Talvilomalle remppahommiin – varsinainen aktiiviloma tiedossa

tunnetila: jännitys

”Seuraavaksi Kauhava. Next stop Kauhava.” Terveiset junasta! Hyppäsimme mieheni kanssa tänä aamuna junaan, jonka suuntana on Oulu.

Kerroin jo aiemmin, että tänä keväänä meidän täytyisi tehdä reissu Ouluun. Olemme jännittäneet tuoko pahentuva koronatilanne matkustuskiellon ja matkamme jää kokonaan tekemättä. Onneksi matkustus kuitenkin yhä sallitaan ja pääsimme aamulla liikkeelle.

Oma kahden hengen hytti, käsidesi, maskipakko, ei kärrymyyntiä eikä ravintolavaunua. Turvallinen olo. Onneksi varasimme mukaan myös hyvät matkaeväät.

Kaikenlainen matkustaminen on tällä hetkellä aika kyseenalaista, enkä olisi varmasti lähtenyt talvilomareissulle minnekään edes Suomen sisällä ellei olisi ollut vähän ”pakko”. Olemme nimittäin nyt menossa Ouluun remontoimaan asuntoamme!

takki Marimekko, poolo Samsoe&Samsoe, housut People Tree (saatu)*, laukku Marimekko (saatu)*, pipo Samuji, huivi H&M (saatu)*, hanskat ReDesigned, korut Lillan Helsinki (saatu)*, kengät Pomar (saatu)*

Teimme joululomalla heräteostoksen, ja ostimme Oulusta remppakuntoisen kerrostalohuoneiston. Olen siis omistanut tuon asunnon jo monta kuukautta, enkä ole vielä koskaan käynyt siellä. Ihan absurdia!

Mieheni kävi tekemässä asuntokaupat joululoman aikana ja hänen vanhempansa ovat hoitaneet käytännön asioita paikan päällä. Minä olen nähnyt asunnosta valokuvia ja videoita, ja lähetellyt asunnon ostoon tarvittavia valtakirjoja. On ihan superkivaa päästä nyt paikan päälle ja nähdä itsekin mitä tuli ostettua.

Ajatus asunnon hankkimisesta tuli meille viime kesänä. Kävelimme kesälomareissullamme kauniissa oululaisissa puisto- ja merenrantamaisemissa. Totesin miehelleni, että tällä alueella voisi olla kiva joskus asua. Mieheni tuntee Oulun minua paremmin, ja hän oli alueesta kanssani samaa mieltä.

Idea Ouluun muuttamisesta joskus tulevaisuudessa ei siinä hetkessä tuntunut ollenkaan mahdottomalta, vaan jäi kytemään mieliimme. Ja kuinka ollakaan, juuri tuolta alueelta tuli joulun aikaan tarpeisiimme sopiva asunto myyntiin.

Tarkoituksena on tehdä asunnosta meille tulevaisuuden kiva pikkukoti, mutta sitä ennen toivomme löytävämme asuntoon luotettavan vuokralaisen.

Remonttimiehet ovat nyt huhkineet asunnolla muutaman viikon. Mm. pari seinää on kaadettu, keittiö ja kaikki irtokaapit purettu. Asunto on nyt siinä kunnossa, että seuraavaksi pääsemme maalaamaan sen. Ensi viikolla on tarkoitus asentaa asuntoon myös uusi lattia.

Tuleva talvilomamme on siis enemmän työleiri kuin varsinaista lomaa, mutta onpahan ainakin sellaista tekemistä, jossa työn jäljen näkee heti. Eikä tarvitse loman jälkeen miettiä, että mihin se viikko oikein meni, ja mitä ihmettä mä koko loman puuhailin.

Kivaa viikonloppua kaikille! Kaikki tsemppi maalausurakkaan otetaan vastaan!

Kuvat: Anna-Maria / Secret Wardrobe

14

(19) Kommentit

 1. Petra says:

  No ohhoh!

  1. Erittäin hyvin sanottu! Oli itsellekin yllätys että olin noin messissä asunnon ostossa. Mut jännää on! ?

 2. Ohoh, melkoinen heräteostos! Jännittävää!

  Vaikka nykyisen kotimme mekin ostimme vähän heräteostoksena, vasta vuoden-parin päästä oli tarkoitus ostaa ja yht’äkkiä olimmekin hankkineet asunnon. Paras ostos koskaan!

  1. Ihana kuulla että teidän heräteostos oli onnistunut. Toivotaan että meillä kävi yhtä hyvä tuuri. ?

 3. Näin Instasta, että remppa on alkanut ja piti tulla tutkimaan asiaa tarkemmin 🙂 Mitä heittäytymistä! Ihailen aina ihmisiä, jotka uskaltavat ja osaavat tehdä reippaita liikkeitä isoissa asioissa. Meikäläinen pohtii ja pohtii… Jännä seurata miten remppa edistyy, on aina tosi kiinnostavaa nähdä minkälaisia ratkaisuja ihmiset tekevät kodin suhteen.

