Postaus kuin vuodelta 2008 – silti edelleen kiva ja ajankohtainen

tunnetila: ilo

Aloitin blogin kirjoittamisen maaliskuussa 2008. Siitä on jo yli 14 vuotta! Huh miten pitkä aika!

Perustin blogin, koska halusin kertoa ihmisille kotimaisista vaatebrändeistä, vinkata kivoista näyttelyistä, ihanista hotelleista ja uusista ravintoloista. Tykkäsin testata uusia kosmetiikkatuotteita ja halusin jakaa arkea helpottavia vinkkejä.

Nyt, yli 14 vuotta myöhemmin, pidän Instagramia ja blogia pystyssä yhä tismalleen samojen asioiden vuoksi. Käsittelen viikottain kotimaisuutta ja samoja vanhoja teemoja etenkin Instagramin puolella. On jotenkin hassua, että minulla on edelleen täysin samat kiinnostuksen kohteet ja elämäntapani on sama kuin bloggaamisen aloittaessani.

Yhä edelleen, aina kun näen jotain uutta, ensimmäinen ajatukseni on ”Oi tästä mun seuraajani saattaisivat tykätä!” Ja vitsi miten paljon helpompaa asioiden jakaminen on nykyään Instagramin kautta! Napataan kuva, kirjoitetaan kuvateksti ja julkaisu on ulkona parhaassa tapauksessa parissa minuutissa.

Kaikki eivät ole kuitenkaan Instagramissa, joten haluan tuoda osan siellä antamistani vinkeistä myös tänne blogin puolelle. Joten tässä tulee viimeisimmät uudet kotimaiset brändit ja muut kiva löydöt, joita olen viime aikoina tehnyt!

hamppumekko Pixie Dust* (saatu Weecos Ambassador -yhteistyön merkeissä), tennarit Pomar*, korvikset AIDA Impact

Kiva, kodikas, sympaattinen, rauhallinen ja viihtyisä. Nuo adjektiivit tulevat ensimmäisenä mieleen, kun ajattelen Hotel Fabiania. Kasarmintorin tuntumassa Fabianinkadulla sijaitseva hotelli oli minulle ihan uusi tuttavuus, kun yövyin siellä extemporee viime viikonloppuna.

Hotelli oli niin kiva ja asiakaspalvelu niin erinomaista, että ajattelin, että jos joskus asun poissa Helsingistä ja tarvitsen täältä tukikohdan pidemmäksi aikaa, niin haluan asua nuo ajat Fabianissa. Hotellista tuli juuri sellainen ”home away from home” -fiilis. Siispä lämmin suositus pienelle (58 huonetta) Hotel Fabianille! (Postauksen kuvat on napattu hotellihuoneessani viikonloppuna.)

Seuraavaksi haluan vinkata Teille kahdesta tosi kivasta ja aika uudesta second hand butiikista. Ensimmäinen butiikeista sijaitsee Kruununhaassa Mariankadulla, ja on nimeltään Urbaani Legenda.

Urbaani Legenda on todella viehättävä second hand liike, jossa sijansa saavat niin ihmisten myyntiin tuomat vaatteet, asusteet ja sisustustuotteet, kuin vintagepuolikin upeine asuineen ja huonekaluineen.

Urbaani Legenda avasi ovensa huhtikuun alussa, ja minulla oli tuolloin sisustuspuolen pöytä vuokralla kahden viikon ajan. Tuona aikana paljon tavaraani löysi uusiin koteihin, mutta löysin myös liikkeestä itselleni tämän tästä jotain kivaa. Tuotteet vaihtuvat liikkeessä viikottain, joten tarjontaa tekee mieli käydä ihastelemassa joka viikko!

Toinen kiva second hand liike on nimeltään Moody Monday, ja se sijaitsee Vallilassa osoitteessa Hämeentie 92. Moody Monday on siisti, kauniiksi laitettu ja tilava käytettyjen vaatteiden liike, jossa on omat osastonsa naisten- ja lastenvaatteille. Lisäksi tilassa toimii myös kahvila. Lämmin suositus myös tälle second hand liikkeelle!

Ajoin tammikuussa Moody Mondayn ohi bussilla, ja siitä lähtien olen halunnut käydä siellä. Heti puolen vuoden jälkeen viime viikolla tuo aika koitti, ja suuntasin Moody Mondayhin ystäväni Iinan kanssa. Liikkeessä järjestettiin Vahteran uuden biisin julkkarikeikka ja Iina pyysi minua tilaisuuteen avecikseen. Livemusa, kirppis ja hyvä seura, läksin tietysti ilolla mukaan!

Käytettyjen vaatteiden lisäksi haluan nostaa esiin pari kotimaista uudempaa tulokasta vaaterintamalta.

Pellavatuotteistaan tuttu Archetype avasi viime viikolla pop up-liikkeen kesän ajaksi Unioninkadulle. Jos Archetypen verkkokauppa on sinulle jo tuttu, ja olet haaveillut brändin tuotteista muttet halua tehdä hankintoja sovittamatta, niin nyt voit piipahtaa Archetypen pop upissa kokeilemassa heidän pelkistetyn tyylikkäitä, mutta silti rentoja vaatteitaan.

Liikkeen valikoima on laaja, ja tarjolla on brändin omien tuotteiden lisäksi kotimaista keramiikkaa, Päivi Keski-Pompun koruja ja Seesin ihania tuotteita kotiin.

Toinen mainitsemisen arvoinen butiikki on avattu niin ikää Krunaan, lähes Urbaani Legendan naapuriin Mariankadulle. Barfalista löydät kauniita kukkakuoseja, pehmeitä pellavia, siroja koruja sekä pastellisia kynttilöitä. Niin ihania tuotteita tuokin liike täynnä!

Olen ostanut liikkeestä sievän helmiä ja kultaa yhdistävän kesäsormuksen, sekä kauniita kierrekynttilöitä neljässä värissä. Seuraavalla kerralla täytynee sovittaa pellavahousuja ja simppeliä v-pääntiellä varustettua t-paitaa. Hyviä käyttövaatteita tarvitsee aina!

Siinäpä muutama hyväksi havaitsemani vinkki jos tulette piipahtamaan kesä-Hesassa, tai jos asutte jo täällä, ja mietitte mitä kivaa uutta viime aikoina on vaikkapa kotimaisen muodin rintamalla tapahtunut.

Ihanaa että parin kotona vietetyn vuoden jälkeen kivijalassa alkaa tapahtua ja pienet yrittäjät perustavat helposti lähestyttäviä pop up-liikkeitä, joissa piipahtamisesta voi nauttia kaikilla aisteilla!

12

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.