Kuplivaa elämää

SodaStream hiilihapotuslaite saatu testiin

tunnetila: muistutus

Hei tyypit! Nyt seuraa tärkeä muistutus: muistattehan juoda päivittäin tarpeeksi vettä!

Jos et ole varma oletko esim. tänään juonut tarpeeksi, voit tehdä vaikka heti helpon turgor eli nestejännitystestin. Nipistä ihoasi esim. käsivarresta peukalon ja etusormen väliin. Pidä muutama sekunti. Kun päästät irti, ihon pitäisi palautua kimmoisasti takaisin sekunneissa. Jos iho ei palaudu tai se jää kuopalle, saattaa olla, että tarvitset lisää nestettä.

Tämän helpon ja käyttökelpoisen vinkin sain lääkäri Pippa Laukalta, joka oli muistuttamassa veden juonnin tärkeydestä SodaStreamin tilaisuudessa pari viikkoa sitten. Samassa tilaisuudessa lanseerattiin kolme uutta SodaStream-laitetta ja pääsin valitsemaan niistä suosikkini testiin.

Lempparini oli ehdottomasti uusi DUO-laite, sillä laitteessa voi käyttää myös lasipulloja. Voin kertoa, että olen toivonut tätä uudistusta saapuvaksi ainakin viimeiset kymmenen vuotta!

Hankimme ensimmäisen hiilihapotuslaitteemme vuonna 2009. Valintamme oli silloin markkinoiden tyylikkäin, teräksinen Aqvia Exclusive. Uskokaa tai älkää, mutta tuo samainen laite on meillä edelleen viikottaisessa käytössä! Ihan uskomatonta, että kyseinen laite on kestänyt aktiivista käyttöä jo 13 vuotta.

Laitteen tiivisteet ovat tosin olleet kovilla viimeiset vuodet ja pullon irroittaminen laitteesta kuplien teon jälkeen kuuluu varmasti jokaiseen naapuriasuntoon. PAM! Olen säikäyttänyt meillä kylässä olleita ihmisiä laitteen äänimaailmalla jo useamman vuoden ajan, mutta kun laite toimii muuten, emme ole hankkineet uutta.

Laitteessa käytettävät muovipullot ovat kuitenkin aiheuttaneet minulle kaikki nämä vuodet päänvaivaa, etenkin kun kyseiseen laitteeseen hankkimiamme pulloja ei ole voinut pestä koneessa. Vaikka pulloissa on vain vettä, niin silti olisi kiva saada ne puhdistettua joskus tehokkaammin kuin käsin pesemällä.

Olenkin sanonut, että jos markkinoille tulee joskus laite, jossa voi käyttää lasipulloja, ostan sellaisen heti. Ja nyt, yli 13 vuoden jälkeen, meillä on testissä kuplakone, jonka mukana tuli muovisen pullon lisäksi myös lasipullo. Jihuu, toiveeni on toteutunut! (Lasipullo kuvissa pöydällä etummaisena. Konepestävä muovipullo sisällä laitteessa.)

Juomme paljon vettä kuplien kera, mutta painavien kivennäisvesipullojen raahaaminen kaupasta on loppunut hiilihapotuslaitteen myötä kokonaan. Toinen juttu, jota olen kuitenkin roudaillut vuosien saatossa, on laitteeseen vaihdettavat hiilidioksidipullot. Kuumina kesinä painavien pullojen hakeminen Helsingin keskustan toiselta laidalta on ollut työlästä ja melko raskastakin.

Alkuvuodesta huomasin, että SodaStream-laitteiden omia hiilidioksidisylintereitä saa nykyään myös ihan kulman takaa lähi R-kioskiltamme. Pieni asia, josta ei ollut meille vanhan laitteemme kanssa hyötyä, mutta nyt uuden laitteen saavuttua se helpottaa arkeamme huomattavasti. (SodaStreamilla on siis oma hiilidioksidipullonsa, eivätkä ne käy vanhaan laitteeseemme.)

Jos vertailen vanhaa ja uutta laitetta, niin ihan ensimmäiset huomiot on seuraavat: vanha laite (AGA Exclusive) on edelleen mielestäni tyylikkäämpi ja teräksisenä laadukkaamman oloinen kuin massiivisempi, mutta silti heppoisampi muovirunkoinen SodaStream DUO. Ylivoimainen voitto menee kuitenkin DUOlle lasipullon mahdollisuudesta. Myös R-kioskilta saatavat hiilidioksidipullot tuovat SodaStreamille lisäpisteitä arjen helpottamisesta.

Lisää plussaa SodaStream DUO saa hiljaisesta äänestään. Nyt voin tehdä kuplavettä vaikka yöllä, eivätkä naapurit herää siihen. Vielä kun löytäisin jostain hiljaisen blenderin… Joudun nykyään tekemään ilta- ja aamusmoothiet jo päivällä valmiiksi, sillä blenderimme on eittämättä kovaäänisin mitä markkinoilta löytyy. Argh! Vinkkejä hyvistä mutta kohtuuhiljaisista, kerrostaloon sopivista, tehosekoittimista otetaan vastaan.

Sain uuden laitteen mukana maisteltavakseni uusia kalorittomia ja makeuttamattomia Bubly Drops -makuja. Normaalisti juomme vetemme ihan sellaisenaan, onhan Suomessa hyvä ja puhdas vesi, mutta nyt testasin Bubly Dropsin passionhedelmä-aromia. Lisään aromia vain hieman, ja mausta tulee mukavan kevyt ja raikas.

Kiitos testituotteesta SodaStream. Kyllä taas kelpaa juoda vettä uusin terhakoin kuplin!

6

(2) Kommentit

  1. Johanna says:

    Vihdoin tuli syy hankkia rikki menneen hiilihapotuskoneen tilalle uusi: lasipullo! Kiitos, taas kerran, vinkistä Nina! <3

    1. TÄMÄ!! Sanoin just miehelleni, että lasipullo oli ainut syy, miksi vaihdoin edelleen toimivasta laitteesta uuteen. Nyt kuitenkin mietin minne laittaisin vanhan laitteen ja siihen jo ostetut täydet hiilihappopatruunat… Vitsit aina kun hankkii uutta, pitäisi vanahlle tavaralle olla sijoituspaikka valmiina. Ehkä roudaan tuon mökille.. Helpottaisi kyllä kun ei tarvitsisi viedä sinne puolentoista litran vesipulloja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.