Reissuvinkkejä Jyväskylään

tunnetila: vinkkaus

Kuten kaikki tiedätte, rakastan hotellielämää. Etenkin tänä keväänä, kun olen pääasiassa maannut kaiken vapaa-aikani kipeänä sängyssä, ainut tapa saada jonkinlaista iloa elämään (syötyjen pullien lisäksi) on ollut lyhyiden hotellilomien suunnittelu. ”Sitten kun voin taas paremmin, haluan tehdä sitä tätä ja tuota!”

Oloni kohentumisessa on kuitenkin kestänyt toivottua pidempään, ja alkukeväälle suunnitellut reissut ovat siirtyneet eteenpäin. Lopulta lähes kaikki tälle keväälle suunnitellut hotellireissut sattuivat kuluneen kuukauden sisälle. Laskin juuri, että olen viimeisen kuukauden aikana yöpynyt hotelleissa neljänä viikonloppuna! Huh, nyt voisi hetkeksi vähän rauhoittua.

Viimeisin hotellirupeamani oli viime viikonloppuna Jyväskylässä vanhempieni ja siskoni kanssa. Juhlimme Jyväskylässä isäni seitsemänkymppisiä, kiertelimme kaupungilla, tapasimme ystäviä ja sukulaisia, herkuttelimme ja ennen kaikkea vietimme aikaa yhdessä. Se on aina tärkeintä!

Minulta kysyttiin Instagramin puolella vinkkejä Jyväskylään, joten ajattelin koota tähän postauksen muutamia kivoja paikkoja, joita voin suositella.

lippis Ted Baker, takki vintage, neule Arela, trikoot H&M, huivi Balmuir*, korvikset Aida Impact, laukku Globe Hope, kengät Pomar*

Hotelli Verso

Kiva ja viihtyisä hotelli Jyväskylän ydinkeskustassa. Hotelli sijaitsee Jyväskylän keskustan läpi kulkevalla kävelykadulla, joten sijainti on täydellinen jos kaipaa hotellin läheisyyteen ravintoloita, kauppoja ja kaupunkielämää.

Otimme tällä kertaa kaksi superior huonetta, joista toisessa oli kylpyamme, toisessa oma sauna. Oma sauna on kyllä hotellielämän parasta luksusta! Viimeksi Versossa yöpyessäni testasin hotellin yleisen saunan ja myös se oli tosi kiva ja siisti.

Hotelli Verso on kuuluisa hyvästä aamiaisestaan ja sitä tullaankin usein nautiskelemaan vaikka hotellissa ei yövyttäisikään. Aamiaisella on tarjolla kotimaisia raaka-aineita ja paljon lähiruokaa. Kokin tekemä munakas on ihan superhyvä, kannattaa testata!

Ainut negatiivinen asia hotellissa oli saunallisen huoneen ilmastoinnin säädön puute. Huoneessa oli jo muutenkin vähän turhan lämmin, ja kun illalla vielä lämmitti saunan, niin seuraavana yönä nukkuminen oli aika tukalaa. Saunattomassa huoneessa ilma oli raikas ja ilmastointia pystyi säätämään haluttuun lämpötilaan.

Teeleidi

Teeleidin viehättävä teehuone sijaitsee vähän keskustan ulkopuolella, mutta silti kävelymatkan päässä Kramsunkadulla. Kävelimme perheen kanssa Teeleidiin, mutta kun pois lähtiessä pelkäsimme saavamme sadekuuron niskaan, tulimme takaisin hotellille taksilla.

Kramsunkadun Teeleidi on kauniissa vanhassa rakennuksessa, ja teevalikoima on siellä todella laaja. Myymälästä saa hankittua teen lisäksi mm. välineitä teen keittämiseen.

Teehankintojen lisäksi Teeleidin tunnelmallisissa huoneissa voi viettää kivoja teehetkiä suuremmallakin porukalla. Meidän valintamme teehetken viettoon oli pihapiirissä sijaitseva vanha aittarakennus, jossa saimme herkutella oman porukan kesken. Sade ropisi teehetkemme aikana aitan kattoon ja sisällä oli oikein tunnelmallista.

Rebel Second Hand

Itsepalvelukirppis Rebel sijaitsee kauppakeskus Sokkarissa (Hotelli Versoa vastapäätä). Kirppiksellä oli myynnissä rekki toisensa jälkeen kivoja ja hyväkuntoisia vaatteita ja asusteita. Päädyin sovittelemaan Rebelissä muutamia kenkiä, mutta harmikseni kaikki olivat minulle vähän liian pieniä.

