Suomen paras matkailukohde – Holiday Club Saimaa

PR-matka Holiday Club Saimaa

tunnetila: vinkkaus

Holiday Club Saimaa valittiin viime vuonna Suomen parhaaksi matkailukohteeksi, enkä ihmettele miksi. Tervetuloa kurkistamaan, miltä Holiday Club Saimaalla näyttää!

Vietin viime viikonloppuna upeat kaksi päivää Lappeenrannassa Holiday Club Saimaan vieraana. Junamatka Helsingistä Imatralle kesti noin 2,5h ja Imatran asemalta hurautimme taksilla kymmenessä minuutissa Lappeenrannan puolelle Holiday Club -resortin pihaan.

Kauniilla paikalla Saimaan rannalla sijaitsevalla resort-alueella voi majoittua kerralla n. 3500 asiakasta erilaisissa majoitustiloissa hotellisviiteistä mökkeihin. Lisäksi alueelta löytyy viehättäviä juhlatiloja, joita voi vuokrata vaikkapa hääjuhlaan tai syntymäpäiville.

Yövyin itse yhdessä alueen vanhimmista rakennuksista, Linna Hotellissa. 1920-luvun alussa valmistunut rakennus on ollut aikaisemmin sairaalakäytössä, mutta nyt sieltä löytyy tunnelmallisia ja ylellisiä hotellihuoneita. Huoneet ovat kaikki hieman erilaisia, osassa huoneista on parveke järvinäkymin.

Omassa huoneessani ei ollut tällä kertaa parveketta, mutta jos joskus suuntaan Holiday Club Saimaalle kesällä, niin silloin esitän kyllä huonetta varatessani toiveen omasta parvekkeesta. Miten ihanaa olisi herätä rauhassa ja mennä aamuteelle omalle parvekkeelle katselemaan auringossa kimmeltävää Saimaata!

Kohteen ykkösjuttu monille on varmasti alueen päärakennuksessa sijaitseva hulppea kylpylä, joka yltää kolmeen kerrokseen.

Jokaisessa kylpyläosaston kerroksista on erilaiset toimintonsa. Alakerta, eli perinteisempi kylpyläpuoli sopii hyvin lapsiperheille. Kylpylän allasosastolla on useita erilaisia altaita, pari todella vaikuttavaa vesiliukumäkeä huimapäille ja aktiviteettia myös perheen pienimmille.

Seuraavassa kerroksessa on saunamaailma, jonne voi erillismaksulla livahtaa nautiskelemaan rauhallisemmasta ympäristöstä, erilaisista saunoista ja allasbaarin antimista, jos hulina alakerran altailla alkaa väsyttää. Lisäksi kylpylän katolla on tunnelmallinen hirsisauna, palju ja pieni ulkoallas (joka ei tosin talvella ole käytössä).

Viikonlopun paras juttu yskimisestä kipeytyneille keuhkoilleni oli saunamaailmasta löytynyt suolasauna. Suolasaunassa yksi saunan seinistä on tehty suolasta ja saunan lämpötila on maltillinen, +65 astetta. Lämmössä kuumentuva suolaseinä vapauttaa saunaan negatiivisia ioneita, jotka tekevät ilmasta raikkaan, puhtaan ja bakteerittoman. Suolasaunan kerrotaan ehkäisevän tulehduksia ja rauhoittavan hengityselimiä.

Kävin istuskelemassa suolasaunassa kahtena päivänä ja koin pitkästä aikaa rauhallisen, yskättömän yön. Olipa ihana tunne!

Majoituspaikkojen ja kylpylän lisäksi alueella on myös kauneushoitola monipuolisene hoitoineen, Angry Birds Activity Park sekä NHL-kokoinen jääkiekkokaukalo lätkämatseja, isompia konsertteja ja seminaareja varten. Liikunnallista lomaa kaipaaville löytyy paljon urheilumahdollisuuksia keilahallista golfkenttään ja vesiurheilusta lumikenkäkävelyyn.

