Hauskaa vappua, poikkeustilasta huolimatta

tunnetila: ilo

Heippa Te kaikki ihanat tyypit! Mitä Teille kuuluu? Minulle kuuluu oikein hyvää.

Kevään pahin työsuma on (ainakin toistaiseksi) selätetty, ja olen saanut viimeiset pari viikkoa hengitellä rauhassa ja tehdä töitä ilman paniikinomaista kiirettä. Mikä ihana tunne!

Viikonloppuna on vappu. Juhlitaan vappua muuten ihan kotosalla, mutta vappupäivänä tapaan ystäväni herkuttelun merkeissä. Niin kivaa!

Ensi viikolla lähdemmekin sitten loppuviikosta Ouluun, jossa asuntomme remonttihommat jatkuvat. Jos kaikki menee hyvin, saamme perjantaina Oulun asunnolle keittiön kaapistot sekä makuuhuoneen välioven ja pääsemme viikonloppuna asennushommiin. Ihan älyttömän kiva saada asunnon remonttia eteenpäin.

Oulusta jatkan matkaani Savoon, jossa on tarkoitus olla alkuviikko etätöissä, ja loppuviikosta pääsen viettämään aikaa oman perheen kanssa. Ihan parasta myös tämä!

Ei ihmekään että olo on iloinen ja energinen, kun odotettavissa on parin seuraavan viikon aikana valtavasti kivoja juttuja. Ja hei aurinko paistaa ja kesä tulee.

neuletakki Arela, mekko Miia Halmesmaa, laukku Marimekko*, kengät Pomar*, korut Lillan Helsinki*

Olen taas tänä omituisena keväänä, kun lähes kaikki kiva on ollut kiellettyä, huomannut, miten pienistä asioista onni ja elämänilo muodostuvat.

Juuri oikealla tavalla verhojen välistä olohuoneeseen siivilöityvä aurinko. Hauska meemi. Viesti ystävältä. Hymy. Mehukas satsuma. Työkaverilta saatu kiitos hyvin tehdystä työstä. Ystävällinen sana keneltä tahansa. Lennokas juoksulenkki. Anteeksipyyntö.  Saunailta. Mieleen juolahtanut mukava muisto. Ihana parfyymin tuoksu. Muiden huomioonottaminen. Päivä, jolloin selkään ei satu.

Löydän lähes jokaisesta päivästä iloa tuottavia asioita, ja välillä suorastaan takerrun niihin. Etenkin niinä päivänä kun tuntuu siltä, että juuri sinä päivänä olisi liian helppo vaipua synkkyyteen.

Pari viikkoa sitten minulla oli sovittuna tapaaminen Helsingin keskustassa. Vettä satoi ja olisin mielummin perunut tapaamisen ja jäänyt makaamaan sänkyyn koko päiväksi. Keräsin kuitenkin itseni, ryhdistäydyin, meikkasin ja pukeuduin viime kesänä ostamaani Miia Halmesmaan kauniiseen mekkoon.

Vaikka kävelin tapaamiseen vesisateessa, niin perille päästyäni olo oli virkistynyt. Mekkoon pukeutuminen tuntui valtavan spesiaalilta, enkä enää edes muistanut, miten houkuttelevalta peiton alle kaivautuminen oli tunti sitten tuntunut.

Toivottavasti myös Te jaksatte löytää iloa arjen pienistä hetkistä. Nuo hetket ovat tässä ajassa kultaakin kalliimpia.

Oikein kivaa vappua Teistä jokaiselle! Olette tärkeitä.

Kuvat: Anna-Maria / Secret Wardrobe

8

(4) Kommentit

 1. Ellu says:

  Minulla on ollut raskas tämä alkuvuosi. Huolta ja murhetta. Mutta minulle iloa tuo hyvä kirja. Olen onnellinen siitä, että pystyn keskittymään lukemiseen ja saan näin hengähdystauon kaikkeen. Ihan tunnen miten hartiat ja stressitasot laskee. Rakastan myös kevättä ja sitä kun luonto herää talven jälkeen (no kuka ei rakastaisi 😀 ) Tämä kirjoituksesi oli myös kuin piristysruiske ja muistutti miten pienet asiat ovat tärkeitä. Niistä se elämä itse asiassa koostuu. Toivottelen sinulle mukavaa viikonloppua ja reissua sitten ensi viikolla 🙂

  1. Voi Ellu, onpa kurjaa kuulla, että alkuvuoteesi on mahtunut huolta ja murhetta. Toivotaan että asiat järjestyvät pian ja että aika parantaa haavat ja mielen. Kirjat ja viime vuosina, kun jostain syystä muka ehdin lukea vain harvoin, etenkin elokuvat ovat itselle se pakopaikka arjesta. Onneksi on kirjoja ja elokuvia, jotka vievät hetkessä muihin maailmoihin. Yleensä niissä myös päähenkilöiden murheet ovat niin suuria, että oma elämä tuntuu kohtalaisen helpolta sen jälkeen. 🙂

   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Ellu! Ja ihana että jaksoit jättää kommenttisi. Olenkin jo vähän miettinyt mitä sinulle kuuluu. 🙂

 2. Johanna says:

  Ihana kun kysyt mitä meille kuuluu! ❤️ Kiitos, minulle kuuluu ihan hyvää. Kesän lähestyminen ja aurinkoiset päivät tuntuvat ihanilta. Kivaa vappua sinulle Nina!

  1. Kiitos Johanna, on tosi kiva kuulla miten voitte ja mitä kuuluu! <3 Toivottavasti sinulla oli mukava ja rento vappu. Täällä ainakin nautittiin joutilaisuudesta täysin siemauksin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.