Viikonloppureissussa Tampereella

tunnetila: ilo

Uskalsin edellisessä postauksessani haaveilla muutamasta minireissusta tulevien viikkojen aikana. Nyt kaksi kolmesta suunniteluista reissusta on toteutunut. Olen ihan hurjan iloinen!

Pääsin viettämään viime viikonlopun äitini ja siskoni kanssa Tampereella, ja voi että meillä oli mukavaa! Asuimme Omenahotellissa ja huoneemme taso yllätti meidät todella positiivisesti. Huone oli siisti, sänky mukava ja kylppäri puhdas. (Päätin myös hieman päivittää Omppua ylellisemmäksi omin valinnoin, eli nappasin reissuun mukaan Kämpin tossut ja ylelliset hoitotuotteet. Heh, up grade toimi erinomaisesti!)

Huone oli myös todella tilava ja päädyimmekin pitämään siellä pikkujoulut, jonne kutsuimme myös Tampereella asuvan tätini. Mahduimme oikein hyvin vaihtamaan kuulumisia ja herkuttelemaan kaupasta haetuilla jouluisilla tarjoiluilla neljän hengen porukalla.

Omien pikkujoulujemme lisäksi tunnelma Tampereella oli muutenkin jouluinen. Kävimme Tallipihalla, jossa sattui juuri sinä päivänä olemaan jouluavajaiset. Pieni ja viehättävä Tallipihan alue oli täynnä taloa, mökkiä ja kojua, jotka kaikki pursuilivat ihania lahjaideoita ja joulun tunnelmaa.

Tallipihan must -kohde, Suklaapuoti, ei taaskaan pettänyt, ja ostinkin sieltä kotiin tuliaisiksi vaikka mitä herkkuja. Löysin myös erään käsitöitä tekevän rouvan kojusta neulepannan, johon on neulottu mukaan heijastinlankaa. Huomaan aina pimeällä ulkoillessani, että minulla on ihan liian vähän heijastimia. Tuo heijastava panta on mahtava lisä pimeässä tehtäville lenkeille!

Tallipihan lisäksi löysimme joulun Finlaysonin alueelta, josta löytyy parhaillaan (19.12.21 asti) myös tamperelaisen kenkäbrändi Palmrothin historiaa valottava näyttely.

Hämeenkadulla sijaitsevan lempparikauppani Mielan yläkertaan on niin ikää avattu iso joulukauppa. Tällä kertaa sain ilokseni kutsun tulla tutustumaan liikkeeseen mielelaisilta, ja piipahdinkin siellä ensin yhteistyön merkeissä kuvaamassa tunnelmaa Instagramiin. Kauppa oli kuitenkin niin ihana ja sen valikoima niin laaja, että kävin siellä ostoksilla myös äitini ja siskoni kanssa.

Olen asioinut Mielassa Tampereella käydessäni jo sen vanhassa liiketilassa, mutta heidän jälleenmyyymänsä upeat kotimaiset tuotteet pääsevät todella oikeuksiinsa vasta tässä uudessa, upean suuressa ja valoisassa tilassa Sokosta vastapäätä.

Mielan lisäksi Tampereelta löytyy paljon muitakin kotimaisia tuotteita myyviä liikkeitä. Esim. Sokoksella on tällä hetkellä tamperelaiseen suunnitteluun keskittyvä Design on Tampere -pop up. Keskustorin laidalla sijaitsee niin ikää kiva ja laajan kotimaisen muodin valikoiman tarjoileva Seele. Seelen naapurista löytyy Pura Finland Store, jonka neuletuotteet ovat kertakaikkisen upeita!

Joulun ajan Koskikeskuksessa on Designkavereiden joulukauppa, ja Tampereen ylpeyttä, Uhanaa omine liikkeineen ei tietenkään voi unohtaa.

Tampere on nykyään täynnä kivoja butiikkeja, joiden laajoista valikoimista jokainen löytää varmasti ekologisia ja eettisiä vaatteita ja asusteita itselle tai lahjaksi. Suomalaisten brändien suosiminen tuo hyvän mielen lisäksi meille työpaikkoja, ja kun tuotteita ei roudata Suomeen maailman toiselta puolelta, niiden ekologisuus on usein vertaansa vailla.

Muistetaan siis suosia suomalaista kun käydään jouluostoksilla! Ja hei, lähimatkailu kotimaassa on ihan parasta, ja myös turvallisinta mitä tässä ajassa voidaan tehdä.

Jos Tampere tuntuu matkakohteena liian tutulta, seuraavassa postauksessa kerron toisesta reissukohteesta, jossa kävin tänä viikonloppuna. Postauksessa on tarjolla sporttia, hemmottelua, ulkoilua, hyvää ruokaa ja rentoa meininkiä! Kukapa ei niistä tykkäisi?!

Ihanaa sunnuntain jatkoa kaikille. Muistakaa ottaa rennosti!

Ps. Illallisvinkki Tampereelle: Villit ja Viinit. Herranen aika miten hyvää! Ravintolaan ei oteta pöytävarauksia, joten olethan ajoissa jos haluat päästä herkuttelemaan. Saimme ystäväni kanssa viime perjantaina ravintolan viimeisen vapaan pöydän, ja lopuille pyrkijöille myytiin seuraavien tuntien ajan eioota. Ah mikä ruoka, ja miten ihanat viinit!

8

(3) Kommentit

  1. […] viikonloppuna olin Tampereella äitini ja siskoni kanssa, viime viikonloppuna piipahdin yhden yön reissulla Vierumäellä. Vitsit miten kivaa on ollut […]

  2. Enpä ole ollut aikoihin Tampereella, sinnekin voisi tehdä pienne kaupunkilomasen.

    Hyvältä tuo Omppuhotellin huone näyttää – ja upgraden voi tosiaan järjestää itse! Joitain vuosia sitten asuimme Santorinilla kivassa, mutta palveluiltaan vaatimattomassa hotellissa josta maksoimme käsittämättömät 29€/2hh/yö kauden ensimmäisellä viikolla. Upgradea sai käymällä viereisen luksushotellin allasbaarilla välipaloilla ja iltajuomilla, samalla saattoi vaellella kauniissa puutarhassa, tämän hotellin palvellut taas olivat hotellin huonehintoihin verrattuna todella edullisia.

    1. Oi vau, kuulostaa upealta naapurin hyödyntämiseltä! Ja siis tuo hotellihuoneen hinta, 29€/2hh/yö!! Vau! En ole tainnut koskaan yöpyä missään noin edullisesti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.