilaisuuteen! Diego Dalla Palman Contouring Master Class -livepressi oli tosi kiva ja toimiva. Sain IG Liven kautta erinomaisia meikkivinkkejä, ja pääsin näkemään, miten upeasti uusi varjostuspaletti toimii. Kiitos Marsaana, näitä lisää!

Poikkeustilan mukanaan tuomien, uusien ja ilahduttavien juttujen lisäksi minua ihan henkilökohtaisella tasolla ilahduttaa uusi blogiini liittyvä kuvio. Blogini on nimittäin nykyään osa 40+ -blogiyhteisöä!

Olen tänä vuonna pohtinut paljon blogini tulevaisuutta. Kun pitkän pohdinnan jälkeen päätin jatkaa blogini kirjoittamista, päätin samalla, että nyt olisi hyvä aika saada ympärille kiva bloggaajaporukka. Bloggaaminen kun on aika pitkälti yksinäistä puurtamista.

Heitin ajatuksen ilmaan, ja hyvin nopeasti palaset loksahtivat paikoilleen. Nyt ympärilläni on iso kasa mukavia kanssabloggareita, joista osan tunnen jo entuudestaan. Blogini ei muuta fyysisesti minnekään, mutten silti ole yksin.

Aika kiva ja virkistävä juttu, vai mitä sanotte?

Kuvat: Anna-Maria / Secret Wardrobe

8

(8) Kommentit

 1. Leena says:

  Kyllä minä ainakin kaipaan jo vähän muutakin, kuin koronaa, tilastoja ja poikkeustilaa. Vaikka haluankin pysyä ajantasalla uutisista, yritän lukea ne vain kerran päivässä, ettei tule ähkyä. Niin että osui ja upposi ainakin tänne 🙂
  Ja sun asu on aivan ihana! Haaveilen saman tyylisestä mekosta, mutta sopivan ja istuvan löytyminen tällä mitalla (152 cm) ei aina ole helppoa. Ja sitten tuleekin aina puettua ne iänikuiset farkut…

  Mukavaa viikonloppua 🙂

  1. Niin kiva kuulla, että olet Leena löytänyt balanssin koronauutisten seuraamiseen! Minä katsoin aluksi joka ikisen infon ja tiedotustilaisuuden, mutta nykyään katson uutiset kerran tai pari päivässä minäkin. Ei liikaa infotulvaa jaksa millään, etenkin jos haluaa pitää mielen yhtään positiivisena.

   Tuosta mekosta… Olisikohan tämä sinulle sopiva? Mina olen 163cm ja minusta mekko on minulle vähän liian lyhyt. Jos olet minua lyhyempi, niin tämä saattaisi olla sinulle paremman pituinen… Laitetaanpas viestiä! 🙂

   Mukavaa pääsiäisviikonlopun jatkoa! 🙂

 2. Emilia says:

  Ensinnä, ihana asu! ? Toiseksi, onnea uudelle blogiyhteisölle! ?
  Tässä jos jossakin tilanteessa iloisten ja positiivisten asioiden esille tuominen omasta mielestäni on vain hyvä asia. Iloa ja onnea on tässä vallitsevassa tilanteessa välillä vaikea löytää ja itse ilahduin tästä jutusta todella paljon! Itse iloitsen muutaman viikon päästä koittavasta muutosta ja saan itseni kiinni jatkuvasti hymyilemästä ja miettimästä uutta kotia ? Toisen ilo tarttuu ja tästä kirjoituksesta huokuva ilo tarttui tänne, kiitos siis tästä ?

  1. Kiitos Emilia asukehusta, ja kiitos myös onnitteluista! <3 On jännittävää olla mukana uudessa yhteisössä. Saas nähdä mitä kaikkea keksitään, kunhan saadaan tämä poikkeustila elettyä. 🙂

   Teillä muutto lähestyy, niin kivaa! Haluan sitten heti nähdä kuvia kun pääsette asettautumaan kodiksi! Ihanaa pääsiäisen jatkoa! <3

 3. On aina kiva lukea ilahduttavista asioista! Olen itsekin pohtinut viime aikoina paljon kirjoitusaiheita ja lukijoiden viestit ovat olleet niin selvästi sen kannalla, että kaivataan optimismisa ja positiivisia asioita, ja toiveena on että jatkan kuten ennenkin, joten niillä mennään.
  Pitääpä tsekata Hanna G:n kokkausjuttu – kuulostaa kivalta.
  Aurinkoista viikkoa!

  1. Olen itsekin huomannut sen, että iloisia asioita tässä kaivataan, eikä huolen ja murheen levittämistä tai paniikin lietsomista. Tästä selvitään kyllä, päivä kerrallaan! Ihanaa pääsiäisviikonlopun jatkoa sinulle Maarit!

 4. […] edellisessä postauksessani uusia ilonaiheita, joita maailman outo tilanne on elämääni tuonut. Suurin iloa tuottanut asia, […]

 5. […] Kerroin jo aikaisemmin ottavani osaa Hanna G:n järkkäämään #sunnuntaiserviisiin, ja Hannan kanssa kokkaillessa olen oppinut joka viikko jotain ihan uutta. Oivallukseni ovat saattaneet olla ihan pieniäkin juttuja, mutta jokainen oivallus on ilahduttanut minua hurjasti. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.