Sää oli vierailumme ajan täydellinen ja viikonlopun parhaita hetkiä olikin aurinkoisella järven jäällä tehdyt retket kävellen ja fatbikella. Itse olen vielä sen verran toipilas, etten uskaltanut lähteä pidemmälle pyöräretkelle mukaan. Testasin kuitenkin pyöräilyä vähän, mutta sitten suuntasin kuntosalille tekemään kättä kuntouttavan treenin.

Onnistuin uimaan myös matkaa allasosastolla, vaikka virallista matkauimareiden allasta tai ratoja kylpylässä ei olekaan. Kyllä sopu aina sijaa antaa!

Liikunnan ja kylpylöinnin lisäksi Holiday Club Saimaalla voi nautiskella hyvästä ruoasta. Esimerkiksi viiden ruokalajin illallinen Le Biff -ravintolassa oli erinomainen. Oli oikein iloinen yllätys, että kylpylähotellin ravintolassa sai fine dining tasoista ruokaa. Ruokaan kuuluva viinipaketti oli myös hyvin valittu ja maut täydensivät toisiaan, juuri niin kuin pitääkin.

Jos lomalaisen tekee mieli pizzaa, niin alueelta löytyy myös Classic Pizza Restaurant. En ole aikaisemmin käynyt Classic Pizzassa, mutta nyt ihastuin siellä kokki Jouni Törmäsen luomaan Verde Mon Dieu! -pizzaan. Pizzassa oli mm. raastettua punajuurta, aurajuustoa, tomattismetanaa ja hunajaa. Nam!

Penkkiurheilijan paratiisi taas on perinteinen O’Learys -sporttibaari, jossa voi ruokailun ohessa seurata urheilua tv:stä ja joskus myös livenä. Yksi ravintolan seinistä on nimittäin yhtä isoa ikkunaa ja ikkunan läpi näkee suoraan jääkiekkokaukaloon. Oli hauska kokemus nauttia lounasta ja katsoa samalla muutaman metrin päässä käynnissä olevaa lätkäturnausta.

Kivat päivät Holiday Club Saimaalla kruunasi kauneushoitolan puolella minulle ennen kotiin lähtöä tehty Guinotin kirkastava kasvohoito. Pääsin hoidossa tutustumaan mm. rakeettomaan kuorintaan, joka muuttui kasvoilla öljymäiseksi. Tuote on niin hellävarainen, että sillä voi kuoria tarvittaessa myös silmäluomet! En ole ennen törmännyt vastaavaan tuotteeseen, joten kiinnostukseni todella heräsi.

Monipuolinen Saimaan lomaresort oli tosi kiva matkakohde näin kevättalvella auringon helliessä, mutta olisi kyllä kiva päästä nautiskelemaan noista järvimaisemista myös kesällä. Tunnelma on varmasti aika erilainen silloin, kun rannalla oleva Beach House -kahvila on auki, uimarannalla on ihmisiä ja rannasta pääsee uinnin lisäksi veneilemään ja SUP-lautailemaan. Myös rannan tuntumassa parkissa ollut kelluva saunalautta näytti testaamisen arvoiselta paikalta.

Olipa meillä hieno ja elämyksellinen, mutta silti rentouttava ja mukava reissu! Kiitos Holiday Club Saimaa kutsusta tulla tutustumaan monipuoliseen tarjontaanne. Oli ihanaa yöpyä Linna Hotellissa ja tuntea hetken olonsa linnanneidoksi!

6

(1) Kommentti

  1. […] toipilaana ja valitetaan tyhjänpäiväisyyksistä. En tiedä miten kurjassa jamassa olisin ilman viime viikon kylpyläreissua. Reissusta saatu energia ja keuhkoja puhdistanut suolasauna tekivät hyvää niin kropalle kuin […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.