Helsinki Outlet – paikallisbussilla reissutunnelmaan

Kaupallinen yhteistyö Helsinki Outlet

tunnetila: ilo

Pääsiäisenä makasin turhautuneena sängyssä ja kuvittelin olevani pohjois-italialaisessa outletkylässä ostamassa serkkuni perheen kanssa pääsiäisherkkuja. Jättimäinen, vasaralla rikki lyötävä pääsiäismuna ja iso kuivakakku, Colomba pasquale, päätyivät haaveissani ostoskoriin.

Herkkukauppaa pidemmälle en muistoissani päässyt, sillä meneillään oleva poikkeustila ja matkustamattomuus alkoivat harmittaa liikaa. Tuli liian iso ikävä maailmalla asuvia ystäviä ja sukulaisia.

Hetken reissuikävää surkuteltuani päätin kuitenkin ryhdistäytyä ja järjestää itselleni reissufiiliksen ja optimaaliset shoppailuolosuhteet ihan täällä kotona. Tuon kaiken voi nimittäin nykyään tehdä vajaan tunnin päästä kotiovelta!

Helsinkiin, tai oikeammin Vantaalle, avattiin nimittäin syksyllä 2019 Helsinki Outlet-kylä. Kylä on konseptiltaan ja toiminnoiltaan hyvin samanlainen mitä ostoskylät maailmalla, joten pelkkä ostoskylän portille saapuminen saa ainakin itselläni aikaan reissufiiliksen.

Helsinki Outletista löydät yli 40 brändiä liikkeineen, ja mikä parasta, mukana on tosi monta omaa kotimaista lemppariani. Kylästä löytyy mm. Marimekon, Vallilan, Balmuirin, Luhdan, Pomarin, Lumenen ja Turon myymälät. Ja lapsellisille tiedoksi, myös kotimainen Gugguu on avannut liikkeensä Helsinki Outletiin.

Itse ihastuin reissullani mm. Balmuirin huumaavaan huonetuoksuun, Vallilan herkkäkuvioiseen torkkupeittoon, Marimekon nahkasandaaleihin ja Pomarin vegaanisiin Vire-sneakereihin.

Outletin liikkeiden valikoimat muodostuvat pääosin edellisten kausien mallistoista, mallikappaleista sekä kakkoslaadun tuotteista. Bongasin kuitenkin esimerkiksi Pomarin liikkeestä myös muutamia tämän kevään uutuuksia. Kyseessä on Pomarin ensimmäinen oma myymälä, joten sieltä saattaa tehdä vaikka mitä löytöjä!

Mallikappaleiden ja valikoimasta poistuvien tuotteiden myynti normaalihintoja edullisemmin on ideana hieno. Viime vuosina on puhuttu niin paljon vaikkapa vaateteollisuuden toivottomalta tuntuvasta tilanteesta, jossa myymättä jääneitä vaatteita hävitetään mitä kyseenalaisimmin keinoin. On erinomaista, että laadukkaita, mutta valikoimasta poistuvia tuotteita ei käsitellä jätteenä, vaan niitä myydän edullisemmin halukkaille.

Olen tehnyt vuosien mittaan upeita outlet-löytöjä ympäri maailmaa. Jossain vaiheessa kun tuli reissattua enemmänkin, keskitin kaikki alusvaateostokseni outlet-kyliin. Etenkin Yhdysvalloissa on tullut käytyä vaikka kuinka monessa outlet-kylässä ja pistettyä alusvaatekattaus kerralla uusiksi.

Olen niin iloinen, että nyt tuon voi tehdä halutessaan myös Suomessa!

Vietin pari viikkoa sitten ystäväni kanssa Helsinki Outletissa lähes koko lauantaipäivän. Ihmisiä alueella oli yllättävän paljon, mutta silti Outlet-kylässä oli jotenkin turvallisempi ja mukavampi fiilis kuin suljetussa kauppakeskuksessa olisi ollut.

