Miela – suomalaisten brändien mieluisa koti

Kaupallinen yhteistyö Miela

tunnetila: tykkäys

Iloitsin joulukuun alussa useista tänä vuonna alkavista kivoista jutuista. Yksi jutuista oli jo joulukuun puolella Tunnetilan Instagramissa alkanut vuosikumppanuus tamperelaisen designbutiikki Mielan kanssa. Olen alkaneesta yhteistyöstä todella iloinen sillä koen, että olemme Mielan kanssa olleet aina yhteisellä asialla.

Perustin blogini maaliskuussa 2008 levittääkseni kotimaisen muodin ja kestävämmän kuluttamisen ilosanomaa. Samaa sanomaa levittää myös Miela tarjoamalla myymälässään noin sadan suomalaisen brändin tuotteita. Lisäksi Mielasta löytyy myös ompelijan palveluita sekä käytettyjen vaatteiden preloved-osasto, jonne asiakkaat saavat viedä myyntiin omia vaatteitaan.

Mutta mitä tarkoittaa Miela, ja mistä brändin nimi oikein tulee?

Miela on vanha suomalainen nimi, joka tarkoittaa mieluisaa, mielitiettyä. Miela on kolmen perustajansa Arielan, Ingan ja Annin unelmien täyttymys, oma mielitietty, jonka he perustivat nelisen vuotta sitten osana opintojaan. Opinnäytetyöstä syntyi uusi myymäläkonsepti, joka on kuluneiden vuosien aikana osoittanut erinomaisuutensa. Mikä Mielassa sitten on niin erityistä?

Mielan toimintaperiaate on yksinkertaistettuna sama kuin monilla itsepalvelukirpputoreilla. Miela ei siis osta kotimaisten brändien tuotteita sisään, vaan Miela vuokraa myyntipaikkoja yrittäjille. Yrittäjät sitoutuvat vuokrapaikkaan kolmeksi kuukaudeksi ja maksavat myyntipaikasta vuokran, sekä myynnistä tietyn provision.

Konsepti on osoittautunut erinomaiseksi ja se palvelee todella hyvin kaikkia osapuolia.

Pienyrittäjille kolmen kuukauden vuokrapaikkaan sitoutuminen on helpompaa kuin pidempiin, samalla myös kalliimpiin, ajanjaksoihin. Miela taas ei osta itse tuotteita sisään, joten heille ei synny omia varastoja eikä suuria kertainvestointeja tarvitse tehdä.

Myös kuluttajia konsepti palvelee erinomaisesti. Mielan mieletön valikoima muuttuu aina kolmen kuukauden välein hieman, kun osa brändeistä lopettaa ja uusia tulee tilalle. Noin 80% Mielassa myytävistä brändeistä on siellä pysyvämmin, ja noin 20% brändeistä vaihtuu kolmen kuukauden välein. Kiinnostavaa brändivaihtelua Mielaan tulee siis monta kertaa vuodessa.

Tammi-helmikuun vaihteessa on tulossa taas seuraava brändivaihto. En malta odottaa että pääsen näkemään mitä uusia brändejä Mielaan silloin saadaan!

Kun kotimaisia brändejä on mukana noin sata, mukaan mahtuu aina uusia tuttavuuksia. Käyn Mielassa joka kerta Tampereella piipahtaessani, ja joka ikinen kerta löydän sieltä jonkun uuden ja kiinnostavan brändin.

Olen vuosien aikana ostanut Mielasta etenkin vaatteita ja asusteita, mutta myös mm. heijastimia, kynttilöitä, saippuaa, käsipyyhkeitä ja toffeeta. Mielasta tuntuu saavan ihan kaikkea ihanaa juhlamekoista kaulahuiveihin ja korviksista vuosikalentereihin. Ja mikä kivointa, kaikki tuotteet on liikkeessä varmasti suomalaisilta brändeiltä!

Viimeisin ostokseni Mielasta on kuvissa näkyvä Myssyfarmin Hile-huppu (saatu alennusta yhteistyön tiimoilta). Tämä huppu on niiiiin ihana! Kun vetäisin hupun ensimmäistä kertaa liikkeessä päähäni minua alkoi naurattaa. Näytin mielestäni ihan joltain Pikku Kakkosen hahmolta! Kun sitten peilailin itseäni neulehuppu päässä hieman pidempään niin totesin, että ihan söpö hahmo olin kuitenkin, enkä sitten enää voinut jättää huppua ostamatta.

Tämä paksu neulehuppu on minusta itse asiassa vähän niin kuin Miela. Kotimainen, turvallisen tuntuinen, lämmin, hassu, ihana ja vähän rohkeakin. Ja ennen kaikkea ihmiseltä ihmiselle käsityönä rakkaudella tehty.

Mitäs tykkäätte huppulookistani? Onko liian Pikku Kakkonen vai just söpö? Entä onko tamperelainen Miela Teille jo entuudestaan tuttu liike?

Ps. Mielassa on juuri nyt meneillään alen viimeiset päivät. Alennukset valikoiduista tuotteista ovat jopa -60%! Kannattaa piipahtaa Mielassa Tampereella Hämeenkadulla tai kurkata verkkokaupan aleosastoa! Alet on voimassa sunnuntaihin 15.1. asti.

Miela
Hämeenkatu 20, Tampere
Tästä Mielan verkkokauppaan

5

(4) Kommentit

  1. Kaisa says:

    Miten söpö oot tuo huppu päässä! <3 Niin ihana!

    1. No awww, kiitos Kaisa! Aluksi tähän tuntui vähän hassulta pukeutua, mutta sit lämpö ja mukavuus voitti. 😀

  2. Outi says:

    Kiitos sun Miela-vinkkien, mäkin käyn nykyään aina Tampereella työmatkoilla tekemässä tuolta löytöjä. <3

    1. Ihana kuulla Outi! Mullakin Miela on aina pakollinen vierailukohde Tampereen reissuilla. 🙂 Itse asiassa käyn lähes joka kerta Tampereella ollessani ihan samoissa paikoissa. Oikein huvittaa kun joka kerta käyn läpi samat paikat ja syön välillä jopa samat ruoat tietyissä ravintoloissa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.