Pikkuroina piiloon

tunnetila: tyytyväisyys

Maalit ja sivellin PR-näytteitä

Haaste:

Teen töitä etänä, eli istun nykyään kaiket päivät keittiönpöydän ääressä koneen kanssa. Pöydälle kertyy päivän aikana kaikkea pientä, esimerkiksi epämääräinen kasa post it -lappuja, kyniä, huuli- ja käsirasvoja sekä nenäliinapaketteja. Kun työpäivä on ohi suljen läppärin, mutta kaikki tuo roina jää ajelehtimaan ympäri pöytää. Ärsyttää kun näen kaiken tuon sotkun myös iltaisin.

Tavoite:

Ostaa kannellinen rasia, jonne saa työpäivän päätteeksi laitettua piiloon kaikki päivän aikana kertyneet rojut.

Toteutus:

Löysin taloyhtiömme roskakatoksen kierrätyshyllyltä puisia viinilaatikoita. Laatikot olivat ehjiä ja puhtaita, ja niiden sulkumekanismi toimi. Nappasin laatikot mukaan ja ryhdyin tutkimaan taannoin testiin saamiani Vintron kalkkimaaleja*. Voisikohan kalkkimaalilla maalata puisen viinilaatikon?

Googlailun jälkeen selvisi, että monikäyttöisellä Vintro Chalk Paint -kalkkimaalilla voi maalata lähes mitä vaan! Lasia, puuta, kiveä, kaakeleita, muovia, metallia, nahkaa ja tekstiilejä. Tuote sopii siis huonekaluille, mutta myös kodin muille pinnoille ja pienesineille.

Parasta kalkkimaaleissa on se, että pintoja ei tarvitse esivalmistella, vaan maalaamaan pääsee heti. Maali on myös vesiliukoista (upea ominaisuus tällaiselle sinne päin sutijalle), ja maali kuivuu parissa tunnissa. Aivan täydellistä!

Olin jo innoissani avaamassa pikkuruista maalipurkkia kun totesin, että hemmetti, onkohan minulla tälle maalille sopivaa sivellintä. Ja kas, olen saanut joskus vuosia sitten Sokevalta muutaman maalisudin testiin, ja niiden joukosta löytyi puuhaan täydellinen Royal Soft -sivellin*. Ihan mahtava sivellin olikin! Pehmeä mutta napakka, joustava, kotimainen, teki kaunista jälkeä ja puhdistui helposti vesipesulla.

Yllä työpiste ennen ja jälkeen

Maali on paksua ja peittävää, ja jo yhdellä maalikerroksella saa upeaa jälkeä aikaan. Kannattaa huomioida, että jos kalkkimaalilla maalaa kovalle kulutukselle joutuvia pintoja, maalin päälle kannattaa laittaa Vintro -sarjan vaha tai lakka. Näin pinta kestää hyvänä pitkään. Oma säilytysboksini tuli valmiiksi yhdellä maalikerroksella.

Kaiken muun hyvän lisäksi Vintro-maali on myös ekologinen ja vaaraton, joten sillä voi maalata vaikka leluja! Tuotteissa on hyvin mieto tuoksu, ja niissä on erittäin vähän haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC).

Maaleista löytyy yli 50 eri sävyä, ja niitä voi myös sekoittaa keskenään. Kuvissa yllä käytetty sävyä ” Wild Heather”. Vintron kalkkimaalit on kyllä mahtavia!

Sain maalausinspiksen eilen, ja parissa tunnissa keittiönpöydän työnurkasta tuli huomattavasti siistimpi. Ai että! Tulipa hyvä mieli!

4

(10) Kommentit

 1. Emilia says:

  Mahtavaa! Ja tulipa laatikosta kaunis tuolla värillä ? Tällaiset prokkikset on kivoja, kun pienellä vaivalla saa uutta ilmettä nopeasti ja helposti. Ja mikä parasta, oman kädenjäljen näkeminen saa hyvää mieltä aikaan pitkäksi aikaa ❤️

  1. Just tämä!! Mä ihailen koko ajan koneella istuessani tuota laatikkoa. Väri on todella kaunis! Tekisi mieli maalata nyt vaikka mitä muutakin! Mies on jo vähän huolissaan huonekalujemme suhteen… ?

 2. Katja says:

  Hei käsityöntekijä!
  Olisiko sinulla hetki aikaa käydä vastaamassa käsityöaiheiseen kyselyyn? Kysely on osa kahden kasvatustieteen tohtorin post doc -tutkimusta. Kysely käsittelee käsitöiden tekemisen ja arvojen yhteyttä, kestävää käsityötä sekä sosiaalisen median liittymistä käsitöiden tekemiseen. Kysely on tarkoitettu kaikille käsitöitä tekeville ja siihen vastaamiseen menee noin 20-30 minuuttia. Olisitko ystävällinen ja kävisit vastaamassa kyselyyn oheisesta linkistä: https://link.webropolsurveys.com/S/3E7D6087B575421F
  Ystävällisin terveisin: Katja Vilhunen
  (tätä kutsua saa jakaa eteenpäin)

  1. Kiitos kutsusta! 🙂

 3. saara t says:

  Tosi kaunis lopputulos! Mun opiskelupiste kotona on järkyttävän näköinen päivän päätteeksi. Onneksi vielä tällä hetkellä meillä on työhuone, jotta oven voi sulkea takanaan.

  1. Kiitos Saara! Mulla olisi kaksi vaihtoehtoa tehdä töitä: keittiönpöytä tai työpöytä makuuhuoneessa. Olen valinnut keittiön, sillä jatkuvaa kaaosta en halua katsella ainakaan makuuhuoneessa. 😀

 4. Kiitti inspiraatiosta. En tosin sitten maalannutkaan viinilaatikkoa, mutta tuli käyttöön kuitenkin 🙂 Ihanaa loppuviikkoa <3

  1. Puiset viinilaatikot on kyllä kauniita maalaamattakin! 🙂

 5. […] Näin blogikollegani Tunnetilan Ninan hauskan diy-idean kerran instagramissa.  Hän oli maalannut viinilaatikon ihanalla vaaleanpunaisella maalilla ja ottanut käyttöön säilytysrasiaksi. Ninan blogista löytyy myös juttu, täältä. […]

 6. […] Tulee aina niin hyvä mieli kun pääsee itse tavarasta eroon, ja joku muut saa tehdä löytöjä itselle turhista jutuista. Toki olen löytänyt roskiskatoksestamme itsellenikin joskus jotain. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.