  1. Kiitos Maarit! Tämä asunnon osto oli kyllä todellinen heräteostos. Siinä ei sen kummempia mietitty eikä pohdittu. 😀 Mieheni törmäsi asuntoon sunnuntaina. Samana iltana hän soitti äidilleen ja pyysi häntä varaamaan ajan näyttöön seuraavalle päivälle. Maanantaina klo 12 mieheni äiti kävi katsomassa asuntoa ja tutustui taloyhtiön papereihin. Sen jälkeen hän soitti meille ja iltapäivällä jo päätettiin ostaa asunto. Eli alle vuorokausi meni koko hommaan. 😀

   Tällä kertaa tekemämme remonttivalinnat on ehkä vähän erilaisia mitä tekisimme, jos remontoisimme asuntoa itseämme varten. Nyt jotenkin ajattelen, että teemme valintoja vuokralaiselle. Ja sitten kun/jos muutetaan asuntoon itse, tehdään asuntoon ehkä pientä päivitystä.

 4. Saara t. says:

  Upea juttu, onnea!! Kääk, pitääkö mun keskeyttää mun IG tauko että näen kuvia kämpästä enemmän :D. 50-luvun asunnot ovat ihania, olen niin onnellinen teidän puolesta. Ja Oulukin on kuulemma tosi kiva, itse en ole käynyt, vielä.

  1. Kiitos Saara! <3 Oulu on kyllä kiva kaupunki, ainakin aina kyläillä. Millaista täällä on asua selvinnee myöhemmin... 😉

   Pysy vaan kovana IG-tauon kanssa. Kerään kaikki remppastoryt Tunnetilan IG:n highlighteihin, joten niitä voi katsoa sieltä koska vaan.

 5. Kikka says:

  Vautsi, onneks olkoon teille! Varmaan vahan (tai enemmankin) jannittaa, mutta rohkee rokan syo, vai miten se meni. Hieno homma ja tsemppia remppaan!

  1. Kiitos Kikka! Täällä sitä ollaan nyt neljä päivää remontoitu. Paljon on saatu aikaan, mutta myönnän kuitenkin haaveilevani ehkä remppalomaa enemmän vanhasta kunnon kylpylälomasta… 😀

 6. Oi miten kiva, että voitte asua joskus Oulussa. Tervetuloa!

  1. Voi kiitos Margit! Oulu on kyllä kiva kaupunki. Olen aina viihtynyt siellä tosi hyvin. 🙂

 7. Elina says:

  Nyt on aika näköjään kommentoida monen vuoden seuraamisen jälkeen. Terkut Oulusta ja onnea asunnon ostosta! Päätettiin myös viime syksynä hyvin nopealla heittäytymisellä ja vuosien Hki/Espoo akselilla asumisen jälkeen että muutamme miehen kotikonnuille Ouluun. Ja täällä sitä nyt ollaan, itselle aivan vierailla mailla! Kolme kuukautta takana- ei ole vielä kaduttanut.? eli ei ollenkaan hullu päätös sitten ”joskus” vaikkapa muuttaa!

  1. Hei Elina, niin ihanaa kun jätit kommentin! Kiitos onnitteluista! <3 Meillä on sama homma, eli mieheni on Oulun suunnalta, ja minulle taas kaupunki on aika vieras. Niinä kertoina kun Oulussa olen käynyt, olen kuitenkin viihtynyt siellä tosi hyvin. Voisin hyvin kuvitella asuvani Oulussa vielä joku päivä. 🙂 Kiva kuulla että teitäkään ei muutto sinne kaduta. 🙂 Meillä on vielä bonuksena mökki samalla suunnalla, eli Oulussa asuminen mahdollistaisi mökillä käymisen muulloinkin kuin kerran vuodessa juhannuksena.

   1. Elina says:

    No sama täällä, mökkimatka lyheni 7h:sta 1,5 tunnin mittaiseksi kun muutettiin ja tää oli myös yksi iso syy miksi ylipäätään pohjoisemmas lähdettiin. Ymmärrän täysin yskän. ? kivaa päästä seuraamaan miten teidän tie vie eteenpäin ja miten remppa-asiat myös vielä mahdollisesti etenee- upean näköiseksi saitte asunnon!

    1. Ei vitsi, ollaan ihan samassa tilanteessa! Mökkeily best! 😀 Niin kiva kuulla, että seuraat matkassa mukana. Ties vaikka törmättäisiin joskus Oulussa! 🙂

 8. […] Oulun asunnon ensimmäinen remonttiviikko on osaltamme takana. Jos seuraat Tunnetilaa Instagramissa saatoit huomata, että teimme asunnolla hommia oikein urakalla. […]

 9. […] Oulun asuntomme remppahommat ovat taas ajankohtaisia, joten ajattelin kertoa nyt muutaman sanan edellisestä urakastamme, eli asunnon lattiaremontista. […]

 10. […] Oulussa keittiötä kasatessa miettiä, että mitä jos sittenkin muuttaisi Ouluun jo aiemmin kuin kymmenen vuoden päästä. Poikkeuksellinen pandemiavuosi on saanut miettimään omaa elämää ja elinympäristöä vähän […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.