Loma pilalla, stressi tilalla

tunnetila: ahdistus, innostus ja jännitys

Arvatkaa mitä tein? Pilasin rennoksi ja palauttavaksi tarkoitetun kesälomani heti loman ensimmäisenä päivänä.

Juuri nyt minun pitäisi olla lomalla ja nautiskella elämästä. Mitä vielä. Olen koko ensimmäisen lomaviikon herännyt aamuyöllä paniikissa ja valvonut aamuun asti valtavan stressin kourissa. Päivisin olen ahdistunut ja rintaa puristaa. Tunne rennosta lomasta on tipotiessään. Voi hiton hiton hitto!

Ai mitä tapahtui? Noh, törmäsin viikko sitten perjantaina työkaverini FB feedissä kuviin kivannäköisestä vuokra-asunnosta. Asunto oli ihan nykyisen kotimme naapurissa, mutta pienempi ja edullisempi.

Näytin kuvat miehelleni ja hän innostui asunnosta heti. Otin omistajaan yhteyttä ja sovimme treffit asunnolle maanantaille, lomani ensimmäisen päivän aamuun.

Maanantaiaamuna kymmeneltä kävimme katsomassa asuntoa, ja samana iltana ennen kello yhdeksää vuokrasopimus oli jo allekirjoitettu. Uusi koti odottaa meitä heinä-elokuun vaihteessa.

MITÄ HITTOA??? MINÄHÄN VIHAAN MUUTTAMISTA!

”Muuttomme on vihdoin ohi. Kaikki meni muutossa onneksi hyvin. Tai siis niin hyvin, kuin tuo kammottava tapahtuma voi mennä. Olemme viime vuosina muuttaneet kahden vuoden välein. Voi kunpa tällä kertaa saisimme asua samassa osoitteessa vaikka edes viisi vuotta.” Blogipostaus Tunnetilassa, kirjoitettu 2.4.2015

Taisin tuossa postauksessa tietämättäni ennustaa tulevaa. Niinhän siinä nimittäin kävi, että vähän yli viisi vuotta tässä ihanassa kodissa oltiin, mutta nyt on aika siirtyä kohti uutta.

Uusi kotimme on pienempi ja edullisempi, mutta monilta osin myös järkevämpi, kodikkaampi ja sympaattisempi kuin tämä nykyinen. Olen koko ajan tässä asuessa sanonut, että emme tee mitään kolmannella huoneella tai kolmella kauniilla, mutta toimimattomalla kakluunilla.

Uudessa kodissa on tehokkaat neliöt ja kakluuni, joka toimii. Uskon, että tulemme viihtymään asunnossa tosi hyvin, vaikka nykyisen kodin ihanaa erkkeriä tulee varmasti ikävä.

Muutan siis vajaan kuukauden päästä mielelläni uuteen kotiin, mutta muuton ajoitus ei voisi olla akkujen lataamisen suhteen huonompi. Miksen IKINÄ voi pitää lomaa lomana, vaan otan lomalle aina jotain saakelin projekteja???

Nyt minua odottavat loman ratoksi 85 m2 asunto ja vinttikomero, jotka molemmat täytyy käydä tavaroista läpi, ja pakata muuttoa varten. Hyi olkoon! Pelkkä ajatus itkettää ja saa aikaan vatsan väänteitä.

Seuraavat pari viikkoa yritän kuitenkin nollata päätäni ja pidän lomaa ainakin blogista, ehkä jonkin verran myös Instagramista. Haluan kerätä tulevien viikkojen ajan kunnolla voimia muuttoon, ja syksyllä alkavaan uuteen työprojektiin.

Niin, minulla siis vaihtuu koti ja työ 1.8. Voi jestas sentään. Olisi tehnyt joutilaisuus ihan hyvää juuri nyt.

10
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Satu // Life with Satu
  05/07/2020 at 10:16

  No huh! On siinä heinäkuulle hommaa valmistella kaikki uusi alkamaan elokuussa! Paljon jaksamista projektin kanssa kuitenkin!

  • Reply
   Nina
   05/07/2020 at 13:28

   No hommaa on! Hyi kamala sentään! Onneksi ollaan huomenna lähdössä reissuun, joten en vietä koko lomaa kotona murehtien. Kiitos tsempistä!!

 • Reply
  Kati
  05/07/2020 at 10:19

  Hahaa! Samassa veneessä ollaan. Meilläkin muutto edessä elokuun lopulla! 😀

  • Reply
   Nina
   05/07/2020 at 13:30

   Eikä?! Voimia ja jaksamista sinnekin. On tää ihan hirveetä kun kävelee vaan ympäri asuntoa ja miettii minne tämä kaikki tavara mahtuu. Etenkin kun muuttaa isommasta pienempään, niin ahdistaa ihan mukavasti… ?

