Loma pilalla, stressi tilalla

tunnetila: ahdistus, innostus ja jännitys

Arvatkaa mitä tein? Pilasin rennoksi ja palauttavaksi tarkoitetun kesälomani heti loman ensimmäisenä päivänä.

Juuri nyt minun pitäisi olla lomalla ja nautiskella elämästä. Mitä vielä. Olen koko ensimmäisen lomaviikon herännyt aamuyöllä paniikissa ja valvonut aamuun asti valtavan stressin kourissa. Päivisin olen ahdistunut ja rintaa puristaa. Tunne rennosta lomasta on tipotiessään. Voi hiton hiton hitto!

Ai mitä tapahtui? Noh, törmäsin viikko sitten perjantaina työkaverini FB feedissä kuviin kivannäköisestä vuokra-asunnosta. Asunto oli ihan nykyisen kotimme naapurissa, mutta pienempi ja edullisempi.

Näytin kuvat miehelleni ja hän innostui asunnosta heti. Otin omistajaan yhteyttä ja sovimme treffit asunnolle maanantaille, lomani ensimmäisen päivän aamuun.

Maanantaiaamuna kymmeneltä kävimme katsomassa asuntoa, ja samana iltana ennen kello yhdeksää vuokrasopimus oli jo allekirjoitettu. Uusi koti odottaa meitä heinä-elokuun vaihteessa.

MITÄ HITTOA??? MINÄHÄN VIHAAN MUUTTAMISTA!

”Muuttomme on vihdoin ohi. Kaikki meni muutossa onneksi hyvin. Tai siis niin hyvin, kuin tuo kammottava tapahtuma voi mennä. Olemme viime vuosina muuttaneet kahden vuoden välein. Voi kunpa tällä kertaa saisimme asua samassa osoitteessa vaikka edes viisi vuotta.” Blogipostaus Tunnetilassa, kirjoitettu 2.4.2015

Taisin tuossa postauksessa tietämättäni ennustaa tulevaa. Niinhän siinä nimittäin kävi, että vähän yli viisi vuotta tässä ihanassa kodissa oltiin, mutta nyt on aika siirtyä kohti uutta.

Uusi kotimme on pienempi ja edullisempi, mutta monilta osin myös järkevämpi, kodikkaampi ja sympaattisempi kuin tämä nykyinen. Olen koko ajan tässä asuessa sanonut, että emme tee mitään kolmannella huoneella tai kolmella kauniilla, mutta toimimattomalla kakluunilla.

Uudessa kodissa on tehokkaat neliöt ja kakluuni, joka toimii. Uskon, että tulemme viihtymään asunnossa tosi hyvin, vaikka nykyisen kodin ihanaa erkkeriä tulee varmasti ikävä.

Muutan siis vajaan kuukauden päästä mielelläni uuteen kotiin, mutta muuton ajoitus ei voisi olla akkujen lataamisen suhteen huonompi. Miksen IKINÄ voi pitää lomaa lomana, vaan otan lomalle aina jotain saakelin projekteja???

Nyt minua odottavat loman ratoksi 85 m2 asunto ja vinttikomero, jotka molemmat täytyy käydä tavaroista läpi, ja pakata muuttoa varten. Hyi olkoon! Pelkkä ajatus itkettää ja saa aikaan vatsan väänteitä.

Seuraavat pari viikkoa yritän kuitenkin nollata päätäni ja pidän lomaa ainakin blogista, ehkä jonkin verran myös Instagramista. Haluan kerätä tulevien viikkojen ajan kunnolla voimia muuttoon, ja syksyllä alkavaan uuteen työprojektiin.

Niin, minulla siis vaihtuu koti ja työ 1.8. Voi jestas sentään. Olisi tehnyt joutilaisuus ihan hyvää juuri nyt.

10

(15) Kommentit

 1. No huh! On siinä heinäkuulle hommaa valmistella kaikki uusi alkamaan elokuussa! Paljon jaksamista projektin kanssa kuitenkin!

  1. No hommaa on! Hyi kamala sentään! Onneksi ollaan huomenna lähdössä reissuun, joten en vietä koko lomaa kotona murehtien. Kiitos tsempistä!!