Rebel Second Handin yhteyteen on avattu Rebel Teeleidi, yllä mainitun Teeleidin ”pikkusisko”, josta saa hyvää teetä ja ihania herkkuja. Eli jos et ehdi Kramsunkadulle asti, niin ei hätää. Voit nautiskella Teeleidin Afternoon Tean myös ihan keskustassa.

Happy Second

Toinen ydinkeskustassa sijaitseva uusi itsepalvelukirppis Happy Second (Asemakatu 11) on tilava, väljä ja avara, ja ainakin tällä reissulla myös täällä oli tarjolla hyvälaatuista tavaraa.

KOTO Design Market

Koto Design Marketista (Yliopistonkatu 32) löydät todella laajan valikoiman ihanien kotimaisten brändien tuotteita. Vaatteita, koruja, uikkareita, aurinkolaseja ja muita asusteita, sekä paljon tuotteita myös miehille. Lisäksi valikoimasta löytyy ihania asioita kotiin. Valikoima on runsas ja hitsi vieköön kun kaikkea ihanaa alkaa aina tehdä Koto Design Marketissa käydessä mieli!

Pienikamari

Tämä liike se vasta suloinen aarreaitta onkin! Osoitteeseen Kilpisenkatu 9 kannattaa suunnistaa, jos olet ostamassa lahjaa oikeastaan kenelle vaan. Liike on pullollaan kaikkea ihanaa! Sisustusjuttuja ja keramiikkaa, leluja ja pelejä, nukkekotiin sopivia minikokoisia juttuja, askarteluhommia, kortteja yms. Ihan supersuloinen paikka, jossa saa kulkea kieli keskellä suuta, jottei pudota runsailta hyllyiltä mitään lattialle.

Miriam’s

Ihana kahvila ydinkeskustassa (Asemakatu 12). Olen aiemmilla Jyväskylän reissuilla todennut Miriam’sin herkut suussa sulaviksi, joten tilasin tällä kertaa Miriam’sista täytekakun isäni synttäreille. Kakku oli menestys ja jokainen vieraista taisi ottaa sitä lisää.

Huomionarvoista on muuten se, että Miriam’sin täytekakut ovat gluteenittomia, joten ne sopivat monille herkkusuille.

Take T

Toinen jyväskyläläinen teekauppa Take T sijaitsee osoitteessa Kauppakatu 27. Aloin asioida aktiivisesti Take T:ssä kun se avasi toisen toimipisteensä Helsinkiin jokunen vuosi sitten. Sen jälkeen he laajensivat vielä Tampereelle. Helsingin liike oli ensin Kalliossa ja muutti sitten sieltä Triplan kauppakeskukseen.

Sittemmin Helsingin liike on lopetettu, joten nykyään aina kun käyn Tampereella tai Jyväskylässä, käyn täydentämässä teevarastojani Take T:ssä. Heillä on toki myös verkkokauppa, mutta kun teetä on niin kiva tuoksutella ennen ostopäätöksen tekemistä, niin usein tulee ostettua teetä vain kivijalkabutiikeista.

Taiga Kahvipaahtimo

Jottei kahvin juojia jätettäisi ihan ilman juomavinkkejä, niin mainittakoon, että tällä hetkellä muuten aika tyhjiältä tuntuvalta Toivolan Vanhalta Pihalta löytyy nykyään Taiga Kahvipaahtimo.

Yksi pihapiirin vanhoista rakennuksista, jossa oli ennen käsityöläisten luomuksia myyvä puoti, on nykyään täynnä kahvin tuoksua. Paahtimon yhteydessä olevissa tiloissa on myös pieni myymälä, josta voi ostaa mukaan kahvia ja muita herkkuja.

Lankakauppa Titityy

Bonusvinkki kaikille, joille on iskenyt neuloosi: Lankakauppa Titityy niin ikää Toivolan Vanhalla Pihalla. Vaikken tunnista itsessäni neuloosia, niin olin Titityyssä silti ihan haltioissani kaikista upeista materiaaleista ja lankojen herkullisista väreistä. Jos podet neuloosia, tämä paikka on sinulle tehty!

Siinäpä muutamia vinkkejä tuleville Jyväskylän reissulle! Kaikki yllä mainitsemani paikat ovat lyhyiden kävelymatkojen päässä toisistaan (paitsi Kramsunkujan Teeleidiin on vähän pidempi matka), joten viikonlopun tai vaikka vain yhden yön reissun aikana ehtii nähdä vaikka mitä!

Kiitos kuvista siskolleni

9

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.