Liikkeisiin päästettiin tietty määrä asiakkaita kerralla, ja liikkeiden työntekijät pitivät rajoituksista todella hyvin huolta. Sateisesta säästä huolimatta ihmiset jäivät sievästi jonottamaan liikkeiden ulkopuolelle ja odottivat, että edelliset asiakkaat poistuvat ja he pääsevät vuorostaan sisään.

Sisällä liikkeissä kaikki käyttivät maskeja ja käsidesiä oli tarjolla joka kulmalla. Ravintoloissa maskeja ei voinut ruokaillessa käyttää, mutta käytössä oli vain 50% asiakaspaikoista, joten ruuhkia tai turhaa läheisyyttä muiden ruokailijoiden kanssa ei ollut.

Oli muuten tosi kiva päästä pitkästä aikaa syömään ravintolaan! Kävimme ensin lounaalla Wok Wokissa ja ennen kotiin lähtöä vielä kahvilla Espresso Housessa*. Wok Wokissa olisi ollut tarjolla runsas buffet lämpimine ruokineen ja susheineen, mutta päädyimme kuitenkin testaamaan listalta vegaanisia annoksia. Herkullisia oli molemmat!

Iltapäiväkahvit Espresso Housessa meille tarjosi Helsinki Outlet. Kiitos herkkuhetkestä!

Olen viime aikoina vältellyt (taas kerran!) sokeria, ja yllätyin iloisesti kun löysin Espresso Housen valikoimasta supermakean suklaapallon ilman lisättyä sokeria. Pallero on maustettu kahvilla ja vaniljalla, ja se on myös leivottu ilman eläinkunnan tuotteita. Kauran lisäksi siinä ei ole käytetty muita viljoja, eli suklaapallo sopii myös vehnää vältteleville.

Itse asiassa myös täällä tilaamamme kaikki herkut olivat vegaanisia ja/tai gluteenittomia. Oli niin kiva huomata, että oli ruokavalio oikeastaan mikä tahansa, niin Helsinki Outletissa jokaiselle löytyi syötävää. Hyvä ruoka tuo erinomaisen lisän shoppailukokemukseen, etenkin jos alueella tulee vietettyä koko päivä.

Viimeistään kesällä täytyy taas päästä Helsinki Outlet-kylään ostoksille. Kaunis sää, ulkoterassit ja sormille sulava jäätelö tuovat entistä enemmän mieleen italialaisen outletin, jossa olen käynyt serkkuni kanssa ostoksilla.

Aina ei siis välttämättä tarvitse buukata lentoja Milanoon päästäkseen edullisten ostosten makuun. Helsingin keskustassa esimerkiksi bussiin numero 75 hyppääminen voi riittää oikein hyvin!

Kuvat minusta: Vilma

4

(8) Kommentit

 1. Jasmin says:

  Itse asun lähellä tuota Outletkylää ja aina jaksan ihmetellä miten se kerää parkkipaikat täyteen autoja, vaikka olisikin sadesää!

  Mukavaa toukokuuta!?

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  1. Me ihmeteltiin samaa. Satoi siis sinä päivänä kun oltiin siellä, ja silti oli tosi paljon ihmisiä ja parkkipaikka täynnä. Mutta näytti ihmiset myös tekevän tuolta löytöjä. Kaikilla oli valtavasti kasseja kun olivat lähdössä pois. ☺️

   Kivaa toukokuuta ja alkavaa viikonloppua sinullekin!

 2. Johanna says:

  Oi pääsispä tonne! Jos tullaan kesällä Helsinkiin, niin tuon kohteen voisi kyllä lisätä listalle.

  1. Suosittelen! Meillä meni tuolla koko päivä ihan huomaamatta!

 3. Vaadin, että menemme tuonne yhdessä. Pakko päästä! ?

  1. Mennään ehdottomasti! Viimeistään kesällä. Oli kyllä hyvä paikka tehdä edullisia löytöjä!

 4. HeidiV says:

  Voisin tehdä reissun sinne sun kanssa, olisit mainio opas, kun jo tiedät paikat 🙂

  1. Tämäpä olisi kiva idea joskus toteutettavaksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.