 2. Kati says:

  Hahaa! Samassa veneessä ollaan. Meilläkin muutto edessä elokuun lopulla! 😀

  1. Eikä?! Voimia ja jaksamista sinnekin. On tää ihan hirveetä kun kävelee vaan ympäri asuntoa ja miettii minne tämä kaikki tavara mahtuu. Etenkin kun muuttaa isommasta pienempään, niin ahdistaa ihan mukavasti… ?

 3. Seijahannele says:

  Muutto on aina valtavan suuri projekti – ja kuluttava. Mutta on siinä positiivisiakin puolia: kaikki tarpeeton/huonosti toimiva löytää uuden kodin (tai jonkin muun paikan kierrätyksessä). Kunhan tavaroiden läpikäyntiä ei jätä aivan viime tinkaan (niinkuin minä tein), silloin tulee hankkiuduttua eroon sellaisistakin esineistä joille olisi ollut käyttöä, Temppiä!

  1. Kiitos viisaista sanoista! Nyt on onneksi ihan hyvin aikaa käydä tavaroita läpi. Harmi vaan kun ei ole autoa, jolla saisi turhan tavaran roudattua kierrätyskeskukseen tai muualle ennen muuttoa. Onneksi ystävä on luvannut auttaa! ❤️

 4. Saara says:

  Ohoo! Muutot on kyllä raskaita, mutta samalla itse koen muuttamisen jotenkin puhdistavana kokemuksena. Tietysti se tavaramäärän läpikäyminen ja karsiminen, mutta myös uudet, puhtaat nurkat, kaapit ja kaikki. Siinä on jotain sellaista uuden alkua. Ps. Pakkaile pikkuhiljaa?

  1. Yritän ajatella just noin: puhdistavana kokemuksena ja turhasta luopumisena. Mut ahdistaa silti ihan pirusti! ? Me ollaan lähdössä huomenna lomareissulle, eli ihan hirveästi tässä ei ole sitten menen muuttoa aikaa pakata. Mutta onneksi saadaan avaimet uuteen kotiin jo viikko ennen muuttoa. Se helpottaa ihan valtavasti!

 5. Ohhoh! Mutta toisaalta monesti kaikki riippuu asenteesta, miten siihen suhtautuu. Muutossa on positiivista se, että tulee käytyä ne kaapit ja laitettua turhat jutut kiertoon ja on kiva aloittaa ”puhtaalta pöydältä” uudessa paikassa.

  Noh, itsekin muutin juuri, mutta tämä oli kyllä ihan omanlaisensa muutto (long story short: itsepäinen otus tuli siinä kylkiäisenä). Voi, miten stressaava ja kivikkoinen alku. Taisin saada jonkun pienen hermoromahduksen, kun kaikki asiat kasaantuivat. Voin lohduttaa sinua, se on vain muutto! 🙂 Ja toisaalta, varmaan taas asutte tuossa ainakin sen pari, tai viisi(?) vuotta. Minun on taas lähdettävä kohti uusia tuulia kolmen kuukauden jälkeen.

  1. Huh, muuttotahtisi on kyllä hengästyttävä! Tsemppiä, voimia ja jaksamista sinulle Vivi! Ja oikeassa olet, se on myös asennekysymys miten muuttoon suhtautuu. Hetkittäin olen iloinen että käytän lomaani tavaran karsimiseen, mutta sitten taas huomaan omistavani vaan kaikkea kivaa, enkä halua luopua mistään. Ja sit menee taas hermo. 😀

 6. HeidiV says:

  Istuin nykyisen kotimme lattialla laatikoiden keskellä väsyneenä, mieheni oli vielä siivoamassa vanhaa asuntoamme. Mietin: kenen idea tämä muutto oikein oli…! Yhteinen…

  Eli voimia kovasti, kyllä se iloksi muuttuu! Ihanalta kuulostaa uusi asunto!

  1. Voi Heidi miten tuttuja tunteita muutosta kuvailet! <3 Kiitos tsempistä, sitä tarvitaan! <3

 7. […] iltapäivällä pakkailukaaoksen keskellä haaveilevani pullasta. En jaksanut lähteä kauppaan, joten keitin teetä ja kaivoin […]

 8. […] kerroin, muutamme isommasta asunnosta pienempään (85m2 -> 60m2), ja kolme huonetta muuttuu kahdeksi. […]

 9. […] pysytellä koronatilanteen vuoksi kotosalla. Onneksi buukkasimme lennot. Muuten en olisi päässyt muuttostressistä eroon koko lomalla […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.