Holiday Club Vierumäki – aktiivilomailijan paratiisi

PR-matka Holiday Club Vierumäki

tunnetila: ihastus

Toissa viikonloppuna olin Tampereella äitini ja siskoni kanssa, viime viikonloppuna piipahdin yhden yön reissulla Vierumäellä. Vitsit miten kivaa on ollut vähän reissata! Ja jestas miten mukavaa myös Vierumäellä oli! Minulle ihan uusi kohde yllätti allekirjoittaneen todella positiivisesti.

Pääsimme viime viikonloppuna pienellä porukalla tutustumaan Vierumäellä heinäkuussa avattuun uuteen Holiday Clubin hotelliin. Kymmenen vuotta vanha hotelli on ollut aiemmin muussa omistuksessa, mutta nyt Holiday Club on ottanut sen hoteihinsa ja päivittänyt huoneet ja yleiset tilat ajanmukaisiksi.

Olen aina ajatellut, että Vierumäellä aikaa viettävät vain huippu-urheilijat, urheiluseurat huoltojoukkoineen sekä intohimoiset golfin harrastajat. Ei ole oikeasti tullut koskaan mieleenkään, että voisin mennä sinne itse lomalle. Mutta ai että, tuon yhden yön piipahduksen jälkeen olen valmis viettämään Vierumäellä vähintään viikon, vuodenajasta viis!

Viihtyisä Holiday Club hotelli tarjoaa rentoa aktiivilomaa kaipaavalle kaiken tarvittavan. Tilavat ja mukavat huoneet (myös esteettömyys huomioitu laajasti koko hotellissa), kuntohuoneen kattavine laitevalikoimineen, Day Span hemmotteluun ja rentoutumiseen, ravintolan seisovine pöytineen ja ala carte-listoineen, sekä myös sporttipubin, jossa voi seurata urheilua niin paljon kuin sielu sietää. Hotellin läheisyydessä on myös upeat ulkoilumaastot ja viehättävä Valkjärvi, jossa voi uida ympäri vuoden.

Jos lomasta mielii tehdä vielä aktiivisemman, on urheiluopistostaan tunnetun Vierumäen urheilulajivaihtoehdot lähes rajattomat! Hotellin asukkaat voivat nimittäin mennä Holiday Clubin lähellä olevalle Vierumäen urheiluopistolle, ja valita yli kahdestasadasta lajista omansa.

Tarjolla on esimerkiksi fat bikeja, jousiammuntaa, lumikenkäkävelyä, padelia ja curlingia. Myös perinteisemmät lajit hiihdosta luisteluun ja uimahallissa uimiseen onnistuvat. Ihan hotellin tuntumassa sijaitsevat myös ne kuuluisat golfkentät, koko perheen seikkailupuisto ja islanninhevostalli, eli myös issikkavaellukset onnistuvat.

Menin yhden vuorokauden aikana Vierumäellä lähes sekaisin valtavista liikuntamahdollisuuksista. Aloin välittömästi suunnitella aktiivista lomaa, jossa testaan joka päivä itselleni uutta lajia. Viikko talvella, viikko kesällä, molemmissa eri lajit. Ai vitsit että olisi mahtavaa!

Yleensä Holiday Clubin hotelleiden yhteydessä on kattavat kylpyläpalvelut (minulle tutuin paikka on Tampereen kylpylä, jossa tuli Tampereella asuessani käytyä aika paljonkin), mutta Vierumäellä vanhan hotellin yhteydessä kylpylää ei ollut valmiina. Kylpylän sisältävä uudisrakennus on kuitenkin Vierumäelle jo suunnitteilla, ja sen pitäisi valmistua vuoteen 2024 mennessä.

Tällä hetkellä hotellilla toimiva Day Spa osasto on viihtyisä ja sieltä saatavat hoidot erittäin monipuoliset. Pääsin testaamaan hoitolassa aina niin ihanaa aromahierontaa (hoito saatu), ja koko kropan rentoutus oli taattu. Myös Day Span höyrysauna saa minulta arvosanaksi täyden kympin!

Kävin myös testaamassa hotellin kuntohuoneen ja aamusaunan, enkä voi muuta kuin kehaista myös niitä. Kuntohuone on varustetasoltaan toimivan kuntosalin luokkaa, joten muutamia laitteita kuntohuoneessa odottava ilahtuu treenimahdollisuuksista varmasti. Ja jos kuntohuoneen painot ei riitä haasteeksi, niin kannattaa suunnata urheiluopistolle. Siellä treenaavat myös huippu-urheilijat, joten luulisi salikapasiteetin riittävän ihan jokaiselle.

Minibussimatka Vierumäelle kesti Helsingistä noin puolitoista tuntia. Autottomana minua mietityttää kuitenkin aina paikkojen saavutettavuus. Kävi ilmi, että Vierumäelle pääsee helposti myös julkisilla liikennevälineillä. Ensin junalla Lahteen ja siitä bussilla Vierumäelle.

Kiva yhdistelmä voisi olla myös vaikkapa viikon loma, joka sisältäisi pari päivää kaupunkimatkailua Lahdessa, ja siitä voisi siirtyä bussilla loppuviikoksi rentoutumaan luonnon helmaan Vierumäelle. Ei hassumpi suunnitelma, vai mitä?

Alin kuva minusta: Sanna / Seven Seas

5

(8) Kommentit

 1. Vaikuttaa juuri sopivalta kombolta urheilua ja rentoilua!

  1. Oli kyllä ihana irtiotto! Yksi yö oli tosin ihan liian vähän, aloin haaveilemaan viikon aktiivilomasta. 🙂

 2. Oi, kyllä kelpaisi nuo puitteet! Siitä on aivan liian kauan kun viimeksi pääsin kunnolla rentoilemaan <3

  1. Voi Hanna suosittelen todella lämmöllä viikonloppuvisiittiä Vierumäelle. Sieltä lähtee ihan uutena ihmisenä takaisin kotiin! 🙂

 3. En edes muista koska olisin käynyt kotimaassa hotellilomalla tai kylpylässä. Vierumäestä olen kuullut paljon, eräs tuttavani käy siellä joka kesä muutamien ystävien kanssa ulkoilemassa ja urheilemassa ja ihan vaan nauttimassa. Juttusi perusteella voisi hyvinkin harkita!

  1. Ihana kuulla Maarit! Kesäinen reissu Vierumäelle ystävien kanssa olisi kyllä ihana kesäperinne. Täytyypä laittaa suunnitteluun… 🙂

 4. Olen juuri katsastamassa paikkoja Suomen lomaa varten, ja osuinkin tähän postaukseen. Tämähän on täydellinen paikka, juurikin sen takia, että lomailemaan pääsee aktiivisesti.

  1. Siis kyllä! Aktiivista lomailua kaiken ikäisille upeissa maisemissa hyvän ruoan äärellä. Ja vielä se, että jos lomalle sattuu sateinen sää, niin loma ei ole pilalla, vaan tekemistä löytyy sisätiloissa rutkasti. Ei juuri parempaa paikkaa voisi olla! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.