 • Reply
  Seijahannele
  05/07/2020 at 11:29

  Muutto on aina valtavan suuri projekti – ja kuluttava. Mutta on siinä positiivisiakin puolia: kaikki tarpeeton/huonosti toimiva löytää uuden kodin (tai jonkin muun paikan kierrätyksessä). Kunhan tavaroiden läpikäyntiä ei jätä aivan viime tinkaan (niinkuin minä tein), silloin tulee hankkiuduttua eroon sellaisistakin esineistä joille olisi ollut käyttöä, Temppiä!

  • Reply
   Nina
   05/07/2020 at 13:31

   Kiitos viisaista sanoista! Nyt on onneksi ihan hyvin aikaa käydä tavaroita läpi. Harmi vaan kun ei ole autoa, jolla saisi turhan tavaran roudattua kierrätyskeskukseen tai muualle ennen muuttoa. Onneksi ystävä on luvannut auttaa! ❤️

 • Reply
  Saara
  05/07/2020 at 12:17

  Ohoo! Muutot on kyllä raskaita, mutta samalla itse koen muuttamisen jotenkin puhdistavana kokemuksena. Tietysti se tavaramäärän läpikäyminen ja karsiminen, mutta myös uudet, puhtaat nurkat, kaapit ja kaikki. Siinä on jotain sellaista uuden alkua. Ps. Pakkaile pikkuhiljaa?

  • Reply
   Nina
   05/07/2020 at 13:33

   Yritän ajatella just noin: puhdistavana kokemuksena ja turhasta luopumisena. Mut ahdistaa silti ihan pirusti! ? Me ollaan lähdössä huomenna lomareissulle, eli ihan hirveästi tässä ei ole sitten menen muuttoa aikaa pakata. Mutta onneksi saadaan avaimet uuteen kotiin jo viikko ennen muuttoa. Se helpottaa ihan valtavasti!

 • Reply
  Vivi Vinna
  09/07/2020 at 21:46

  Ohhoh! Mutta toisaalta monesti kaikki riippuu asenteesta, miten siihen suhtautuu. Muutossa on positiivista se, että tulee käytyä ne kaapit ja laitettua turhat jutut kiertoon ja on kiva aloittaa ”puhtaalta pöydältä” uudessa paikassa.

  Noh, itsekin muutin juuri, mutta tämä oli kyllä ihan omanlaisensa muutto (long story short: itsepäinen otus tuli siinä kylkiäisenä). Voi, miten stressaava ja kivikkoinen alku. Taisin saada jonkun pienen hermoromahduksen, kun kaikki asiat kasaantuivat. Voin lohduttaa sinua, se on vain muutto! 🙂 Ja toisaalta, varmaan taas asutte tuossa ainakin sen pari, tai viisi(?) vuotta. Minun on taas lähdettävä kohti uusia tuulia kolmen kuukauden jälkeen.

  • Reply
   Nina
   22/07/2020 at 20:18

   Huh, muuttotahtisi on kyllä hengästyttävä! Tsemppiä, voimia ja jaksamista sinulle Vivi! Ja oikeassa olet, se on myös asennekysymys miten muuttoon suhtautuu. Hetkittäin olen iloinen että käytän lomaani tavaran karsimiseen, mutta sitten taas huomaan omistavani vaan kaikkea kivaa, enkä halua luopua mistään. Ja sit menee taas hermo. 😀

 • Reply
  HeidiV
  20/07/2020 at 18:05

  Istuin nykyisen kotimme lattialla laatikoiden keskellä väsyneenä, mieheni oli vielä siivoamassa vanhaa asuntoamme. Mietin: kenen idea tämä muutto oikein oli…! Yhteinen…

  Eli voimia kovasti, kyllä se iloksi muuttuu! Ihanalta kuulostaa uusi asunto!

  • Reply
   Nina
   22/07/2020 at 20:16

   Voi Heidi miten tuttuja tunteita muutosta kuvailet! <3 Kiitos tsempistä, sitä tarvitaan! <3

 • Reply
  Pikkasen kuiva pulla - Tunnetila
  23/07/2020 at 01:45

  […] iltapäivällä pakkailukaaoksen keskellä haaveilevani pullasta. En jaksanut lähteä kauppaan, joten keitin teetä ja kaivoin […]

 • Reply
  Muutama päivä muuttoon - Tunnetila
  28/07/2020 at 16:45

  […] kerroin, muutamme isommasta asunnosta pienempään (85m2 -> 60m2), ja kolme huonetta muuttuu kahdeksi. […]

 • Reply
  Loistava monitoimiöljy, sekä parhaat kosmetiikan alevinkit - Tunnetila
  12/08/2020 at 08:36

  […] pysytellä koronatilanteen vuoksi kotosalla. Onneksi buukkasimme lennot. Muuten en olisi päässyt muuttostressistä eroon koko lomalla […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.