Syyskuun ryhtiliike

tunnetila: tsemppaus

No niin, tästä se lähtee. Syyskuun ryhtiliike nimittäin. Kesän reissut ja mökkeilyt on nyt takana. On taas aika keskittyä kotona olemiseen.

En ole koko kesänä ollut kotona kunnolla, siis pitkiä aikoja. En myöskään ole siivonnut kotona kauniin asuntomme ansaitsemalla pieteetillä. En ole liikkunut niin paljon mitä kehoni, etenkin helposti kipuileva selkäni, olisi vaatinut. En ole syönyt terveellisesti.

Olen nauttinut elämästä täysin rinnoin, mikä on toki ihana asia, mutta jos tuntuu, että samalla on menettänyt elämänhallintaansa jollain tasolla, niin se ei ole silloin hyvä juttu se.

Nyt tämä hallitsematon lorvailu saa luvan loppua!

Teen tänä iltana syyskuulle ryhtisuunnitelman. Merkkaan kalenteriin päivät, jolloin siivotaan kylppäri ja vessa. Ja ne toiset päivät, jolloin siivotaan keittiö, makuuhuone, olohuone ja eteinen. Mietin etukäteen milloin vaihdan lakanat, ja suunnittelen hyvissä ajoin myös pyykkipäivät. Pyykkipäiviksi varaan taloyhtiön pesutuvan itselleni kerralla kolmeksi tunniksi, jotta ehdin pestä pyykkiä useamman koneellisen.

Mietin myös etukäteen päivät, jolloin käymme kunnolla kaupassa ja hankimme kerralla paljon perusraaka-aineita. Muina päivinä voi sitten käydä lähikaupassa hakemassa kaikkea tuoretta. Sillä tuoretta täytyy nyt olla! Kroppani oikein huutaa kaikkea raikasta ja ravinteikasta.

Ja sitten kun jääkaappi on täynnä porkkanaa, kurkkua ja parsakaalia, plus tietysti marjoja ja hedelmiä, teen niistä joka aamu itselleni valmiita annosrasioita ja smoothieita päivän välipalahetkiin. Valmiiksi pilkotut kasvikset ja hedelmät ovat toimivan arkeni A ja O. On viisautta varautua siihen, kun nälkä kuitenkin jossain kohtaa yllättää.

Kodinhoidon ja terveellisen syömisen lisäksi on palattava säännölliseen liikuntaan ja lyötävä myös treenit valmiiksi kalenteriin.

Ah mitä suunnitelmallisuutta ja ryhdikkyyttä! Tällä syksyisellä ryhtiliikkeellä noustaan tästä suosta, jota lomailuksikin voi kutsua. Lomailu on kivaa, tietysti, mutta jos siinä menettää samalla elämänhallintaansa, niin syyskuinen ryhtiliike on pakollinen.

Kysykääpä minulta kahden viikon päästä, olenko kertaakaan treenannut silloin, kun olen varannut kalenteriini sille ajan. Tai onko vessa pesty sille määrättynä päivänä?  Vaikka nyt on päällä hirvittävä into ja draivi ryhdistäytyä, niin jos oikein huonosti käy, olen kahden viikon päästä jo unohtanut ihan kaikki hienot suunnitelmani.

Joko Te olette palanneet lomalta arkeen? Onnistuitteko rutiineihin palaamisessa helposti?

11

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.