Lisäraudasta terveyttä ja iloa elämään

tunnetila: onni

Sain kevään ja kesän aikana elämääni kaksi uutta tärkeää päivämäärää. Ensimmäinen näistä päivistä oli 13.5., jolloin aloitin nestemäisen rautakuurin (ensimmäinen Floravital-pullo saatu pr-näytteenä).

Olin pitkän sairastelukauden aikana yrittänyt syödä ties kuinka montaa erilaista rautavalmistetta, mutta sain niistä kaikista aina niin kipeän vatsan, että jokaisen valmisteen käyttö oli pakko lopettaa viimeistään parin viikon jälkeen käytön aloittamisesta. Luulin, ettei sitä oikeaa rautavalmistetta edes löydy minulle. Onneksi olin väärässä!

Jo parin päivän jälkeen nestemäisenä nautitun rautakuurin aloittamisesta tunsin oloni täysin erilaiseksi kuin pitkään aikaan. Tuntui kuin puolitoista vuotta silmieni edessä ollut sumuverho olisi poistunut ja nilkoista olisi lähtenyt pois viiden kilon punnukset. Oli suorastaan uskomaton fiilis kun olo tuntui virkeältä!

Jaksoin työpäivän jälkeen tehdä muutakin kuin nukkua. Pystyin myös kävelemään lähikauppaan ilman, että hikoilin paidanselkämyksen märäksi ja syke kohosi pilviin.

Leijailin pari viikkoa onneni kukkuloilla ja ajattelin vihdoin päässeeni pois lämpöilykierteestä. Kunnes sitten kävin lymfahoidossa, ja tuo hoito laukaisi jälleen lämpöilyn. Seuraavat pari viikkoa makasin taas kroppa kolottaen sängyssä kaiken mahdollisen ajan, ja aloin vaipua epätoivoon. ”Entä jos mä en parane tästä koskaan?”

Olin ihan hirvittävän surullinen tilani saamasta takapakista, kunnes 9.6. (toinen tärkeä päivä) aloin syömään nestemäisen raudan lisäksi laktoferriiniä (ensimmäinen pakkaus saatu pr-näytteenä). Tuona päivänä sain ”elämäni takaisin”, ja nyt on kulunut jo yli kolme kuukautta sairastamatta!


Minulla ei ole ollut yli kolmeen kuukauteen lämpöä, ja kuin ihmeen kaupalla myös krooniseksi muuttunut sivuontelotulehduskin katosi pian olon tervehtymisen jälkeen. En ole yli kolmeen kuukauteen joutunut syömään tulehduskipulääkkeitä ja olen myös voinut lopettaa päivittäisen kortisonin suihkuttelun nenäonteloihin. Olen ihan valtavan onnellinen jokaisesta päivästä, jolloin koen olevani terve!

Olen pystynyt tänä kesänä lenkkeilemään (osallistuin jopa viime viikonloppuna Midnight Runiin), vaikka vielä viime talvena ajattelin, etten tule juoksemaan enää koskaan. Jalat tuntuivat silloin niin painavilta, että niiden vähänkin nopeampi liikuttelu sai hien valumaan. Syke oli pahimmillaan kävellessä lähes 200 ja portaita ylös kavutessa tuntui että pökerryn rappukäytävään.

Nuo yhtäkkiä eteen tulleet haasteet olivat koko ikänsä aktiivisesti liikkuneelle ja kohtuullisen hyväkuntoiselle niin karmeita, että ne alkoivat vaikuttaa jo mielen tasolla. Olen siis kokonaisvaltaisen onnellinen siitä, että oloni on alkanut normalisoitua.

En tiedä onko myös aika tehnyt paranemisen suhteen tehtävänsä, mutta haluan silti nostaa esille nuo kaksi luontaistuotevalmistetta, joiden olen kokenut olleen oman oloni kohenemisessa avain asemassa. Tässä siis vähän tarkempia tietoja käyttämästäni nestemäisestä rautavalmisteesta ja kapselimuodossa olevasta laktoferriinistä (joka on muuten valittu vuoden 2023 terveystuotteeksi!).

Salus Floravital

Kasvipohjainen, nestemäinen ravintolisä, joka turvaa elimistön riittävän raudan saannin. Tuotteessa on rautaa ja vitamiineja, jotka ovat hyvin imeytyvässä muodossa täysmehu-yrttiuutoksessa.

Tuote sisältää mm. kamomillankukkaa, fenkolinsiementä, pinaatinlehtiä, viinirypälettä, päärynää, kirsikkaa, mustaviinimarjaa, rautaglukonaattia ja ruusunmarjauutetta.

Floravital on vegaaninen, sillä siinä ei ole käytetty makeutusaineena hunajaa kuten brändin toisessa vastaavassa tuotteessa, Floradixissa. Omaan makuuni Floradix on todella makea, enkä tykkää sen mausta ollenkaan. Floravital taas on maultaan tosi hyvä, ja otan sitä mielelläni pari shottia päivässä.

Vitatabs Laktoferriini + C

Laktoferriini on maidon luonnollinen ainesosa, joka edistää raudan biologista hyväksikäytettävyyttä sitomalla rautaa itseensä jo suolistossa. Laktoferriini säätelee solunsisäistä rautatasapainoa edistämällä raudan siirtymistä solujen varastoista verenkiertoon ja ehkäisten ylimääräisen raudan kertymistä soluihin. Laktoferriini vahvistaa kehon luontaisia puolustusmekanismeja ja edistää myös ihon hyvinvointia.

