Kotimaista kiireestä kantapäähän

tunnetila: ilo

Mistä tulee sanonta ”kiireestä kantapäähän”? Kiire-sana merkitsee vanhassa suomen kielessä myös päälakea. Sanonnan kiire-sana ei siis merkitse hoppua. Sanonta tarkoittaa siis kutakuinkin samaa kuin ”päästä jalkoihin”. (lähde)

Niin, eli nykysuomeksi sanottuna olen näissä kuvissa pukeutunut kotimaisiin vaatteisiin ja asusteisiin päästä varpaisiin. Kiireestä kantapäähän kuulosti kuitenkin näin joulustressin aikana paremmalta tavalta ilmaista sama asia.

Mutta miten on mahdollista, että minulla on joulustressi? Aloitin joululomani jo kaksi viikkoa sitten, enkä ole tehnyt kuluneiden viikkojen aikana oikeastaan yhtään mitään. Tai no, ehkä siitä se stressi johtuukin…

Olen viime viikkojen ajan noussut sängystä vasta kymmenen maissa. Syönyt aamiaista kotona tai kahviloissa lounasaikaan. Tehnyt iltapäivisin täsmäiskuja kaupungille joululahjojen toivossa. Kaupungilta olen tullut kotiin teelle, ja sen jälkeen kaikki illat on mennyt telkkaria tuijottaen. En edes muista mitä sieltä olen katsellut, mutta jotain ”aivot narikkaan” -ohjelmia ihan varmasti.

Lomapäivät ovat valuneet sormieni välistä kuin hiekka konsanaan. Koti on siivoamatta, tortut paistamatta ja kaksi tärkeää lahjaa on vielä hankkimatta. Siitä tuo stressi varmaan johtuu.

pipo Samuji, neule Hálo, housut Voglia, kengät Pomar*, sormus ja korvikset*Lillan Helsinki

 

Aloin nyt oikein miettimään, että mihin ihmeeseen olen saanut kulumaan menneet kaksi viikkoa. Olenko oikeasti katsonut Salkkareita ja Yle Femin joulukalenteria (ihan mahtava, suosittelen katsomaan vaikka kaikki luukut kerralla!) kaksi viikkoa putkeen? Mutta ehei, olen minä kalenterini mukaan tehnyt muutakin.

Olen mm. tavannut viittä (!) ystävääni turvavälein, käynyt dippaamassa +2,5 asteisessa meressä, ollut parissa blogiin liittyvässä tapaamisessa, ollut mallina kuvauksissa, osallistunut kahteen koulutukseen, käynyt kellumassa, piipahtanut kolmatta kertaa tänä syksynä koronatestissä (jokainen ”iik, onkohan mulle flunssa tulossa” -tuntemus on testattu, eikä koskaan ole tullut edes nuhaa, vaan olo on mennyt yön aikana ohi, voi huoh).

Ja ai niin, olen myös lomani aikana tehnyt yhden vähän suuremman ostoksen. Siitä kuitenkin lisää tuonnempana. Pidän teitä vielä hetken jännityksessä, sillä tekemäni ostos jännittää vähän itseänikin.

Eli pari viikkoa on jo joululomaa takana, ja yllättävän paljon kaikkea on tullut tehtyä, vaikka olo on sellainen, että olen vain maannut sohvalla. Mutta noista joululahjoista on kyllä nyt stressi päällä.

Tänään on pakko tsempata ja hakea ne viimeisetkin lahjat. Sitten saa jouluviikko alkaa, ja joutilas joulu tulla! Onko Teillä jouluvalmistelut jo tehty? Entä vietättekö perinteisen joulun vanhoin traditioin, vai aiheuttaako poikkeusvuosi Teille myös poikkeuksellisen joulun?

Tsemppiä kaikille jouluvalmisteluihin! Ja muistakaa: joulu tulee kyllä, vaikka ihan kaikki ei valmista olisikaan!

Kuvat: Ida / Ida365

4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.