Tuotteeseen lisätty C-vitamiini taas lisää raudan imeytymistä, edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Näiden kahden minulle uuden tuotteen lisäksi olen syönyt vanhaa tuttua Ubicaps Ubiquinolia ilman taukoja. Yleensä syön Ubiquinolia vain talvisin, mutta nyt olen syönyt sitä ympäri vuoden.

Ajattelin ottaa hyväksi havaitsemiani ravintolisiä nyt 6kk:n ajan, ja käydä sen jälkeen mittauttamassa hemoglobiini ja ferritiiniarvoni uudestaan. Voi että toivon, että jotain muutosta olisi tapahtunut! Ja vaikka ei olisikaan, niin jos kerran olen saanut näillä tuotteilla ”elämäni takaisin”, eikä niiden jatkuvasta käytöstä ole mitään haittaa, aion kyllä käyttää näitä niin pitkään kuin tarve vaatii.

Myönnettävä on, että aika kalliiksi lisäravinteiden käyttö jatkuvasti arjessa tulee, mutta mikään rahasumma ei voita tervettä oloa. On kertakaikkisen ihanaa kun jaksaa tehdä asioita, eikä elämää tarvitse katsella sumuverhon läpi!

9

(6) Kommentit

  1. Kikka says:

    Onpa kiva kuulla etta nama valmisteet on auttaneet sua! Vaikka arvot ei oliskaan mita haluaisit kun kayt mittauttamassa, jos on olo parempi, se on varmaan se tarkein mittari. Ma alotin itte syomaan elderberry (en nyt muista mika se on suomeks) kapsuleita aika monta vuotta sitten ja uskon etta ne on vaikuttanu siihen etta mulla on tosi harvoin flunssa.

    Ja viela myohastyneet onnittelut juoksutapahtumasta — vautsi, niin monta kilsaa!! Ma juoksin matolla 3-4 kertaa viikossa 20 minuuttia pari vuotta sitten (kun alko housut kiristaa niin pirusti…), mutta sitten reisi tuli niin kipeeks moneks viikkoo etta jatin koko homman siihen. Nyt oon alottanu taas mutta juoksen vaan 7 minsaa kaks kertaa viikossa. Aika suru :). Mutta syke nousee kuitenkin ja 7 minsaa menee nopeesti ja sen jalkeen meen ylakerrassa olevaan kirjastoon lukemaan lehtia. Eli joku porkkana on mulla aina oltava, heh.

    1. Kiitos Kikka! <3 Joo, ihan sama minulle mitkä arvot on. Kunhan olo on kohtuullisen normaali niin oon tyytyväinen! Elderberry on suomeksi seljanmarja. Enpä ole tiennytkään että se auttaa vastustuskyvyn vahvistamisessa. Kiva että oot löytänyt siitä avun itsellesi!

      Toi sun 20min matolla 3-4 kertaa viikossa oli tosi mahtava määrä juoksua jo! Mulla oli joskus aika sama meno kun kävin aktiivisesti salilla. Ja vaikket enää noin pitkään juoksekaan, niin hyvä silti että edes jotain. Jokainen liike on hyväksi! Ja hei, silloin kun mä kävin 3-4 kertaa viikossa salilla, niin suurin motivaatio mennä sinne oli ihana höyrysauna, jossa kävin aina treenin jälkeen. Eli musta on ihan ok että se motivaatio löytyy myös jostain muualta kuin pelkästä treenaamisesta. 😀

  2. Oon niin onnellinen sun puolesta! 😍 Itsekin ajoittain rautavajeesta kärsivänä samaistun todellakin tuohon ”sain elämäni takaisin” -tunteeseen.

    1. Kiitos Iina! <3 Mikään rahasumma ei korvaa sitä tunnetta kun saa olla terve! Oon ihan käsittämättömän onnellinen jokaisesta terveestä päivästä. <3 <3 <3

  3. h_eidi says:

    Huippua, että olet löytänyt sopivat valmisteet ja olosi on parempi! Raudanpuute on itsellenikin tuttu juttu ja muutama vuosi sitten ekaa kertaa mitatessa arvo oli 10. Jännä, että olikin ollut aivan vetämätön olo… Olen siitä lähtien syönyt rautaa koko ajan, sillä en syö ns. punaista lihaa lainkaan ja kanaakin hyvin harvoin. Pari eri rautatuotetta piti testata ennen kuin löytyi sopiva vaihtoehto. Sopivan tuotteet löydyttyä olen saanut nostettua arvoa ja parhaimmillaan se on ollut noin 150. Nyt pitäisi itse asiassa mennä taas ferritiinikokeeseen, kun muiden lääkitysten muututtua väsyttää taas kovasti.

    1. Sinun matkasi vaikeuksista voittoon kuulostaa tismalleen samalta kuin minulla, tosin minun alkulähteeni ei ollut 10. Tuo on ihan hurjan matala, en ihmettele jos olo oli hutera. Onneksi nyt on paremmin!

      Myös mä en ole syönyt punaista lihaa kohta 30 vuoteen, ja kanaakin todella, todella harvoin. Välillä huomaan että minun tekisi mieli ihan valtavasti esim. maksalaatikkoa. Voisikohan kroppa aina välillä huomautella siitä, mitä se oikeasti tarvitsisi? Luultavasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.